SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P17 - 2023
 
Seger i P18 Finalen mot FK Karlskrona
2022-09-12 20:43
Matchen på Jernvallen i Kallinge slutade 4-2 till MAIF, grattis killar!
 
Förlust i semifinalen mot Elfsborg
2022-05-05 22:32

På ett strålande Strandvallen spelades under fantastiska förutsättningar semifinalen i Ligacupen mot Elfsborg. 

 

Matchens dignitet märktes på spelarna inledningsvis. Det var en hel del skakiga ben bland spelarna och det märktes på spelet då båda lagen spelade relativt enkelt och ville inte ta några större riskeri sitt passnignsspel. Efter hand blev spelet allt mer intensivt och det var kamp om varje meter på planen. Det vaskades också fram en del halvchanser i form av fasta situationer och skott utifrån åt båda hållen utan att det var några större problem för de båda lagens målvakter. Efter 20 minuter satte sig spelet och det blev något mer ordnat spel och Elfsborg hade några farliga inspel från deras mycket bra yttermittfältare samtidigt som Mjällbys Hannes Woxblom hade en volley i stolpen. I minut 30 skulle Mjällby ta ledningen. Efter en snabb omställning och en öppnande passning från Chris, med lite hjälp av en halkande försvarare, till en helt fri Ludde Tidstrand som kotrollerat kunde sätta bollen i mål. Målet förändrade inte spelet speciellt mycket utan det var fortsatt en intensiv kamp om att vinna andrabollar och klara av att hantera motståndarnas starka offensiva spelare. 1-0 stod sig till halvlek och en jämn och intensiv halvlek var till ända.

 

I halvlek försökte vi prata igenom sätt att komma genom Elfsborgs kompakta lagdelar på ett organiserat sätt med ett snabbare passningsspel. Andra halvlek skulle dock fortsätta i första halvlekens anda med mycket längre bollar och en väldigt hög intensitet. Efter en jämn inledning tog Elfsborg över allt mer av spelet, delvis på grund av att de lyckades vinna lite fler dueller på offensiv planhalva och dels på grund av att vi blev lite mer passiva. Elfsborg tryckte tillbaka Mjällby, som endast kom upp i sporadiska attacker. Elfsborg skapade också en del vassa målchanser framförallt genom sina vindsnabba yttrar som hela tiden utmanade. Det var också på ett inspel från högerkanten som kvitteringen skulle komma då forwarden Lucas Paulsen tryckte in 1-1 halvvägs in i andra halvlek. Efter kvitteringen var det fortsatt Elfsborg som dominerade spelet och tryckete på mot Mjällbys mål. Sista kvarten skulle spelet jämnas ut något och även Mjällby kom upp och hade ett par fina målchenser, bland annat kom Chris helt fri men Elfsborgs målvakt gjorde en fin räddning, Matchen slutade 1-1 och det var många trötta spelare som gjorde sig redo för förlängning. 

 

Fölängningen hann knapp börja innan Elfsborg bröt ett uppspel och kontrade in 1-2-målet med en fin yttersida från Malte Wester. Efter Elfsborgs ledningsmål förändrades matchbilden helt och det var Mjällby som tog tag i taktpinnen och jagade frenetiskt en kvittering. I förlängningens sidbyte gjorde vi ytterligare några offensiva byten och fortsatte att trycka på. Vi skapade också några riktigt bra målchanser och hade dessutom en boll i mål av Vilmer G, men måles dömdes något märkligt bort av något anledning. I slutskedet kastade vi upp allt vi hade på topp och då händer det som ofta sker, Elfsborg kontrade i matchens sista minut in 3-1 och första förlusten var ett faktum.

 

Sammanfattningsvis var det en väldigt intensiv och fysisk, men kanske inte så välspelad match mellan två riktigt bra fotbollslag. Det var kanske den P17-match som mest matchat en seniormatch i intensitet, kraft och betydelse som spellats på Strandvalen de senaste åren!?Spelarna gav verkligen allt de hade och förhoppningsvis kan vi ta med oss upplevelsen och prestationen till framtida matcher och träningar. Nu när vi har fått smak på det goda vill vi komma dit fler gåmnger. Närmast väntar GAIS på bortaplan på söndag.

