Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till U 17:s hemsida

Storseger borta mot Ängelholm!
2018-09-06 22:42

Efter en tuff och jämn batalj mot Lund på hemmaplan, som vi tyvärr förlorande med 0-2, var det dags att hoppa upp på hästen igen och ta oss an Ängelholm på bortaplan.

Återigen inleder vi en match där vi initialt låter motståndarna rulla boll i sin backlinje och det gör Ängelholm. Precis som vanligt är vi dock sylvassa i våra omställningar och redan i den 8:e minuten vinner Julian en boll på mitten och spelar fram den till Casper som i sin tur serverar Eldin med ett friläge och det är 0-1. Ängelholm tillåts även fortsättningsvis äga boll i sin backlinje och Maif agerar lugnt i lsitt försvarsspel och släpper inte till några målchanser. I 15:e minuten bygger Mjällby upp ett anfall från backlinjen och ett uppspel till spelyta två når Casper som tar emot och väggspelar snyggt med Melvin, men tyvärr missar vi friläget. I den 17:e minuten är det omställning igen som slarvas bort lite onödigt i ett riktigt bra läge. I minut 22 stjäl Casper ett uppspel, spelar åter ett väggspel med Melvin och denna gång sitter 0-2. Ängelholm har väldigt svårt att skapa klara målchanser men det dyker upp några halvchanser i mitten av halvleken. Maif är betydligt vassare än Ängelholm med sina snabba omställningar och i minut 30 smäller det igen. Denna gång är det Casper som serverar Felix fram till friläge och 0-3 är ett faktum. Spelet ser likartat ut resten av halvleken och Maif borde kanske både gjort 0-4 och 0-5, men istället så blir man lite okoncentrerade och något bryska i en Ängelholmskontringsom resulterar i en straff. August visar dock vilken straffmålvakt han är och räddar straffen snyggt. 

Andra halvlek inleds som den första där MAIF har 2-3 lägen innan ledningen till slut utökas efter ett mönsteranfall. Mjällby bygger spelet från egen målvakt genom backlinjen där Oliver spelar genom lagdelar till Julian som i sin tur serverar Felix ettfriläge och det är 0-4. Ängelholms backlinje står generellt lite högt och vägrar ta djup och MAIF straffar dem gång på gång och i den 70:e minuten har Ängelholm inspark som Didrik nickar tillbaka över Ängelholms backlinje och Felix springer sig fri och gör 0-5. Matchen är sedan länge avgjord och spelet blir därefter på slutet. Tyvärr så ramlar en Ängelholms reducering in innan Teddie får göra sitt första mål i U17 och fastställa slutresultatet 1-6. 

På det stora hela en bra och stabil insats! Försvarsspelet är stabilt över hela banan och utöver målen har Mjällby ytterligare ett stort antal avslutningslägen, där ett par nog skulle resulterat. Efter 1-6 på bortaplan mot ett motstånd vi spelat jämnt mot de andra två mötena i år måste vi vara nöjdamed. Resan kryddades dessutom med att U17, efter ett mål mat, hann se andra halvlek av A-lagets viktiga vinst mot Torn!


MAIF:s startelva:

August Andersson

Gustav Krafft   Didrik Tagesson  Oliver Andersson  Anton Ekenberg Bure

Eldin Kofrc       Julian Elibo Mattisson   Tiger Asper   Felix Nilsson

Melvin Frkanec       Casper Hägg

Avbytare: Lukas Hansson, Joel Wernersson, Teddie TollgertBengtsson, Emil Sjögren

Byte: 8 Anton B/Lukas H, 60 Casper H/Emil S, 65 Didrik T/Joel W 70 Julian M/Teddie samt Eldin/Anton B

Seger borta mot Berga!
2018-08-22 08:03

Kanske präglades matchen av den fantastiska start vi fick där Melvin Frkanec stöter in 0-1 inne i boxen redan i andra minuten efter ett vackert anfall på vänsterkanten där bollen gick på ett pärlband på ett eller två tillslag. Därefter låter vi Berga ta över spelmässigt i 20-25 minuter utan att skapa några riktigt heta målchanser. De har några skott efter inbrytningar från kanterna som inte leder till några riktiga farligheter. Det är istället Mjällby som skapar de hetaste chanserna på omställningar och vi har, trots Bergas större bollinnehav, ett par riktigt bra lägen att göra mål. I minut 30 får vi frispark nere till vänster om straffområdet och en nyligen inövad variant visar sig gå hem, men tyvärr är skottet inte bättre än att Bergas målvakt enkelt kan ta det. Vi har ett par chanser till innan vi i fem minuter innan halvtidsvilan utökar ledningen till 2-0. Efter en bra förstapress läser Viktor spelet och bryter ett uppspel från Berga och sätter snabbt bollen i djupled till Eldin som fri med målvakten rullar den mellan benen.


Andra halvlek är lik den första och Berga har en del bollinnehav utan att skapa några särskilda chanser och det är Mjällby som skapar de hetaste lägena. I minut 72 får Berga en hörna och som en blixt från klar himmel är det plötsligt 1-2 efter en nick från Taha Hassan Saleh. Berga får nu lite merenergi och försöker öka trycket. På en omställning i minut 81 sker en avgörande händelse, då Adrian Sutalo blir fälld i friläge och Berga får en utvisning. Därefter skapar vi ett par chanser, innan Adrian efter en jätteutspark av August kommer fri med målvakten och punkterar matchen genom att göra 1-3, som också blir slutresultatet.


Sammantaget finns det mycket positivt att ta med oss från matchen in i det avgörande sista månaderna av serien. Utan att briljera vinner Mjällby komfortabelt och skapar väldigt många målchanser. Koncentrationen i avgörande lägen kan höjas och dessutom kan vi värdera bättre mellan passning och eget avslut. Defensiven är robust där alla på planen jobbar hårt, vilket medför att vi släpper till väldigt få klara målchanser emot oss. Vi kan dock bli bättre på att värdera när vi ska gå till attack och när vi ska behålla bollen i laget. Då kan vi odla ett bollinnehav i matcherna och få en bättre kontroll på händelserna. Motståndarnas bollinnehav ger även onödigt många fasta situationer på vår egen planhalva, som vi stundtals kan ha jobbigt att hantera. 

Oavsett så är vi nu med i toppstriden inför höstens avgörande omgångar och på söndag 26/8 väntar en riktigt viktig toppmatch hemma på Strandvallen mot Lunds BK som i de två senaste matcherna besegrat både Öster och Olympic. Vinst där och vi kan vara med ända till slutet i jakten på den allsvenska platsen.

 

August Andersson

Gustav Krafft​         Didrik Tagesson​Oliver Andersson​Lukas Hansson

Eldin Kofrc          Viktor Pettersson                   Julian Elibo-Mattson  ​Felix Nilsson

                                       Melvin Frkanec         Tor Holmstedt

Avbytare: Joel Wernersson, Loke Holmstedt, Adrian Sutalo, Anton Ekenberg Bure, Milan Stavljanin, Tiger Asper

Byte: Anton B/Lukas H 55 min, Adrian S/Tor H 60 min, Eldin K/Loke H 70 min, Milan S/Melvin 70 min, Tiger A/Julian M 75 min, Felix N/Joel W 85 min

Matchreferat MAIF U17 - Norrby
2018-08-12 22:49

U17 tog emot Norrby på Strandvallens A-plan under lördagseftermiddagen. På grund av sjukdom, avstängningar och andra oförutsedda händelser var det ganska många förändringar i laget sedan vinsten mot Värnamo föregående helg. Bland annat debuterade Oliver Hedlund i målet och gjorde en fin insats. De första 20-25 minuterna dominerades av Norrby, delvis eftersom vi gjorde många enkla misstag i uppspelsfasen och inte kom riktigt rätt i presspelet. Men också på grund av ett väl fungerande passningsspel hos motståndarlaget som visade sig vara bättre än tabelläget. Helt logiskt tog också Norrby ledningen genom en snygg inbrytning från höger där bortalagets Adrian Möller placerade in bollen vid den bortre stolpen. Men som så ofta i fotboll förändrar ett mål matchbilden och successivt åt vi oss in i matchen när vi efter några små justeringar hittade bättre in i vår press och började skapa ett eget spel. Under slutdelen av halvleken skapar vi ett antal halvchanser där det inte riktigt vill sig förrän kring den 40:e minuten. Då får vi en hörna och Oliver Andersson går upp i en nickduell där bollen går upp i luften och på egen retur trycker han in en högervolley i bortre hörnet. Kvitteringen var ett faktum och vi fick en bra känsla med oss in i paus.


I andra halvlek tar Mjällby över spelet allt mer och är det dominerande laget. Dock skapar Norrby också några målchanser på vassa omställningar när vi antingen går bort oss eller slår enkla felpass. Detta är saker vi måste fortsätta jobba med på träning. Trots detta är det ändå Mjällby som skapade de hetaste målchanserna och har flera lägen att göra 2-1 i matchens slutskede. Den bästa målchansen kommer ca 30 min in i halvleken då inbytta Loke Holmstedt och Adrian Sutalo snyggt väggar sig igenom och Loke kommer helt fri med målvakten som räddar med en benparad.


Sammantaget är 1-1 ett relativt rättvist resultat där lagen ägde var sin halvlek. Positiva saker att ta med sig är att spelarna i laget verkligen gav allt och jobbade hårt tillsammans där vi lyckades vända en matchbild och underläge till att ta poäng. Dessutom medför resultatet att vi fortfarande är obesegrade på hemmaplan. I veckan får vi jobba vidare med vårt press- och passningsspel så vi istället tar en trepoängare mot IFK Berga på bortaplan kommande helg. Då kan vi få häng på topplagen i serien och förhoppningsvis gå en spännande avslutning på hösten till mötes.


Startelva:

 

                                        Oliver Hedlund

Gustav Krafft       Oliver Andersson             Lukas Hansson         Anton Bure   

  

                            Viktor Persson              Julian Mattson


Tor Holmstedt                                                                         Felix Nilsson

                                Milan Stavljanin      Melvin Frkanec


Ersättare: Joel Wernersson, Olle Nilsson, Loke Holmstedt, Adrian Sutalo, Albin Andersson


Byte: Loke H/Tor H 60 min, Adrian S/Milan S 65 min, Anton B/Joel W 80 min, Gustav K/Olle N 82 min.

Seger mot IFK Värnamo
2018-04-22 19:15
Hällevik
Seger blev det för Mjälby AIF mot IFK Värnamog i U17 allsvenskan Södra.
Under den förrsta halvleken hade Mjällby större bollinnehav och fler chanser.
-I den andra halvleken fick IFK Värnmo nytta av medvinden, vilket  medförde att deras andel ava spelet ökade, 
Ett extra plus i Mjällby AIF förtjänar Julian Mattisson.
 
Goran Dordic säger avslutningsvis:
-Ser man till hela maatchens 90 mninuter, då är vi nöjd med lagets prestationer.
 
 
Allsvenskan U17 Södra
Spelplats: Strandvallen
Mjällby AIF - IFK Värnamo 2-0 (2-0)
M;ålen: 1-0 ()25) Eldin Kofrc, 2-0 (37) Tor Holmstedt.
Spelade matcher
Sön 7/10 14:00
4 - 3  
Lör 29/9 14:00
3 - 1  
Lör 22/9 12:00
0 - 3  
Lör 15/9 14:00
0 - 5  
Lör 8/9 14:00
3 - 3  
Sön 2/9 13:00
1 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 15/11 07:51 
Mjällby AIF, 14/11 12:02 
Mjällby AIF, 12/11 12:01 
Mjällby AIF, 10/11 17:59