SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P17 - 2021

Trelleborgs FF borta
2020-10-24 20:36
"3:e raka - kaffe kaka":) ja så är det efter 1-0 segern på bortaplan mot TFF i dagens match.
Vi tog tag i taktpinnen direkt och var det spelförande laget från start. Utan att statistik förs, så kändes det som vi hade 70-30 i bollinnehav. Killarna visade en härlig bolltrygghet och en variation i anfallsspelat som gladde. Vi spelade oss igenom fas1 till 2 och 3, men också det långa vändnings spelet var det kvalitè i.
Man stod faktiskt och njöt emellanåt. Det vi saknade var spetsen i sista 1/3 delen. 2-3 bra chanser skapade vi, men borde skapat mer med tanke på hur matchbilden såg ut.
0-0 efter 1:a.
Nu gällde det att hålla koncentrationen uppe inför 2:a och inte slappna av. Gå lite rakare på mål, samtidigt som vi inte skulle bli övermodiga och låta TFF kontra på oss som hade vinden i ryggen i 2:a.
TFF startade piggt i 2:a och fick ett grepp om matchen. Vi var lite ur positioner i defensiven och slarviga i passningsspelet. Efterhand tog vi tag i matchen igen och hittade rätt. Vi skapade ett par riktigt vassa chanser. Antingen var det ett ben i vägen eller en målvakt som gjorde ett par vassa räddningar. 
Till sist kommer utdelningen! En djupledsboll till Emil på högerkanten som tittar upp sätter inlägget på ett tillslag mellan målvakt och backlinjen. På bortre stolpen kommer Hugo perfekt och "snubblar" in seger målet. Sista 10 minuterna spelar killarna av på rutinerat sätt.
Killarna har verkligen hittat tryggheten i vårt spel, såväl offensivt som defensivt. Här finns mycket talang!
Vi tog segermaten på Shady Burgers i Lund idag, vilket va uppskattat av killarna.

Lite lätt träning på måndag sen väntar en veckas vila, innan vi ska avsluta fortsättnings serien med match mot Elfsborg lördagen den 7/11 kl. 13:00 på Svarta Led. Vi leder serien och vi ska vinna serien!!

Trelleborgs FF U17 - Mjällby AIF P 17
https://minfotboll.app.link/lksZVWIHQab

//Ledarna

2:a raka segern
2020-10-17 20:48
Det är alltid lika skönt att vinna fotbollsmatcher. När man dessutom gör det genom en väl genomförd match så känns det ännu skönare.
Efter en lite darrig start, med en del fel pass bl.a, så small det 2 gånger på 2 minuter. Vi hade pratat och tränat en dell på det i veckan, dvs att vi skulle få igång vårt djupledsspel. Vikten av att ta djupledslöpningar och på så sätt få en bättre variation i vårt anfallsspel. 
Både 1-0 och 2-0 kommer just genom detta.
Det första kommer genom en djupledsboll från Lucas till Melvin som med ett bra 1:a tillslag kommer fri och behärskat sätter 1-0. 2 minuter senare bryter vi boll på mittplan, Hugo ta fram bollen detta ser Melvin som direkt tar löpningen.
Hugo sätter en väl avvägd pass över deras backlinje och friställer Melvin, som är lika säker som 2 minuter tidigare. 2-0 i paus, vilket till stor del berodde på ett bra försvarsarbete över hela planen. Lite noggrannare i vårt passningsspel, men framför allt skulle vi både våga och vilja vinna även 2:a halvlek. Återigen startar vi lite skakigt, men äter oss in i halvleken efterhand. Just det!, i pausen hade vi också sagt att vi skulle bana vägen för Axel på våra fasta. I den 60:e minuten så får vi en frispark från höger sidan, strax utanför Örebros straffområde. Johan "peggar" upp och sätter den på just den ytan som Axel kommer i och nickar in 3-0. 4-0 kommer i 67:e efter ett självmål, där förarbetet återigen är ett bra djupledsspel. Örebro reducerar till 4-1 efter en fast situation i den 70:e minuten. Vi ville mer och i den 87:e minuten vinner Tage! en nickduell där Hugo får bollen och tar sats mot mål. Med bra driv och kontroll tar han sig in till vänster i straffområdet och med ett distinkt skott smäller han upp den i första krysset. 
Seger med 5-1 efter en väl genomförd match. Hårt jobb från alla killarna, bra förvarsspel och ett vasst djupledsspel var nycklarna till segern. Vi tar oss även råd att missa en straff idag, men vad gör väl det en fin dag som denna.
Målsättningen är att vinna denna serien och med 2 segrar på de inledande matcherna har vi satt oss i en bra position. Vi njuter av vinsten, men på måndag är det dags att börja förberedelserna inför nästa helgs match borta mot TFF.

