Välkommen till U 19:s hemsida

Tredje raka för Mjällby AIF U19
2018-04-22 22:21

Tredje raka segern i Juniorallsvenskan togs på Olympiafältet mot Helsingborgs IF på söndagseftermiddagen. Slutresultat blev 2-1 efter att vi haft ledningen med 2-0 i halvlek. Omar Dampha stod för båda målen.


0-1   36 min Omar Dampha

0-2   38 min Omar Dampha

1-2.  48 min Straff


Det var ett aggressivt hemmalag som Helsingborg kom till start med. HIF satte ordentlig fart redan från start och vi hade lite problem att få ordning på vårt egna spel till en början. Det var heta känslor och många fysiska dueller matchen igenom vilket oroade oss till en början. Problem hade vi med att hitta adress när vi vann bollen, mycket tack vare hemmalagets aggressiva spel där de vann tillbaka bollen snabbt och kunde starta anfall på anfall. Det var mycket boll till hemmalaget under första 30 min, men vi agerade på ett bra sätt defensivt under hela matchen. Vi åt oss in i händelserna allt eftersom, och gör de sista 15 minuterna av första halvlek mycket bra.


Vi gör 1-0 genom en bra kombination mellan Moltas Rydèn och Omar Dampha på högerkanten efter 36 minuter. 2-0 tillkommer minuten efter, ett överlångt inlägg från Pontus Jonsson når Omars panna vid bortre stolpen, hemmamålvakten reflexräddar nicken, men Omar är först på returen och trycker dit 2-0 målet med vänsterfoten i nättaket. En härlig avslutning på första halvlek.


I början av andra halvlek hittar domaren en straffspark till hemmalaget redan efter tre minuter. HIF tar tillvara på straffen och reducerar vår ledning till 2-1. Andra halvlek är kontrollerad från vår sida och det som skapas i målchanser står vi för. Saif Shallal har en boll i ribban och några fler heta målchanser skapas det egentligen inte under andra halvlek från något av lagen. Det är mycket kamp på planen och vi står upp bra i den matchen med.

En mycket stabil insats av hela laget matchen igen, inget skönspel denna gången men vi visar att vi kan vinna fotbollsmatcher på många olika sätt, det är bra att ha med sig framöver.

Nästa match välkomnar vi Kalmar FF till Strandvallen, lördag den 28/4 kl 1400.

 

                             

                              Joel Brorsson

Pontus Jonsson Jacob Karlsson Axel Norèn Philip Persson

                 Jakob  Ottosson  Joseph Abedu

Moltas Rydèn 65 Hampus Holgersson 75  Saif Shallal

                               Omar Dampha

Ers:
Casper Hägg in 65
Filip Nilsson in 75

Adam Petersson
Erland Veselji
William Hejman
Linus Andersson

Mjällby AIF U19-Malmö FF U19 4-0 (2-0)
2018-04-14 00:52

Under fredagskvällen gästade Malmö FF U19 Strandvallens konstgräsplan för match i Juniorallsvenskan Södra. En match som hemmalaget tog kommandot i redan från början. Matchen slutade med hemmaseger med 4-0 efter att hemmalaget haft ledningen med 2-0 i halvtid.


1-0 Moltas Rydèn 14 min
2-0 Hampus Holgersson 29 min
3-0 Adam Petersson 47 min
4-0 Erland Veselji 84 min                                 

 

En mycket stark prestation av killarna. Det är alltid inspirerande att möta MFF och fredagskvällens match var inget undantag, det brukar bli välspelade matcher och så även idag. Hemmalaget hade förmånen att vinna slantsinglingen med kapten Jacob Karlsson och börja med vinden i ryggen. 


Vi hade ett mycket bra press spel och fick på det viset grepp på Malmös spel redan från start, vi vann bollen högt vid ett flertal tillfällen framförallt i första halvleken när vi kunde ta hjälpa av vindförhållandena som var till vår fördel. 1-0 målet gör Moltas Rydèn efter att vi jobbat hårt för att störa MFF spelarna i uppspelsfasen.

Vi låg väldigt bra i våra positioner över hela planen och var aggressiva i vårt spel vilket gjorde att MFF inte fick mycket tid på sig med bollen. Vi agerade tillsammans i vår defensiv och släppte till väldigt få målchanser emot oss, i vår offensiv var det många som var delaktiga vilket gjorde att även anfallsspelet var varierande och bra. 2-0 målet tillkommer på frispark från 20 meter av Hampus Holgersson.


Vi hade en känsla att andra halvlek skulle bli betydligt tuffare. Vi fick dock en härlig start då vi pressade MFF målvakten till en mindre bra passning framåt i planen. Adam Petersson stod rätt och gjorde inget misstag med högerfoten från 25 meter då han var först på bollen och kunde placera in 3-0 bollen i ett tomt mål. MFF hade efter det mycket boll och kontrollerade bollinnehavet men skapade väldigt få chanser mot Joel B tack vare en mycket stabil backlinje i hemmalaget. 


4-0 målet gjordes av Erland Veselji efter att Saif Shallal vunnit tillbaka bollen högt på vänsterkanten efter vi tappat den efter en fin kombination. Bollen 

spelas till Philip Persson som slår ett hårt inlägg mellan målvakt och backlinje och på bakre ytan dyker Erland upp och avslutar vackert i nättaket.


