SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Välkommen till Mjällby AIF P19 - 2021
 
Nya tag Mjällby AIF P19!
2021-11-28 11:49

En tidig matchstart i Helsingborg under lördagen för Mjällby AIF vs Helsingborg IF P19 på ett underlag som var i bra ordning eftersom det var ett par centimeter snö på banan vid ankomst.

 

Mjällby AIF formaterade sig med uppställningen 4-3-3 och blev som matchen gestaltade sig lite baktunga i spelet mot ett spelskickligt Helsingborg. HIF var det spelförande laget under första halvelen och skapade en stor chans från deras vänsterkant, men Pontus stod för en bra benparad och räddade det låga skottet. I övrigt var det många situationer som uppkom via inspel från kanterna. Där var försvarslinjen solid defensivt med stabila positioner vid inspelen och kunde därmed blockera många inspel. Även uppoffrande försvarsspel centralt, där många skott blockerades av de centrala spelarna, mycket bra!

 

Det bästa och mest öppna läget fick Emil V när Helsingborgsmålvakten tappade bollen vid ett utkast, från 16 meter och i fritt läge så placerades dock skottet över. Bortalaget hade ytterligare
5-6  bra omställningslägen under första 45 minuterna, vi kom till avslut vid ett par tillfällen, men hade svårt att träffa målet. Lite olyckliga avgörande passningar gjorde att motståndarna stoppade övriga möjligheter. Resultatet 0-0 i halvlek.

 

I halvlek pratades det främst om fördelning av arbetsuppgifterna i de inre korridorerna där vi inte fick riktigt grepp om de spelskickliga HIF spelarna. Även hur vi ville bli lite mer framåtlutande i vårt offensiva spel. Andra halvlek blir lik den första spelmässigt och vi får jobba hårt i våra defensiva positioner vilket killarna gör med beröm. Tyvärr trillade det in en boll, längs med kortlinjen, från hörnflagga till målområde driver och fintar sig en HIF sig förbi ett par Mjällbyspelare, det tar stopp några spelare ligger på bollen, det sparkas och gruffas och bollen kommer efter kalabalik loss och så ligger plötsligt bollen bakom Pontus i målet. 1-0 i minut 77.

 

Killarna försöker att mobilisera kraft i en slutforcering med något positionsbyte offensivt, det skapas en god chans och någon halvchans. Miltons skott med högerfoten är nära, men går inte innanför ramarna. Något inspel uppkommer också från högerkanten, men inga glasklara lägen uppstår. I minut 90 stängs matchen när vi har ett vasst omställningsläge, dock hittar vi fel tröjfärg när vi vinner bollen. Det smäller sedan till från 25-27 meter och ett väldigt vackert skott i krysset ifrån en hemmaspelare som vi bara kan applådera åt.

 

Sammanfattningsvis efter match när vi har bollen så finns kunnandet, framförallt i omställningsspelet, men svagheter i det etablerade spelet som är ett utvecklingsområde och som måste behärskas emellanåt när man möter skickliga motståndare. Lyckas man inte med det så blir ansträngningsgraden väl tuff efter 90 min och vi orkar helt enkelt inte mobilisera kraft fysiskt och mentalt i denna match för att kunna utmana fullt ut. Tre matcher återstår och det gäller att hitta kraft och motivation inför avslutningen i en lång säsong.

 

Truppen:

 

Pontus Z 90 min
Emil H 60 min
Milton G 60 min
Oliver Z 90 min
Erik O 90 min
Viktor O 60 min
Albin A 90 min
Argjend M 90 min
Melvin F 60
Love B 75 min
Casper H 75 min
Emil V 90 min
Malte F 45 min
Oscar E 35 min

 

// Webmaster

Hemmavinst för P19 mot HIF
2021-09-19 17:58

På lördagseftermiddagen var det dags för ytterligare en intressant och viktig match på Stranvallen. Matchen mot Helsingborg hade 6-poängskaraktär då lagen ligger intill varandra i tabellen och båda kämpar om att ta någon av de eftertraktade översta sju platserna till nästa års Allsvenskan.

 

Helsingnborg började matchen i ett ursinnigt tempo och med en våldsam offensivlusta. Första fem minuterna var vi knappt över halva plan och helsingborgarna surrade som bålgetingar runt Mjällbys straffområde. När vi väl fick tag i bollen var vi nära att skapa ett friläge från halva plan. I anfallet efter skulle hemmalaget ta ledningen på en mönsterkontring där Emil Vaughn helt friställde Filip Frej som behärskat kunde rulla in 1-0 i bortre hörnet. Matchen fortsatte i ett högt tempo där båda lagen satte en hög och hård press på motståndarna. Efter 20 minuter skulle HIF kvittera då de lyckades sno bollen på offensiv planhalva och efter ett inlägg kunde deras offensiva mittfältare kvittera. Efter hand hittade Mjällby en väg ur den höga pressen och var under slutskedet av halvleken det dominanta laget. Övertaget skulle också resultera då Casper Rosenquist fick bollen efter en hörnvariat och kunde curla in den i bortre krysset. Ett väldigt vackert fotbollsmål. 2-1 stod sig halvleken ut.