Mjällby AIF P 17 - Örebro SK FK P17
https://minfotboll.app.link/IcGsQmh9Eab

// Ledarna
Skön seger!!
2020-10-10 18:19
1-2 (1-1)
1-0 8 min
1-1 15 min Melvin, ass Filip
1-2 57 min Milton

Fortsättningsserien är igång. 
Första matchen var mot Jönköping borta.
Det blev en skön och rättvist seger med 2-1.
Vi snackade innan matchen om att sätta defensiven samtidigt som vi skulle få igång våra spelvändningar i offensiven. Fortsätta där vi slutade i förra matchen mot Göteborg, där vi gör en bra 2:a halvlek.
Vi startar piggt, men vi har skaffat oss en dålig vana att tappa boll på egen planhalva som motståndarna brukar utnyttja. Samma sak händer i dagens match efter 8 minuter, då Jönköping tar ledningen med 
1-0. Vi lyfter oss direkt då vi gör 1-1 efter hörna. Kort hörna där Filip hitta Melvin som snyggt nickar in 
1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut och där vi leder på "poäng".
Vara noggranna i passningsspelat, få igång vändningsspelat och lite motrörelser. Detta tryckte vi på i pausen.
Vi går ut i 2.a tar tag i taktpinnen direkt. Vi dominerar ganska klart i 2:a och skapar ett par riktigt vassa chanser. 2-1 målet kommer i den 57:e minuten genom högerbacken Milton som slår en retur från Victors ribbträff. Härligt att se försvarsspelare följa med upp i anfallsspelat! Vi borde gjort ett par "baljor" till
på alla dom chanserna som vi skapar. Denna gången räckte det med 2 då slutresultatet skrevs till 2-1.
Härligt med seger och nu ska vi göra allt för att vinna denna serien!
Serien fortsätter nästa helg med match mot Örebro hemma på lördag kl. 16:00!

Jönköpings Södra IF  - Mjällby AIF P 17
https://minfotboll.app.link/sg45pCgltab

//Ledarna
IFK Göteborg borta
2020-10-04 18:23
Tidig väckning och avresa kl. 8:00 mot ett regnigt Göteborg. Det var vad som väntades i seriens sista match, dock inte säsongens.
Vi startade matchen positivt och hade ett par bra avslut de första 15 minuterna. Matchen jämnade ut sig efterhand och i den 32:a minuten tar IFK ledning med 1-0. Inte helt rättvist i det läget. IFK får lite energi efter det målet och tar över matchen. 5 minuter senare så tappar vi bollen på egen planhalva som IFK tar vara på och gör 2-0 i 37:e.
Vi avslutar halvleken med ett bra tryck, där vi kommer till ett bra avslut som målvakten rädda till hörna.
En hörna som dock blir resultatlös.
I pausen ändrade vi lite i balansen på centrala mittfältet i vårt defensiva arbete.
Vi skulle också utnyttja kanterna betydligt bättre i våra uppspel än vad vi gjorde i 1:a.
Tyvärr startar vi andra halvlek med att ge bort bollen i eget straffområde som IFK tar vara på och gör 3-0.
Tung start så klart!
Resten av halvleken gör vi faktiskt riktigt bra. Tyvärr lyckas vi inte utnyttja dom chanserna som vi skapar,
bla dansar bollen på mållinjen vid ett par tillfällen. Killarna gör det vi sa i paus och vi har ett bra anfallsspel genom hela halvleken, Dessutom är det en härlig inställning på samtliga i 90 minuter, trots ett 0-3 underläge. Vi måste jobba på att bli ännu spetsigare i vårt anfallsspel och så får vi sluta med att ge mål i varje match.
Nu blir det en placeringsserie som avlutar säsongen. Vi kommer att spela om placeringarna 6 - 10, med start redan nästa helg och sista matchen spelas helgen vecka 45. Exakta speldagar och tider kommer i början på vecka 41. Klart är att det blir Jönköping, Trelleborg, Örebro och Elfsborg som motståndare.

IFK Göteborg  - Mjällby AIF P 17
https://minfotboll.app.link/6pq26URwjab

//Ledarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 15/05 15:00 
Mjällby AIF, 14/05 12:00 
Mjällby AIF, 13/05 18:57 
Mjällby AIF, 12/05 15:00 
Mjällby AIF, 11/05 16:00