SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Helsingborgs IF
1 - 1
Mjällby AIF
Helsingborgs IF1 - 1Mjällby AIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 augusti, 18:30
Plats:Olympiafältet Plan 6
Tävling:
Matchnummer: 000461144
Samling:17:00
Tungt poängtapp mot Helsingborgs IF
2021-08-12 10:24

Onsdagens bortamatch mot Helsingborgs IF slutade oavgjort 1-1 (1-0).

 

Matchen började lite avvaktande där bägge lagen kände på varandra och målchanserna var obefintliga. I den 22:e minuten gör plötsligt HIF 1-0 på första läget i matchen. Efter detta mål så förde och dominerade bortalaget matchen. Hemmalaget blev nertryckta och det var ett spelsuget Maif som hade bra rörelse och fart i spelet. Att det var hemmalaget som hade ledning i paus får de tacka deras duktiga målvakt för och att vi inte var tillräckligt beslutsamma i avslutslägena.

 

I paus var det lite besvikna spelare men alla var överrens att vi skulle fortsätta mala på. Och som vi gjorde de. Om vi ägde spelet i första så var det än mer markant i andra. Vi hade bra tålamod och målchanserna kom i parti och minut. Den stora skaran av bortasupportrar trodde inte de var sant att vi inte lyckades spräcka nollan. Hemmalaget hade några bra omställningslägen utan att förvalta dom. Vi fortsatte trycka ner HIF och precis när vi skulle börja vår forcering så gjorde vi äntligen 1-1. Vi fortsatte med samma balans i laget och var övertygade att vi skulle få fler lägen till ett segermål. Och de resterande 10 minuterna av matchen hade vi både ett par frilägen och öppna lägen för ett segermål. Dock utan att förvalta chanserna och när domaren blåste av matchen så var det besvikna bortaspelare som låg utslagna på planen. En bra prestation som är positivt på sikt men tyvärr bara en poäng.

 

Något som dock var under all kritik vara planen vi spelade på. Helsingborgs kommun borde skämmas och det är pinsamt att det får spelas (oavsätt nivå) fotboll med dessa förutsättning. Att planen inte var klippt eller i bra skick är väl inte bra men får accepteras ibland. Men jag hoppas att det är första och sista gången som jag är med om att spela en match med koner som linjer. "Linjerna" runt planen bestod av små koner och straffområdena hade de lyxat till med platta koner. SKANDAL!!!                     

 

I Pojkallsvenskan ska de blivande allsvenska och landslagsspelarna fostras och jag hoppas att Svenska fotbollsförbundet i framtiden ställer krav på föreningarna när det gäller matcharrangemang. Att Mjällby AIF:s spelare är bortskämda med fantastiska planer på både träning och match ska vi vara stolta över. Vaktmästarna gör ett fantastiskt jobb och föreningen satsar mycket resurser på detta. Och möjligheten till att utvecklas som spelare är klart större på bra planer än på mindre bra. Detta är en aspekt att välja Mjällby AIF:s akademi för framtida sökande!

 

Webmaster

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/9 12:30
1 - 3  
Ons 14/9 17:45
2 - 1  
Sön 11/9 13:00
0 - 1  
Lör 3/9 14:00
2 - 2  
Lör 27/8 12:00
1 - 0  
Tis 16/8 18:30
3 - 2