SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Kalmar FF
0 - 3
Mjällby AIF
Kalmar FF0 - 3Mjällby AIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 26 maj, 14:00
Plats:Gasten IP 2
Tävling:
Matchnummer: 000431059
Samling:12:30
Serieledning
2022-05-27 08:12

Kalmar borta stod på programmet denna lite blåsiga kristi himmelsfärds dag. Och Kalmar borta har vi rutin för efter att ha mött dom på bortaplan i ligacupen och även en träningsmatch innan seriestart. Så det var två lag som hade bra koll på varandra och det visade sig även på planen. Denna seriefinal mellan två stabila lag började med att hemmalaget vann slantsinglingen och valde medvind i första halvlek. Det gjorde att de fick ett litet övertag spelmässigt utan att skapa några målchanser. Vi hade som vanligt ett gediget försvarsspel över hela planen men hade lite svårt att få till ett effektivt anfallsspel i motvinden. 0-0 var resultatet när domaren blåste av för halvtidsvila och i paussnacket pratade vi om att vi hade fördel av medvinden och skulle utnyttja detta. 

 

Det dröjde inte mer än ca 10 minuter innan vi gjorde första målet och självförtroendet ökade än mer hos de gula gänget. Bara 5 minuter efter ledningsmålet så spelade vi fram oss till ett friläge som resulterade i en rejäl kapning från hemma målvakten och utvisningen var solklar. På frisparken som följde så gjorde den nya målvakten i Kalmar en riktigt bra räddning och höll hemmalaget kvar i matchen. Tillslut så klarade inte Kalmar hålla emot och 0-2 kom på ett nytt friläge som förvaltades på bästa sätt. Efter detta mål så hade vi bra tålamod i vårt spel och stressade inte upp oss för att göra fler mål. Dock så kom även tredje målet för matchen med 5 minuter kvar att spela. 0-3 blev slutresultatet och det var en match mellan två lag som har stora möjligheter att vara med i toppen av denna serie.

 

Nu är det lite fler dagar till nästa match som är mot ytterliggare ett topplag. Det är Jönköping Södra som kommer på besök till Strandvallen på nationaldagen (6 juni)  kl 14.00. Innan dess kommer ett gäng av grabbarna i laget ta studenten och vi gratulerar dessa i förväg.

 

Och som vanligt var det flera föräldrar och supportrar till oss på plats och det betyder mycket att ni är och stötta grabbarna.

 

Webmaster

 

<< Tillbaka