Hårt jobb tillsammans lönar sig på fotbollsplanen, så även idag! Nästa match mot Helsingborgs IF 22/4 kl 1400 på Olympia området.

  

                                   Joel Brorsson

Pontus Jonsson Jacob Karlsson Axel Norèn 77 Philip Persson

                 Jakob  Ottosson 45 Joseph Abedu

Moltas Rydèn 65 Hampus Holgersson Saif Shallal

                               Omar Dampha

Ers:
Adam Pettersson in 46
Erland Veselji in 65
Philip Bengtsson-H in 77
Filip Nilsson
William Hejman
Måns Nilsson
Pontus Zvar - Mv
Härlig premiärseger i U19 Allsvenskan
2018-04-07 01:16

Premiären i Juniorallsvenskan 2018 spelades mot Östers IF på bortaplan. 

Årets bästa spel gav en härlig premiärseger med 3-0. Det var främst ett stabilt försvarsspel som grundlade segern samt att vi utnyttjade våra målchanser offensivt. En mycket bra insats av laget som målmässigt kunde blivit än större.


0-1   Hampus Holgersson 35 min

0-2   Omar Dampa 55 min

0-3   Hampus Holgersson 70 min

 

En spelmässigt jämn första halvlek, men sett till antalet målchanser så var vi betydligt hetare än hemmalaget Öster.Det kändes bra och såg bra ut, vi hade oftast kontroll på händelserna, några gånger kombinerade sig Öster förbi på vår vänstersida och skapade lite oro.


Vårt fösta mål gör vi efter att Philip P känsliga vänsterfot levererat en 50 meters spelvändning till en fri högerback i Pontus J som hittar in till Casper H i djupled som löper sig förbi en hemmaspelare och ner mot högerkanten, spelar in till Omar men en försvarare blockerar skottet. Hampus H är den som uppfattar situationen bäst och trycker in bollen längs marken och vi gör det viktiga första målet. Öster skapar deras enda skott på mål efter att de kommit runt på kanten och spelat in bollen centralt, Max N räddar elegant med yttersta tåspetsen i 40 min.


Andra halvlek är mycket stabil i alla 45 minuter, vi får en fin start i minut 55 när Saif S driver upp bollen och serverar Omar D bollen som inte gör något misstag. Fri med målvakten lägger Omar in bollen med sin vänsterfot. 3-0 målet gör Hampus H efter att Joseph fört fram bollen i 50 meter, skakat av sig ett par spelare och serverat Hampus bollen till höger i banan. Från 15 meter smäller det till i bortre gaveln. Ett vackert mål!


Centrallinjen var mycket bra idag, det kändes stabilt på många fötter vilket är glädjande. Vi hade fina relationer mellan våra spelare. Våra inbytta spelare bidrar och kommer in med energi och vi får hålla nollan bakåt, mycket bra!


Nästa match mot Malmö FF den 13/4 kl 1800.

                                 

                                       Max Nilsson
Pontus Jonsson 65 Jacob Karlsson Philip Persson Erland Veselji

                      Moltas Rydèn 68 Joseph Abedu

        Casper Hägg 85 Hampus Holgersson 82 Saif Shallal 75

                                     Omar Dampha 85

 

Ers:
Hugo Arvidsson in 65
Adam Pettersson in 68
Filip Nilsson in 75
William Hejman in 82
Casper Persson in 85
Joel Brorsson – Mv 


IMG_0709.mov


Vill sända ett stort tack till Anders Olsson ( https://www.wiktorolssons.se ), som ställde upp med köttprodukter till killarna efter träningen i torsdags för att hjälpa till med uppladdningen inför premiären, och vilken fullträff.

Tack även till ni som ställde upp och lagade maten till oss.

Per-Ivar (Honnapelle) Olsson, Margaretha Olsson och så Älva såklart.

TACK!!


Snöfallet förstörde matchen!
2018-03-28 13:32
Förutsättningarna kunde varit bättre när vi startade matchen mot Sölvesborgs GIF denna tisdagskväll. Det snöade kraftigt och blev inte bättre desto längre matchtiden gick. Det fanns inte mycket annat domaren kunde göra än att avbryta matchen efter 27 minuters bra spel. 

1-0 25 min 

Den tid som matchen var igång är vi väldigt nöjda med både off och def, framförallt vårt passningsspel där vi kombinerar snabbt och har bra relationer mellan spelare. Vi skapar även en stor chans men målvakten gör en bra räddning på Omars skott.

De farligheter vi släpper emot oss är på fasta situationer där SGIF är bra, vi får en hörna emot från höger där vi blir lite för klena i vårt duellspel i boxen, vilket leder till att SGIF tillslut kan nicka in 1-0 målet efter lite kalabalik. Efter det så tar domaren det enda rätta beslutet och avbryter matchen pga för hög skaderisk.

                                   Oskar Ekman
Jacob Karlsson Axel Norén-L Philip Persson Erland Veselji
                         Moltas Rydèn "Joseph"
      Casper Hägg   Hampus Holgersson   Saif Shallal
                             Omar Dampha

Ers:
Måns Nilsson
Hugo Arvidsson
Pontus Jonsson
Casper Persson
Filip Nilsson
William Hejman
August Andersson - Mv
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 25/04 10:34 
Mjällby AIF, 23/04 09:09 
Mjällby AIF, 22/04 19:15 
Mjällby AIF, 21/04 17:39 
Mjällby AIF, 21/04 07:19