SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Mjällby AIF
1 - 5
IFK Värnamo
Mjällby AIF1 - 5IFK Värnamo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 oktober, 14:00
Plats:Lörby Park
Tävling:
Matchnummer: 000431177
Samling:12:30
Trist avslutning på en för övrigt bra säsong
2022-11-03 08:43

Tyvärr blev inte avslutningen för P19 laget som vi hade hoppats. Vi mötte IFK Värnamo som va tvingade att vinna för att klara sig kvar i serien, så vi visste att vi skulle möta ett taggat lag. Matchen fick flyttas till Lörby eftersom A-laget hade match mot AIK samtidigt och planen var riktigt bra för att vara i slutet av oktober.

 

Vi kan dra ett streck över prestationen över 90 minuter. När en spelare tar på sig den gula tröjan så ska ledare inte behöva fundera på om man är förberedd och laddad för match. Det är individens skyldighet mot föreningen, laget, supportrar och sig själv. I denna matchen va de alldeles för många spelare som inte va redo för match och då förlorar man nästan alltid. I söndags förnedrade Värnamo hemalaget och vann med 1-5. En avslutning som ingen hade hoppats och trott på men tyvärr blev verklighet.

 

Summera vi säsongen så har den ändå varit helt ok resultatmässigt med en tredjeplats i serien. Vi hade som förhoppning att vara bland de två första för att ha chansen att ta oss till P19 Allsvenskan. Efter 26 omgångar är det bara att gratulera Gais som vann serien och Kalmar FF som blev tvåa och kvalar (mot Västerås SK) till P19 Allsvenskan. 

 

I Ligacupen (som är som Svenska Cupen) gjorde vi riktigt bra prestationer och vi vann en tuff kvalgrupp och gick till kvartsfinal. Där mötte vi Helsingborgs IF borta och förlorade med 3-0. 

 

Resultat är en sak men i akademin är det primära att utveckla spelare som tar sig hela vägen till Mjällby AIF:s A-trupp. Vi vet i dagsläget att redan nu är det fyra spelare, som haft åldern inne för att spela i årets P19 lag, tränar fullt ut med A-truppen. Och alla har börjat i Mjällby AIF.s akademi när de var 15 år. Det är Noah Persson, Otto Rosengren, Argjend Miftari och Hugo Fagerberg. Vi hoppas givetvis att fler spelare från akademin tar sig till A-truppen till säsongen 2023 och i framtiden. Att vara/bli fotbollsproffs är mångas dröm men att ta sig dit är inte så enkelt och det är många träningstimmar med laget, på skolan och egen träning som krävs. Det gäller att ha en inställning och egen drivkraft till att utveckla sig som spelare och person för att vara redo om/när chansen dyker upp. 

 

Vi vill tacka alla föräldrar och supportrar som stöttat oss denna säsong och framförallt vill vi tacka killarna som är födda 2003 för detta året och tiden i akademin. Lycka till med er fotboll var den än tar vägen och ge inte upp era drömmar.

 

Webmaster

 

<< Tillbaka