SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Eskilsminne IF - Mjällby AIF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 juli, 15:00
Plats:Harlyckan, plan 2
Samling:11:30, Furulund
Aktivitetsinfo: Tag med egen mat inför matchen. Efter matchen ordnar klubben mat. Samling 11:30 vid Furulundsskolan, 11:55 Cirkel K Kristianstad, 12:15 Stoby Hässleholm, 13:30 Helsingborg.
Första matchen efter uppehållet
2020-07-20 08:34
Med två träningar i ryggen åkte vi till Helsingborg för att möta Eskilsminne och starta upp höstsäsongen ordentligt. Eskilsminne stod för motståndet i vår första match på naturgräs tidigare i år och då slutade matchen 2-2.
Vi inleder matchen väldigt positivt och har tempo i vårt passningsspel vilket gör att vi kan spela mycket på motståndarnas planhalva. I den 13:e minuten så gör vi 1-0 när Yass passar in till Hannes från yttre korridor. Hannes vänder på Bergkampmanér och sätter ditt bollen bakom målvakten. Vi fortsätter ha trycket och ca tio minuter senare vinner vi boll på offensiv planhalva genom Argjend som för bollen framåt och sätter 2-0. Lite senare för Eskilsminne en hörna där vi inte är tillräckligt bra i markering och kommunikation så motspelare får hoppa upp ohotat och placera in 2-1 med huvudet.

Eftersom det var ganska varmt så bestämde domaren att vi skulle köra "cooling break" och efter den korta pausen så tar Eskilsminne över. De skapar en del chanser och vi kommer inte riktigt ur pressen fram till halvtid. Med tio minuter kvar av första så får vi en något tveksam straff emot oss när Gustav gör en brytning i straffområdet. Oavsett så dömdes det straff som Eskilsminne sätter stolpe in. 2-2 som är resultatet in till halvtid.

Vi pratar lite om hur vi ska komma in i matchen igen och spela så bra som vi gjorde i början av matchen. En del bytes gjordes i paus också eftersom det var första matchen efter uppehållet.

Vi inleder andra halvlek bra och tar över igen. Redan i den 50:e minuten så rivs Oscar ned i straffområdet och vi får en straff som Argjend sätter hur säkert som helst. 3-2 och lite vind i ryggen. Vi skapar många bra chanser till att utöka vår ledning men lyckas in trycka dit bollen. Sista femton minuterna börjar spelet bölja lite mer men Eskilsminne lyckas inte riktigt skapa de där heta chanserna och vi lyckas vinna med 3-2 i återstarten.

Nu väntar en ny träningsvecka innan lördagens träningsmatch mot Lunds BK på bortaplan.

<< Tillbaka