SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P19 - 2021

En gastkramande avslutning
2020-10-25 19:23

Den avslutande matchen mot Norrby på bortaplan skulle bli precis så gastkramande som kan förväntas av en avgörande kvalmatch. En vinst eller oavgjort resultat skulle räcka för att Mjällby skulle klara det allsvenska kontraktet.


I matchens inledning märktes verkligen matchens dignitet då spelarna var väldigt nervösa och försiktiga, vilket också visade sig i det krampaktiga spelet. Efter hand släppte nerverna något och spelet blev bättre. Det var dock sparsmakat med målchanser då båda lagen försvarade sig bra. Vi hade lite problem med Norrbys kantspel och släppte till några farliga inspel. Själv hade vi problem att skapa ett bra, men skapade några bra målchanser på omställningar. I halvlekens sista minut skulle Norrby göra 1-0. Efter en lång förlupen boll som deras anfallare kunde snappa upp och servera en instormande ytter och 1-0 var ett faktum. Inte helt orättvist då Norrby vågat lite mer och därmed haft ett litet spelövertag i första halvlek. Om första halvlek var ganska blek och intetsägande så skulle den andra bli desto mer händelserik. 


I halvlek pratade vi mycket om självförtroende, att våga spela och försökte förmedla känslan att vi inte hade mycket att förlora utan allt att vinna. Vi startade också andra halvlek mycket bättre och nu dominerade Mjällby matchbilden och ett bortamål hängde i luften. I den 53:e matchminuten skulle pendeln svänga ännu mer i vår favör när Norrbys ena mittback blev målchansutvisad då han fällde en friställd Taylor strax utanför straffområdet. Nu var det spel mot ett mål och allt såg ljust ut trots underläget. Tio minuter senare skulle dock pendeln svänga över rejält i Norrbys favör efter två blytunga händelser. Först blev Oliver A utvisad efter att ha tryckt till en motståndare i ansiktet efter avblåsning. Minuten efter utökar dessutom Norrby sin ledning på sitt första riktiga anfall i andra halvlek. Nu var uppförsbacken betydligt större för Mjällbys del. Vi försökte omgruppera och gjorde några offensiva byten för att få tillbaka lite momentum. Vi fortsatte at pressa på mot Norrbys mål och med en kvart kvar av matchen kom utdelningen när Noah tryckte in bollen från nära håll. Nu var det full fart framåt som gällde för att göra den nödvändiga kvitteringen. Chanserna avlöste varandra på båda håll då det var stora ytor för båda lagen. I 87:e minuten skulle kvitteringen komma! Efter ett inspel från Noah kom Emil Vaughn först på bollen och kunde styra den i mål. De sista minuterna blev oerhört nervösa men spelarna lyckades reda ut Norrbys anstormning. Matchen slutade 2-2 och Mjällby spelar därmed allsvensk P19-fotboll även 2021.


Sammantaget var det rättvist att vi klarade kontraktet då vi gjorde tre gedigna kvalmatcher. Vi ledare är oerhört stolta över spelarnas prestation i detta utsatta läge. Den mentala styrka och prestation som krävdes för att laget skulle resa i andra halvleken mot Norrby är något vi alltid kommer bära med oss. 


Noel F


Oliver Z

W Yng

Oliver A

Emil T L


Albin A

Max B

Hägg


Lukas J

Taylor S

Eldin


Ers: Gustav K, Julian, Melvin F, Otto R, Noah P, Emil V, Felix N

Mjällby AIF P19 - IFK Värnamo P19 kl 1400
2020-10-17 11:29
Hej!

Vil man se dagens viktiga P19 match så klicka in på länken nedan!

https://play.spiideo.com/games/3c4e3821-bd35-4dc4-bc44-af7632e850f7

Lycka till!


Kvalmatch mot Jönköping Södra
2020-10-11 12:55

Kvalet för att stanna kvar i Allsvenskan började med hemmamatch mot Jönköping Södra. På grund av det idoga regnandet spelades matchen på konstgräs och vi fick göra om matchplanen något för att passa de yttre förutsättningarna.


Inledningen dominerades av kamp och två försiktiga lag som ville göra saker enkelt. Det märktes att matchen gällde oerhört mycket och det var nervösa spelare i båda lagen. Spelet var jämnt och båda lagen hade svårt att skapa målchanser. Efter hand förbättrades spelet och lagen turades om att föra spelet. Bra försvarsspel och lite ineffektivt spel från både Mjällby och Jönköping gjorde dock att de heta målchanserna fortfarande lyste med sin frånvaro. I slutskedet skapades några halvchanser på fasta situationer och genom kombinationsspel, men helt rättvist slutade första halvlek mållös.  


Andra halvlek startade med samma jämna matchbild, men efter hand kunde vi ta initiativet och börja dominera matchbilden. Jönköping fick allt svårare att etablera anfallsspel och Mjällby kunde trycka på mot motståndarmålet. Det skapades också lite fler målchanser och både Lukas J och Emil Vaughn var nära att ge oss ledningen. Utdelningen skulle också komma! På en hörna från vänster kom Oliver Andersson högst och kunde nicka in bollen otagbart i bortre hörnet. Efter målet jämnades matchbilden ut igen, dels för att vi blev lite försiktigare och dels för att J Södra riskerade mer i anfallsspelet. Dock var Mjällby fortsatt väldigt stabila i försvarsspelet och kunde med hjälp av Noel freda målet på ett säkert sätt. Det var istället Mjällby som skapade de heta målchanserna, både frilägen och andra stora målchanser, och borde i detta skede avgjort matchen. Istället blev det en nagelbitande avslutning då Jönköping slängde fram allt de hade och satsade allt på ett kort. Vi lyckades reda ut stormen med ett uppoffrande försvarsspel! Matchen slutade 1-0 till Mjällby och årets första nolla i seriesammanhang var ett faktum. Så fantastiskt gött!


