SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P19 - 2023
 
Referat: Mjällby AIF - Östers IF
Förlust mot Öster
2022-12-05 11:42

Det blev förlust i sista matchen i Ligacupen mot Östers IF med 0-1 (0-1). Matchen var spelmässigt jämn och bitvis välspelad på ett kyligt Strandvallen. Bortalaget var lite mer hetare under 90 minuter och de fällde tillslut avgörandet.

 

Även om Ligacupen är en viktig tävling så har vi valt att låta alla friska spelare i truppen starta någon av de tre matcher. Det innebär att 22 spelare har startat någon av matcherna och alla har gjort det på ett positivt sätt. Vi tror att på sikt är det viktigt att alla spelare får erfarenhet att får spela/starta mot bra motstånd denna tiden på säsongen.

 

Nu är säsongen 2022 över och vi går ner till 3 träningar i veckan fram till jul. Sedan har vi ledigt i tre veckor innan vi drar igång försäsongen inför 2023.

 

God Jul

 

Webmaster

Referat: Mjällby AIF - IFK Värnamo
Målfest i match nummer två
2022-11-29 11:45

Ligacupens andra omgång mot IFK Värnamo blev en svängig historia. Vi började matchen på ett mycket bra sätt och spelade ut hela vårt register. De gula grabbarna gjorde också två mål under denna perioden. Men efter 2-0 målet som kom i 20:e minuten så vände matchen till bortalagets fördel. Mycket tack vare att vi slutade löpa utan boll, blev bekväma i försvarsspelet och bitvis frångick våra principer i off och def. Bortalaget vände på matchen och med en kvart kvar så gjorde de ledningsmålet och vi var i rejäl brygga. Men då gör vi en kraftsamling och tar tag i matchen igen. Och vilken moral vi visade sista 15 minuterna där matchen vänder igen och vi gör två snabba mål. 4-3 ledning och vi försökte få till ytterligare något mål för att få bättre målskillnad. Tyvärr så lyckades vi inte sätta dit någon mer boll utan matchen slutade 4-3 men tre viktiga poäng till Mjällby AIF.

 

Vi har fortfarande möjligheten till gruppseger men då behöver vi vinna vår match och samtidigt förlita oss på rätt resultat mellan IFK Värnamo och Kalmar FF.

 

Sista omgången spelar vi mot Östers IF på lördag 3 december på Strandvallens nylagda konstgräsplan kl 13.45. 

 

Webmaster

Referat: Kalmar FF - Mjällby AIF
Förlust i Ligacupen
2022-11-21 11:57

Ligacupen (Svenska cupen för P16, P17 & P19) startade i veckan som var. Vi spelar i en fyralagsgrupp tillsammans med Kalmar FF, Östers IF och IFK Värnamo där vinnaren går till A-slutspel och resterande lag till B-slutspel. Det började tyvärr inte så bra resultatmässigt och det blev en klar förlust borta mot Kalmar FF. Matchen slutade 5-1 (2-0) och vi kom inte upp i den nivå vi hade hoppats på. Att vi fick en utvisad efter 40 minuter gjorde det inte enklare. 

 

På lördag 26 november spelar vi "hemmamatch" i Bromölla då vi möter IFK Värnamo kl 13.15.  Värnamo började gruppspelet med vinst mot Östers IF med 2-1 så det är bara seger som gäller om vi ska ha någon chans till gruppseger. 

 

Webmaster

Referat: Mjällby AIF - IFK Värnamo
Trist avslutning på en för övrigt bra säsong
2022-11-03 08:43

Tyvärr blev inte avslutningen för P19 laget som vi hade hoppats. Vi mötte IFK Värnamo som va tvingade att vinna för att klara sig kvar i serien, så vi visste att vi skulle möta ett taggat lag. Matchen fick flyttas till Lörby eftersom A-laget hade match mot AIK samtidigt och planen var riktigt bra för att vara i slutet av oktober.

 

Vi kan dra ett streck över prestationen över 90 minuter. När en spelare tar på sig den gula tröjan så ska ledare inte behöva fundera på om man är förberedd och laddad för match. Det är individens skyldighet mot föreningen, laget, supportrar och sig själv. I denna matchen va de alldeles för många spelare som inte va redo för match och då förlorar man nästan alltid. I söndags förnedrade Värnamo hemalaget och vann med 1-5. En avslutning som ingen hade hoppats och trott på men tyvärr blev verklighet.

 

Summera vi säsongen så har den ändå varit helt ok resultatmässigt med en tredjeplats i serien. Vi hade som förhoppning att vara bland de två första för att ha chansen att ta oss till P19 Allsvenskan. Efter 26 omgångar är det bara att gratulera Gais som vann serien och Kalmar FF som blev tvåa och kvalar (mot Västerås SK) till P19 Allsvenskan. 

 

I Ligacupen (som är som Svenska Cupen) gjorde vi riktigt bra prestationer och vi vann en tuff kvalgrupp och gick till kvartsfinal. Där mötte vi Helsingborgs IF borta och förlorade med 3-0. 

 

Resultat är en sak men i akademin är det primära att utveckla spelare som tar sig hela vägen till Mjällby AIF:s A-trupp. Vi vet i dagsläget att redan nu är det fyra spelare, som haft åldern inne för att spela i årets P19 lag, tränar fullt ut med A-truppen. Och alla har börjat i Mjällby AIF.s akademi när de var 15 år. Det är Noah Persson, Otto Rosengren, Argjend Miftari och Hugo Fagerberg. Vi hoppas givetvis att fler spelare från akademin tar sig till A-truppen till säsongen 2023 och i framtiden. Att vara/bli fotbollsproffs är mångas dröm men att ta sig dit är inte så enkelt och det är många träningstimmar med laget, på skolan och egen träning som krävs. Det gäller att ha en inställning och egen drivkraft till att utveckla sig som spelare och person för att vara redo om/när chansen dyker upp. 

 

Vi vill tacka alla föräldrar och supportrar som stöttat oss denna säsong och framförallt vill vi tacka killarna som är födda 2003 för detta året och tiden i akademin. Lycka till med er fotboll var den än tar vägen och ge inte upp era drömmar.

 

Webmaster

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 3/12 13:45
Lör 26/11 13:15
Ons 16/11 17:15
Sön 30/10 14:00
1 - 5  
Lör 22/10 14:00
1 - 0  
Lör 15/10 14:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen