SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Mjällby AIF i samhället genom Utanför Rektangeln

Mjällby AIF har med sitt varumärke och sin kraft en enorm möjlighet att påverka det lokala samhället. För Mjällby AIF är det ett stort ansvar att ha möjligheten att kunna påverka och självklart något vi vill göra i så stor utsträckning som möjligt. 

 

Tillsammans med Sölvesborgs kommun lanserade därför Mjällby AIF Utanför Rektangeln som är samlingsnamnet för alla de samhällsinsatser som klubben genomför. Det är det största enskilda samhällsprojektet som klubben någonsin sjösatt. I januari 2023 gick Sölvesborg-Mjällby Sparbank in som huvudpartner i Utanför Rektangeln, vilket innebar ytterligare mer slagkraft för varumärket - som därmed kan fortsätta med sina betydelsefulla insatser i samhället.

 

Initiativtagare till Utanför Rektangeln var Jacob Lennartsson och Daniel Hjalmarsson.

 

- Inom ramarna för Utanför Rektangeln kommer det genomföras en mängd aktiviteter som kommer presenteras under nästa år. Vi kommer bland annat att fokusera på att motverka mobbning i skolan, äldre personer som känner sig ensamma och minska kriminaliteten. Mer konkret kommer vi bland annat anordna en karriär- och sommarjobbsmässa på Strandvallen, skapa mötesplatser för äldre i samhället samt utöka vår delaktighet i skolor för att motverka mobbning och rasism, kommenterar Jacob Lennartsson.

 

- För Mjällby AIF handlar detta om en stolthet. Om vi kan påverka samhället till det bättre, så vill vi göra det. Framförallt hjälper detta människor till det bättre men lyckas vi med våra målsättningar så sparar det även enorma pengarbelopp till kommun och samhället, säger Daniel Hjalmarsson.

 

 

Kort om Utanför Rektangeln

 

Utanför Rektangeln är samlingsnamnet för alla de samhällsinsatser som Mjällby AIF och Sölvesborg-Mjällby Sparbank i samarbete med Sölvesborgs Kommun genomför. Att Mjällby AIF hjälper till i samhället handlar om att påverka mer än innanför den kritande fotbollsrektangeln.

Genom Utanför Rektangeln kommer Mjällby AIF:s engagemang utanför fotbollsplanen skapa en långsiktighet och en tydlighet där det finns möjlighet att skapa mätbara insatser, förbättringsmöjligheter men även anpassa projekten utifrån aktuella samhällsbehov.

 

Utanför Rektangeln lanserades 16:e november 2020 av projektledarna Jacob Lennartsson och Daniel Hjalmarsson och är ett långsiktigt och levande initiativ som kommer följas upp och utvecklas löpande.

 

Logotypen är skapad av Emma Olofsson på e-RollUp och symboliserar att klubben har hjärta och kan bidra även utanför fotbollsrektangeln. 

Filmen är skapad av Kimmo Hultmark på Hultmark Productions