Sammanfattningsvis var det en typisk kvalmatch där båda lagen spelade med något mindre risk än vanligt, vilket medförde att det blev mycket kamp på mittplanen. Med en gedigen försvarsinsats från hela Mjällby-laget där vi släppte till väldigt få målchanser, samtidigt som vi skapade tillräckligt för att göra mål så var segern helt rättvis.


Detta var dock bara början på resan och ett litet steg på vägen mot ett nytt kontrakt! Nu gäller det att ta med de positiva bitarna från matchen och snarast byta fokus till hemmamatchen mot Värnamo nästkommande lördag. Med samma inställning, insats och förhoppningsvis ännu bättre spel kan vi ta ytterligare steg i rätt riktning mot säkrat allsvenskt kontrakt.


Noel


Oliver Z

W Yng

Oliver A

Emil T L


Albin A

Max B

Hägg


Noah

Emil V

Lukas J


Ers. Simon F, Mendi, Gustav K, Melvin F, Otto, Julian, Eldin, Felix
Förlust mot Kalmar
2020-09-27 22:23

Lite sen uppdatering av helgens match mot Kalmar på bortaplan.


Matchstarten var intensiv med hög press från båda lagen, väldigt många dueller och en mot en situationer. Tempot var högt och mycket spel på mittplan. Kalmar var laget som skapade de flesta målchanserna mycket på grund av att de var fysiskt starkare och vann duellerna i och runt de båda straffområdena. Helt logiskt kommer också Kalmars ledningsmål på en fast situation där de vinner duellen på första stolpen och kan skarva in bollen i bortre hörnet. Efter målet jämnas matchen ut och även vi kan komma till lägen, utan att kunna förvalta dem. Efter en halvtimme skulle istället Kalmar göra 2-0, efter ett anfall och inspel på högerkanten kan en kalmarspelare vända bort två försvarare och alldeles för enkelt få placera in bollen i bortre hörnet. Halvleken fortsätter med hög intensitet och båda lagen har några halvchanser men Kalmar leder helt rättvist med 2-0 i halvlek.


Efter några mindre förändringar i halvlek kommer vi ut med gott mod. Halvleken startar bra men redan efter fem in i halvleken så uppträder vi tamt i eget straffområde och får inte bort bollen trots flera möjligheter vilket Kalmar naturligtvis utnyttjar och gör 3-0. Strax efter ska 4-0 komma på en om möjligt ännu dråpligare situation där vi missar en rensning och ger kalmarspelaren öppet mål. Trots en spelmässigt helt okej start ligger vi under med 4-0 och vi bestämmer oss för att byta ett antal spelare för att få in lite ny energi. Bytena får omedelbar effekt och vi tilldöms en straff när Lukas fälls i straffområdet. Emil V placerar säkert in straffen och vi får ännu mer energi. Strax efter 4-1 kommer Noah fri med målvakten och försöker servera en om möjligt ännu friare Emil V öppet mål men en försvarare fläker sig och får en tå på bollen och bollen kan rensas. På rensningen kommer istället Kalmar i en kontring och kan friställa deras forward som inte gör något misstag och 5-1 är ett faktum. Vi fortsätter ändå att trumma på och skapar nu massvis med målchanser. Sista 20 min hinner vi med att göra två mål till (Emil V och Noah), ett stolpskott, ett i ribban, ha fem rena frilägen och dessutom flertalet bra möjligheter i Kalmars straffområde. Kalmar skapar också några bra chanser på kontringar, men vi känner verkligen att Kalmar var i gungning och vi hade chansen att komma ifatt målmässigt. Matchen slutar dock 5-3 till Kalmar.


Summa summarum är att Kalmar vinner matchen välförtjänt, då de är det bättre laget i 60 minuter och vi äger endast de sista 30 minuterna. Offensivt börjar det se mycket bättre ut, men samtidigt blir vi också mer sårade av kontringar när vi flyttar upp spelet och vill försöka föra matcher (3 mål på kontring denna match). Vi har också en hel del att förbättra i närkampsspelet, där vi emellanåt står oss slätt mot motståndet.


Nu väntar några intensiva och viktiga veckor. Först serieavslutning mot Värnamo och sedan kvalspel där vår allsvenska plats kommer stå på spel. 


Simon F


Julian

Gustav

Hägg

Johan P Å


Albin

Max B

Melvin F


Noah

Felix N

Eldin


Ers: Loke, Lukas J, Emil V, W Yng, Otto, Zacke, Emil T L

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/10 14:00
2 - 2  
Lör 17/10 14:00
1 - 1  
Sön 11/10 13:00
1 - 3  
Lör 10/10 14:00
1 - 0  
Sön 4/10 13:00
7 - 2  
Lör 3/10 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen