SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P16 - 2023
 
Seriepremiär
2023-04-01 17:46

MAIF P16 - IF LIMHAMN BUNKEFLO

 

Äntligen blev det lördag och en seriepremiär stundande för grabbarna. Efter några dagar med regn och rusk så tittade solen fram och förutsättningarna var på topp.

 

Matchen startar i ett högt tempo och vi lyckas börjar matchen på ett bra sätt. Tidigt i matchen gör vi 1-0 efter att Arvid förvaltat en djupledsboll och snyggt skjuter in bollen i mål. Därefter går vi ner oss lite och Limhamn lyckas kvittera kort efter vårt ledningsmål. Efter målen går matchen ner i tempo och präglas av mycket kamp utan att något av lagen riktigt lyckas skapa särskilt mycket.

 

I halvtid pratar vi om olika saker vi behöver korrigera och förbättra inför resterande del av matchen. Killarna tar till sig informationen på ett exceptionellt sätt för att när andra halvlek startar går vi ut och genomför den matchplan vi satt upp. Vi lyckas utnyttja de ytorna som Limhamn bjöd på och tidigt i halvleken gör vi 2-1 genom ett fint anfall där Olle där sig in i straffområdet och hittar Viggo som sätter bollen i mål. Kort efter 2-1 var lyckan framme igen där Theo vid två tillfällen dyker upp i straffområdet och nickar bollen i mål, helt plötsligt har vi en 4-1 ledning att spela på. Limhamn flyttar då fram sina positioner och lyckas få ett lite grepp om matchen. Samtidigt går vi ner oss lite i prestation. Limhamn gör både 4-2 och lite senare även 4-3 och sista minuterna av matchen blir en riktig nagelbitare. Vi lyckas reda ut stormen och när domaren blåser i pipan kan vi glädja oss att vi genomfört en match som leder till 3 poäng i premiären. 

 

Härligt med en bra start på serien och moment som vi kan bygga vidare på in i serien. Tack till alla som tog sig till matchen för att heja på grabbarna!

 

MAIF P16 - IF LIMHAMN BUNKEFLO 4-3 (1-1)

Olle Lindberg till SvFF Future Team läger!
2023-03-23 10:03

Vi gratulerar Olle som har blivit uttagen av Förbundskapten Roger Franzén till läger på Bosön den 3-5 april 2023. Truppen kommer senare att bantas och en Future Team turnering spelas i Holbæk och Roskilde på Själland, Danmark, i maj 2023.

 

Olle Lindberg kom till Mjällby AIF ifrån Ifö Bromölla If inför säsongen 2023.

 

Efter bra prestationer under SEF Trophy P15, juli 2022 där Olle representerade Mjällby AIF uppmärksammades Olle av Förbundskaptenen för P15 landslaget. Olle fick möjligheter att redan under hösten 2022 vara med på läger. Nu kommer chansen igen efter goda insatser. 

 

Lycka till Olle önskar Mjällby AIF

 

 

Lärorik vecka
2023-02-24 19:42

MAIF P16 - Rödeby AIF 

I onsdags passade vi på att träningsspela mot Rödeby en möjlighet att få bra matchning inför kommande utmaningar. 

 

En match som svänger en del. Vi startar matchen väldigt bra och visar upp en hunger vinner mycket dueller och kan visa upp ett fint passningsspel på motståndarnas planhalva. Rödeby äter sig in i matchen och hotar oss i deras omställningsspel där dem är duktiga. Sent i första halvlek gör Rödeby 0-1 genom en fast situation där vi inte riktigt är på tårna. 