 

Startuppställning:

Eddie

 

Gabriel

Tim

Kleven

Linus

 

Filip Å L

Hannes

Jacke

 

Ludde

Arbnor 

Chris

 

Ers: Kevin, Alfons, David, Duro, Edonis, Vilmer G

SvFF kallar till matchläger för spelare 2005
2022-04-28 14:06

Föreningen är glad över att tre killar från Mjällby AIFs duktiga P17 lag kallats till Centralt Matchläger i Stockholm den 9-12 maj. Lägret arrangeras av Svenska Fotbollförbundet inom

ramen för Spelarutbildning.

 

Vi säger grattis och önskar Ludvig Tidstrand, Arbnor Veliu och Jakob Svensson lycka till på lägret.  Förbundskapten är Mirza Jelecak.

P17 fortfarande obesegrat efter kämpainsats mot Häcken
2022-04-24 21:16

På söndagen var det dags att möta Häcken BK på bortaplan. Match spelades under fina förhållanden på Häckens fantastiska träningsanläggning, Gothia Park. 

 

Matchen startade i ett högt tempo med ett fint passningsspel från båda lagen. Dock var det Mjällby som skapade de hetaste målchanserna och var i den tionde minuten oerhört nära att ta ledningen då Chris kom helt fri men chippen smet precis utanför bortre stolpen.  Mjällby fortsatte att hålla i taktpinnen även om Häcken hade lite mer av bollen. Efter cirka tjugo minuter trodde alla på bänken att Mjällby tagit ledningen då efter ett mönsteranfall kunde Alfons servera Linus helt öppet mål, men tyvärr hade assisterande dragit flaggan. Strax efter var Mjällby närma igen då Tim nickade i ribban på en hörna. Desto längre halvleken led ju mer kom Häcken in i matchen ökade sitt bollinnehav och hade några vassa inspel men ändå svårt att skapa de klara målchanserna. Avslutningen var mycket kamp på mittplan även om båda lagen hade ett par halvlägen i båda straffområdena. Efter en halvlek med väldigt bra försvarsspel stod matchen 0-0.

 

I upptakten av andra halvlek ökade Häcken trycket och det var därför hemmalaget som tog tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet och vi fick försvara oss en del.  Häcken skapade en del lägen genom sina snabba ytterforwards men Eddie tillsammans med försvaret lyckades reda ut situationerna genom ett stabilt agerande. Efter hand mattades spelet av och båda lagen gjorde ett antal byten för att få in friska ben och gå för avgörandet. Sista kvarten var det dock Mjällby som låg närmast ett avgörande mål då de hade en boll i stolpen, W Klevendal, och ett antal bra kontringar som borde resulterat i något mål. Matchen slutade 0-0. Ett relativt rättvist resultat med tanke på att Häcken hade det största bollinnehavet och Mjällby de vassaste målchanserna.

 

Även om spelet inte stämde till hundra procent under matchen idag, tar vi med oss försvarsspelet, lagandan och kämpaglöden till framtida matcher. Det märktes att grabbarna spelat mycket och var slitna under matchen. Detta gjorde att det saknades en del energi i presspelet och även att kvaliteten på passningsspelet emellanåt var sämre än vanligt hos Mjällbys spelare.

 

Nu väntar en lugnare vecka där vi ska ladda batterierna inför hemmamatch mot Lund kl 12.00 på lördag.

 

Startuppställning:

 

Eddie

 

Gabriel

Tim

William K

Alfons

 

Hannes

Filip Å L

Linus J

 

Chris

Arbnor

Jacke S

 

Ers: Kevin, David, Edonis, Ludde, Kimmen, Lowe, Vilmer L

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 23/10 14:00
3 - 1  
Lör 15/10 13:00
3 - 0  
Sön 9/10 13:00
1 - 2  
Lör 1/10 14:00
3 - 0  
Sön 25/9 16:00
1 - 1  
Sön 18/9 12:30
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen