SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Regionträning 2020

Mjällby AIF:s akademi fortsätter förra årets succé och bjuder härmed in spelare födda 2005 att under ledning av klubbens seniortränare och akademiinstruktörer köra ett antal träningspass under säsongen 2020. Detta är ett led i ambitionen att vara regionens klubb samt ligga i framkant avseende spelar- och ledarutveckling. En annan viktig del är att skapa samarbeten med klubbar i närregionen för att säkerställa spelarunderlag på alla nivåer på lång sikt. Det övergripande målet är att i regionen kunna erbjuda bästa möjliga förutsättningar för alla att kunna träna och spela fotboll på sina egna förutsättningar, elit såväl som bredd.

           
Vilka riktas inbjudan sig till?

Inbjudan riktar sig till pojkar födda 2005 som vill känna på hur det är att träna i större jämnstarka grupper under ledning av högt kvalificerade instruktörer, med andra ord hur det kan kännas att tillhöra Mjällby AIFs akademilag.

Det skall också finnas en vilja hos de spelare som deltar i regionträning att utveckla som fotbollsspelare med en hög ambitionsnivå.

Syfte?

Syftet är att de som verkligen vill något med sin fotboll ska få en inblick i hur det kan se ut för att underlätta framtida beslut runt fotbollssatsningen samt att för Mjällby AIF’s del utgör denna regionträning utmärkta scoutingtillfällen där vi kan lära känna de flesta spelare med ambitioner i närregionen.

 

 

 

 

Var och när? Strandvallen fredagar enligt nedan klockan 17.00 – 18.30

29/5, 26/6, 3/7*,10/7, 28/8, 18/9, 9/10, 23/10.

*Denna dag är dubbelträning, vi tränar både 10.30 samt 14.30 med lunch emellan.

 

Hur anmäler man sig?

Anmälan sker klubbvis till patrik.rosengren@maif.se med angivande av en kontaktperson/klubb (e-post och mobilnummer) samt namn, position och personnummer på spelare senast en vecka innan aktuell träning, alternativt till alla träningar redan från början.

Det står varje klubb fritt att anmäla så många spelare man vill men vid stort intresse förbehåller vi oss rätten att begränsa antal platser per klubb.

Vad händer sen?

Efter sommaren kommer även ett informationsmöte hållas då vi går igenom lite mer praktiska saker. Eventuellt kommer vi även att försöka spela Gothia Cup Trophy för pojkar 2005 under sommaren. Efter seriernas slut även genomföra matcher på senhösten med ett lag hopplockat från dessa regionträningar.

Skulle man välja att ta steget till Mjällby AIF’s akademi så får man en gedigen fotbollsutbildning i jämnstarka träningsgrupper. Spelar gör man i landets högsta serier i P16, P17 och P19 mot bästa möjliga motstånd.

Ett fåtal kommer att lyckas att ta sig hela vägen till elitfotbollen på seniornivå alldeles oavsett om det är i Mjällby AIF eller någon annanstans. Övriga har oftast som alternativ att kunna återvända till sina moderklubbar eller annan klubb i div 1-3 som otroligt välutbildade fotbollsspelare och bidra till att lyfta kvaliteten på fotbollen i regionen generellt.

Mjällby AIF kommer också att ha egenfostrade spelare i dessa åldrar som varken vill eller kan deltaga i en elitsatsning och då är det viktigt att kunna erbjuda dessa spelare en breddmiljö från 16 års ålder i någon av regionens andra klubbar. På så sätt behåller vi förhoppningsvis fler spelare igång inom fotbollen.

 

Varmt Välkomna!