 

Andra halvlek startar Rödeby bäst och kan uttöka sin ledning till 0-2. Men vi kommer igen och börjar ta oss in i matchen och det känns som att vi orkar lite mer än våra motståndare. Vi lyckas reducera till 1-2 genom Hilding som påpassligt dyker upp på en frispark och slår in reduceringen. Vi får energi av målet och fortsätter att trycka på för att hitta en kvittering. I slutet av matchen vinner vi bollen på motståndarnas planhalva och kombinera oss fram till Arvid som från inre korridor spelar in ett hårt inspel som tar sig hela vägen igenom straffområdet till Adnan som slår in kvitteringen. Härligt då killarna med sin kämparglöd förtjänade utdelning.

MAIF P16 - Rödeby AIF 2-2 (0-1)

 

IFK Norrköping - MAIF P16

På fredagen rullade bussen 08:00 norrut mot Norrköping. En tuff match att vänta visste vi på förhand men vi kände oss taggade för utmaningen.

När domaren visslar i pipan är vi inte lika heta som våra motståndare som kommer ut med en enorm energi och vi har svårt att hantera detta. Norrköping gör tidigt 1-0 och därefter blir första halvlek lite av en mardröm där vi väldigt sällan lyckas hitta rätt i vårt spel. Halvleken slutar 4-0 till Norrköpings fördel.

 

När vi kommer ut i andra halvlek bestämmer vi oss för att gå ut och spela för klubbmärket samtidigt som vi ville visa att vi har betydligt mer att ge. Vi kommer ut betydligt mer laddade i andra halvlek och kan i större utsträckning matcha Norrköping. Vi är rejälare i duellspelet och Norrköping får kämpa betydligt hårdare för att skapa målchanser samtidigt som vi också lyckas ta oss till ett par kvalificerade målchanser. Andra halvlek slutar 1-0 till Norrköping som lyckades såra oss i en omställning.


En tuff bussresa som väntar hemåt men idag fick vi oss en inblick i hur det är att möta ett riktigt duktigt lag som Norrköping. Vi laddar om och tar nya tag till nästa vecka. 

IFK Norrköping - MAIF P16 5-0 (4-0)

Ligacup
2023-02-19 22:02

MAIF P16 - Jönköpings Södra IF

 

Lördag och äntligen dags för match igen. Efter 3 veckor av träningsmatcher så var det nu dags för ligacupen att dra igång.

 

Jönköping börjar matchen starkt och känslan är att vi inte riktigt hittar rätt i inledningen av matchen. Jönköping skapar några farligheter i början men vi lyckas hålla tätt bakåt och hamnar inte i underläge. Vi växer oss in i halvleken och tar över matchbilden. Vi skapar många farliga målchanser men får inte utdelning förrän 35:e minuten där Oliver driver upp med bollen och spelar sedan ut den till Theo. Theo driver bollen i yttre korridor och spelar in bollen till Oliver som följt med upp. Efter en fin aktion lyckas Oliver snyggt skjuta in 1-0 till vår fördel. Vi fortsätter därefter att föra matchen och skapa målchanser utan att få någon mer utdelning i första halvlek. 

 

J-Södra justerar lite i sin speluppbyggnad i andra halvlek vilket gör att dem återigen inleder halvleken starkt. När vi sedan lyckas anpassa oss till förändringarna som J-södra gör känns det som att vi återigen kopplar ett grepp om matchbilden och vi fortsätter även i denna halvlek att skapa chanser. I 60:e minuten så lyckas vi äntligen utöka vår ledning. Denna gången är det Viggo som med fin precision lyckas skruva en hörna direkt in i mål. 10 minuter senare vinner vi bollen på J-Södras planhalva och Theo kan fri spela en Benjamin som behärskat rullar in 3-0 och matchen känns avgjord. Resterande del av matchen fortsätter vi att ha ett fint anfallsspel och skapar även några målchanser att utöka vår ledning i matchen. 

 

Härlig start på ligacupen där vi fortsätter att ta kliv framåt i vår utveckling. Vi passar även på att tacka alla som tog sig till matchen och stöttade grabbarna!

 

MAIF P16 - Jönköpings Södra IF 3-0 (1-0)