 

Andra halvleken stsrtade med två lag som försökte hitta vägar framåt utan att riktigt få till den avgörande passningen. Det var oerhört mycket kamp och dueller på mittplan där inget av lagen gav det andra några större möjligheter att etablera spelet.  Efter hand blev Helsningborg det spelförande laget dels för att vi säkrade upp lite och dels för att HIF blev allt mer desperata. De hade en hel del bollar in i straffområdet, både genom inlägg och på fasta situationer, men vi var väldigt kompakta och distinkta i försvarsspelet och det skapades inga 100-procentiga målchanser. Samtidigt kunde vi svara med sylvassa kontringar och hade bud på både ett och två mål på någon av dessa. Sista fem minuterna blev högdramatiska då HIF pumpade in bollar i straffområdet men vi lyckades stå emot genom starka insatser från våra centrala försvarare och målvakt. Vi redde ut stormen och tog en väldigt skön vinst och tre viktiga poäng in på kontot.

 

Sammanfattningsvis var det en bra och händelserik match med två bra lag där Mjällby lyckades dra det längsta strået efter ett bra försvarsspel och vassa kontringar.

 

Nu väntar en mer normal träningsvecka som avslutas med hemmamatch mot Åtvidaberg på lördag. Det gäller att ta nya steg i vår utveckling för att spelarna ska närma sig den nivå som krävs för att spelapå elitnivå.

 

Laguppställning:

 

Pontus Z

 

Emil H

Oliver Z

Erik O

Johan P Å

 

Casper R

Albin A

Argjend M

 

Filip F

Emil V

Casper H

 

Ers: Wille V, Milton G, Zakaria A, Harry T, Love B, Victor O

Tuff vecka med två förluster för P19
2021-09-12 12:22

Efter en period med väldigt många matcher på kort tid väntade denna veckan ytterligare två tuffa matcher. Två topplag väntade när vi skulle möta Elfsborg hemma på tisdagen och Göteborg borta på lördagen.

 

På tisdagen mötte vi Elfsborg, som kom till start med mycket energi och satte tryck på oss direkt. Efter att ha lyckats reda ut första kvartens intensiva Elfsborgspress, med någon riktigt vass räddning från Pontus, började vi ta över matchen. Med en bra variation i anfallsspelet mellan etablerat anfallsspel och kontringar skapade vi ett antal fina möjligheter. De sista 20 minuterna av första halvlek var kanske den spelmässigt bästa perioden i år, och då lyckades vi också ta ledningen efter ett mönsteranfall och en fin avslutning från Emil Vaughn. 1-0 till Mjällby i halvlek. 

 

Andra halvlek startade som den första slutade med fint spel och flera chanser från hemmalagets sida, dock utan ytterligare målfabrikation. Efter hand började vi tröttna, mycket på grund av det oerhört tuffa matchschemat, och ett mer utvilat Elfsborg (som inte haft match i helgen) tog över matchen mer och mer. Trots byten för att få in pigga spelare orkade vi inte stå emot Elfsborg, som blev bättre och bättre. Elfsborg kunde under slutkvarten vända matchen med två mål och en förlust med 2-1 var ett faktum.

 

Det var verkligen synd om grabbarna som gjorde en uppoffrande insats som kryddades med väldigt bra spel. Tyvärr blev det "soppatorsk" i slutskedet av matchen och vi fick inte med oss några poäng i denna viktiga match.

 

På lördagen väntade ännu en tuff motståndare i form av IFK Göteborg på bortaplan. Ytterligare en gång kom vi till match mer slitna än motståndarna, som inte haft någon veckomatch. En på förhand svår match blev ännu svårare 

 

På en oerhört tungsprungen, nylagd, men bra hybridplan var det en jämn första halvlek där Göteborg inledningsvis hade lite mer boll men vi skapade de något hetare målchanserna. Mot slutet av halvleken tog Göteborg ett större grepp om händelserna och skulle också ta ledningen på en väldigt fint slagen frispark, som från letade sig upp i närmsta krysset. Det var 1-0 till IFK i halvlek.

 

För att orka hela matchen gjorde roterade vi på laget och gjorde fyra byten redan i halvlek. Vi fick också lite energi av bytena och kunde pressa tillbaka Göteborg och skapa ett visst tryck mot deras mål utan att komma till de riktigt farliga målchanserna. Mitt i vår bästa period vann Göteborg bollen starx utanför sitt straffområde och kontrade in 2-0 efter en fin prestation av deras yttermittfältare. Efter målet tog Göteborg över matchen, kontrollerade händelserna och vi hade svårt att få till något ordnat spel. De sista tio minuterna tömde vi de sista krafterna, gjorde en sista ansträngning och lyckades skaka liv i matchen igen med ett fint långskott från Melvin Frkanec. Vi lyckades dock inte göra fler mål utan matchen slutade 2-1 i Göteborgs favör. Ett rättvist resultat sett till hela matchen.

