SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P16 - 2022
 
3-0 mot Malmö FF
2022-10-04 20:28

I serien slutade P16 på en tredje plats och kvalificerade sig för P16 Allsvenskan 2023. Man kvalificerade också sig för slutspelsserien som nu har spelats klart. Det blev fem tuffa, jämna och utvecklande matcher mot bra motstånd.

 

P16 visade åter igen vilken utveckling spelarna och laget har gjort under året. I sista hemmamatchen mot Trelleborgs FF så spelade laget en fantastisk offensiv fotboll med motrörelser i speluppbyggnaden och högt bolltempo. Detta ledde fram till flera målchanser och fem mål.

 

I sista matchen, borta mot Malmö FF, visade spelarna en taktisk disciplin och ett enormt hårt jobb för varandra. Med det starka och stabila försvarsspelet som grund så byggde laget anfallsspelet starkare och starkare desto längre matchen gick och i andra halvlek radade man upp målchanser och vinner till slut rättvist med 3-0.

 

Vi tränar på ytterligare ett par veckor innan nästa utmaning startar, Ligacupen. Nya matcher som skapar nya möjligheter att utvecklas för spelarna och laget.

 

Tack alla föräldrar som har stöttat oss under året! Tack alla andra släktingar och vänner som har hejat på oss! Tack alla spelare för er inställning att jobba hårt för att utvecklas och bli bättre! Det har varit roligt att vara en del av er utveckling!

 

/Daniel och David

SvFF - REGIONALT LÄGER P16/06 I HELSINGBORG
2022-09-28 13:39

Hej!

 

Vi är glada att föreningen har tre spelare som är kallade till Regionalt läger i Helsingborg

10-13 oktober. Det är 2 x Filip Persson samt målvakten Malte Björnsson ifrån P16 gruppen.

Vi önskar er alla lycka till på lägret. Lägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet i samarbete med Skånes Fotbollförbund och 48 spelare är kallade. Mirza Jelecak Förbundskapten.

Svensk fotboll arbetar ambitiöst och målmedvetet med att inspirera och utbilda spelare i 
olika åldrar och som befinner sig i olika utvecklingsstadium – bland annat för att ge metoder 
och verktyg för spelare att ta ytterligare steg i sin fotbollsutveckling.
SvFF representerar ca 3 000 föreningar från norr till söder, land och stad och alla är lika 
viktiga. De flesta av landslagsspelarna har påbörjat sina karriärer i just landsortsföreningar. 


Alla är lika viktiga oavsett var du kommer ifrån och vilken situation du befinner dig i just nu.
Som en del i vårt framtidsfokus startade vi 2018 ett projekt på flick- och pojksidan som riktar 
sig till spelare 16-17 år. För 16-åringar arrangeras 6 läger/år (3 på våren och 3 på hösten) och 
för 17-åringar ett centralt matchläger.


Syfte med Regionala läger är att fler ska få en likvärdig utbildning som landslagsspelarna
(t ex fotbollsfysiologi, fotbollpsykologi, kost och antidoping).

P16 Allsvenskan 2023
2022-08-31 22:59

P16 Nationell, den högsta serien för P16-lag i Sverige, är avslutad. Mjällby AIF slutar på en imponerande 3:e plats. Hela säsongen har vi varit med och tampats om topplaceringarna och lyckades bli bland de tre bästa lagen i serien och därmed kvalificera Mjällby AIF för P16 Allsvenskan 2023. Nästa år gör SvFF om seriesystemet för P16 och inför tre P16-serier i stället för de åtta P16 Nationell som det har varit i år.

 

Det är en välförtjänt plats Mjällbys P16-lag tar i Allsvenskan nästa år. Laget har jobbat hårt under hela säsongen tillsammans för att utvecklas som lag och som individuella spelare. Vi är det lag som har släppt in minst mål av alla de 80 lagen i de nationella serierna, endast 18 insläppta mål. Ett tydligt kollektivt försvarsspel över hela planen där alla har jobbat hårt tillsammans för att inte ge motståndarna chansen att göra mål. Hela laget har bidragit, men vår backlinje (Ville, Liam, Alexander, F. Persson, Vilmer L) har gjort det fantastiskt bra och förhindrat motståndarna från att komma till avslut.

 

Offensivt har laget presterat ett varierat anfallsspel och stundtals rullat ut motståndare över hela planen och vid andra tillfällen ställt om snabbt och kontrat in mål. Vassaste målskytt blev Viggo S med sina elva mål. Anmärkningsvärt är att det är 15 olika målskyttar som har gjort lagets 50 mål, tala om att sprida ut målskyttet.

 

En av nycklarna till framgången har varit träningarna. Bollen med hela tiden, mycket spel i olika varianter med högt tempo och individuell feedback under träningarna. Spelarnas attityd, att jobba hårt och förmågan att ta till sig instruktioner och utföra dem. Även lagets inställning, att hela tiden ge varandra positiv feedback.

 

En annan nyckel har varit fokuset på omställningarna i spelet, att alltid reagera snabbt om vi tappar bollen eller om vi vinner boll, även där snabbt att ta beslut för att kunna behålla bollen i laget.

 

En tredje nyckel är spelarnas fysik, vi har orkat mer än våra motståndare, en tredjedel av våra mål har vi gjort sista kvarten i matcherna. Lagets fysik och anpassad belastning utifrån spelarnas status har gjort att vi endast haft 0,8 spelare skadade per match.

 

Avancemanget till P16 Allsvenskan firades på Best Western i Karlshamn med pizza samtidigt som vi såg A-laget vinna över Helsingborgs IF.

 

En bra start för de nya spelarna i Mjällby AIF:s akademi. Samtidigt är det mycket jobb, många timmars hård träning kvar. Man behöver vara noga med sina kroppars belastning för att fortsätta att undvika skador och på så sätt bibehålla den uppåtstigande utvecklingskurvan. Förhoppningsvis leder utvecklingen hela vägen upp till Mjällby AIF:s A-lag och spel i Allsvenskan.

Övertygande prestation
2022-08-20 10:36

P16 Nationell: MAIF P16 – Östers IF

 

Vi gästades av Östers IF som kom med ett starkt lag för att försöka ta med sig poäng hem. Matchen spelades på fina B-plan i en skön sommarvärme.

 

Matchen startar i högt och intensivt tempo från båda lagen. Vi hanterar det bäst och skapar flera riktigt bra målchanser innan Viggo S placerar in ledningsmålet. En övertygande första halvlek där vi har en bra speluppbyggnad som leder till målchanser samtidigt som vårt försvarsspel var stabilt.

 

I andra halvlek utökar vi ledningen efter att Viggo S spelat fram Kimmen. Spelet jämnar ut sig och Öster kommer in i matchen och reducerar på nick. Vi visar styrka som lyckas vända spelet, ta initiativet igen och utöka ledningen genom Kaddahs fina dribblingsmål och Sigges hörnmål.

 

En av våra bästa matcher med starkt försvarsspel och en fartfylld offensiv kombinerat med hårt jobb.

 

MAIF P16 – Östers IF 4-1 (1-0)

Spelade matcher
Fre 21/10 19:00
Tor 29/9 19:15
0 - 3  
Lör 24/9 13:00
5 - 3  
Lör 17/9 12:00
2 - 2  
Lör 10/9 14:00
0 - 2  
Tis 6/9 19:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen