SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Mjällby AIF
2 - 0
Örgryte IS Fotboll
Mjällby AIF2 - 0Örgryte IS Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 18 april, 15:00
Plats:Strandvallen
Tävling:
Matchnummer: 000431018
Samling:13:30
Vinst i gräspremiären
2022-04-19 09:00

Det var två Göteborgsrivaler som anlände till Strandvallen under lunchtid, IFK Göteborg skulle möta vårat P17 lag och Örgryte IS skulle möta oss i P19. Först ut var P17 lagen och där blev det vinst för de gule så bra start på denna fotbollsdag. Vi själva skulle spela vår första match på naturgräs för säsongen. I vanliga fall så är lagen i Mjällby AIF tidigare på gräs men de kalla nätterna har gjort att gräset inte tagit sig. Vi har även haft två bortamatcher mot Ängelholm och Helsingborg som spelats på konstgräs så vi har valt att inte stressa ut på naturgräs. Vi fick känna på underlaget på träningen i söndags och det var helt ok. Men det är stor skillnad jämfört med konstgräs där det blir ett annat spel med mindre närkamper och mer "futsalspel". 

 

Matchen började lite avvaktande där lagen försökte lära känna underlaget och det blev en del längre bollar från bägge lagen. Efterhand så blev det mer spel på marken även om bollen studsade lite extra ibland. Domaren tilllät en hel del så det var mycket närkamper men inte så många fula tilltag. Med kvarten spelad så gjorde hemmalaget det viktiga 1-0 målet och publiken njöt i solskenet och även av spelet som blev bättre och bättre. Örgryte var långt i från ofarliga och spelar en fotboll som är trevlig att titta på. De har många bollskickliga spelare och variera spelet som bitvis gjorde det svårt för oss. När domaren blåste av efter 45 minuters spel så var det fortfarande 1-0 till MAIF

 

Andra halvlek började med ett litet övertag för hemmalaget men kunde inte utnyttja detta med fler mål. Efterhand som halvleken varade så flyttade bortalaget upp sina positioner och spelet jämnade ut sig. Spelarna i respektive lag började tröttna lite och det blev lite öppnare spel andra halvan av halvleken. Detta gjorde att spelarna tog lite felbeslut som gjorde att det skapades målchanser för bägge lagen. Örgryte hade två väldigt bra lägen där våran målvakt gjorde fina och viktiga räddningar. Vi var långt i från ofarliga men fick inte till avsluten eller räddade ÖIS målvakt. Tillslut kom 2-0 målet på en fin prestation när det var 10 minuter kvar. Resterande tid av matchen spelades av från hemmalaget och det var tre sköna och viktiga poäng som inkaserades. Nu gäller det att få till en bra träningsvecka under påsklovet där spelarna har möjlighet att enbart fokusera på fotbollen när det inte är någon skola. 

 

Nästa match är på söndag 24 april när vi möter Utsiktens BK på Ruddalens IP kl 14.00

 

Webmaster

 

<< Tillbaka