 

Efter en oerhört jobbig period med två matcher per vecka under flera veckor i P19-serien går vi nu in i en mer normal period med en match i veckan och kan återgå till ett mer normalt träningsupplägg. Dessutom har det legat några U21-matcher under veckorna, vilket inneburit ett näst intill ohållbart schema för några av grabbarna med matcher i snitt vart tredje dag under en längre tid. Detta har gjort att prestationerna svajat mer än vanligt och resultaten också blivit därefter. Samtidigt har det säkerligen även varit en väldigt lärorik tid för både spelare och ledare. Att försöka ta sig an en sådan ansträngande period såväl fysiskt som mentalt är inte helt enkelt. Förhoppningsvis har våra spelare lärt sig hur det är att gå in i så intensivt matchande och samtidigt försöka behålla prestationen på träningar och matcher. Det är trots allt att utvckla spelarna som är akademins viktitigaste uppgift.

Stabil vinst mot GAIS för P19
2021-09-05 19:08

Efter några matcher med blandade resultat, en vinst, två oavgjorda och en förlust, var det på lördagen dags för hemmamatch mot GAIS på ett soldränkt Strandvallen. Det var ett returmöte på föregående helgs oavgjorda batalj där vi lyckades kvittera till 2-2 i matchens absoluta slutskede. En fin inramning med en hel del publik, speaker och en hel del andra arrangemang på Strandvallen gjorde inte saken sämre.

 

Matchen inleddes lite spänt från båda lagen och det var en hel del ställningskrig de första tio minuterna. Efter hand tog Mjällby tag i taktpinnen och var det dominanta laget. Bollen befann sig i och runt GAIS straffområde nästan hela tiden. GAIS försvarade målet med alla medel tillåtna och det var länge sedan jag såg mittbackar som lyckades blockera så många skott som de i GAIS, möjligen Jesper Lövgren undantagen (blockade överlägset flest skott i Allsvenskan för Mjällby ifjol). Vi spelade verkligen ett bra och med ett kontrollerat anfallsspel med bra balans där GAIS hade svårt att ta sig över mittplan. Motståndarna stack endast upp i sporadiska anfall under matchens första halva och vi hade bra kontroll på händelserna. Vi pumpade på mot GAIS-målet under i stort sett hela halvleken utan framgång och 0-0 stod sig in i paus.

 

Under halvleken pratade vi om att ha tålamod men också om att få in ytterligare någon spelare i straffområdet vid inlägg och inspel från kanten. Andra halvleken fortsatte i samma anda som den första slutade, med ett bastant övertag från hemmalagets sida. Utdelningen skulle också komma. Efter ett inspel från högerkanten hade Johan Persson Åstedt fyllt på från sin vänsterbacksposition och blev nedriven och en solklar straff dömdes. Noah Persson klev fram och kunde säkert sätta straffen och 1-0 var ett faktum. Strax efter ledningsmålet kom GAIS ett av sina sporadiska anfall och efter ett missförstånd i hemmaförsvaret fick deras forward ett nickläge där han träffade stolpen, det var egentligen GAIS första riktiga målchans. Efter stolpträffen tog Mjällby tillbaka kommandot och kunde också punktera matchen med tio minuter kvar. Filip Frej gjorde en fin aktion på vänsterkanten och kunde servera Hugo Borstam öppet mål, som inte gjorde något misstag utan enkelt knäade in bollen till 2-0. I slutskedet var det nära 3-0 både en och två gånger, men 2-0 stod sig tiden ut. En synnerligen viktig vinst för att komma tillbaka på vinnarspåret och göra hösten intressant.

 

Sammantaget var det en väldigt fint genomförd match från Mjällbys sida och en av de bästa prestationerna under året. Nu hoppas vi behålla formen när vi redan på tisdag tar oss an Elfsborg på Strandvallen. En oerhört viktig match om vi ska ha en realistisk chans att vara med i toppskiktet när serien summeras.

 

Laguppställning:

 

Pontus Z

 

Milton G

Oliver Z

Erik O

Johan P Å

 

Casper R

Albin A

Otto R

 

Emil V

Casper H

Noah P

 

Ers: Wille V, Victor O, Alexander H, Filip F, Argjend M, Melvin E, Hugo B, Love B

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 27/11 12:30
2 - 0  
Lör 20/11 14:00
2 - 3  
Lör 13/11 14:00
1 - 0  
Lör 6/11 12:30
1 - 1  
Sön 31/10 14:00
0 - 4  
Ons 27/10 17:00
Kommande aktiviteter
Match, Kopparvallen, 04/12 15:00
Match, Gasten IP, 07/12 18:30
Match, Strandvallen, 11/12 14:00
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 02/12 15:22 
Mjällby AIF, 02/12 14:46 
Mjällby AIF, 02/12 11:19 
Mjällby AIF, 01/12 14:05