Välkommen till U 19:s hemsida

Övertygande U19 seger mot TFF med 3-1
2017-09-17 10:50

Det var en välförtjänt seger mot Trelleborgs FF under lördagseftermiddagen för Mjällby AIF U19 på bortaplan. Vi genomförde matchens alla 90 min på ett övertygande sätt och laget är inne i en mycket positiv trend. Slutresultat blev 3-1 efter vi haft ledningen med 2-0 i halvlek.


0-1  Christian Akannoh  37 min

0-2  Seif Shallal 41 min

1-2 81 min
1-3 Christian Akannoh  85 min  

 

Vi tar tag i matchen redan från start och trycker tillbaka hemmalaget. Vi har en stör rörlighet på samtliga positioner och skapar stora möjligheter redan i inledningen av matchen. Främst genom ett bra passningsspel över hela planen samt ett bra kombinationsspel och en individuell skicklighet på många offensiva positioner vilket ställer till stora problem för hemmalagets defensiv. 


Vi skapar mycket chanser och det är tack vare hemmamålvakten ställningen fortfarande är mållös i inledningen av matchen. Han gör några makalösa räddningar och Odunaya A förstår nog inte hur han kunde rädda nicken efter att Pontus J träffat hans panna med ett inlägg från högerkanten.


Prestationen är mycket bra och det ger oftast resultat i form av mål vilket också kommer genom Christian A som bryter in från höger efter pass från Odunaya A och distinkt trycker in 0-1 målet i bortre hörnet. 0-2 målet prickskjuter Seif S in i ena hörnet efter ett par snabba förflyttningar där han lurar av ett par hemmaförsvarare runt straffpunkten och placerar läckert in 0-2 målet högt vid sidan av hemmamålvakten med fyra minuter kvar av första halvleken.

En halvlek som är mycket bra, vi har kontroll på matchen under stora delar av de första 45 min där vi är bättre på alla positioner. En stabil defensiv över lag där vi ligger rätt då Trelleborg inte ägde så mycket boll utan fick kontra mot oss vilket vi klarade mycket bra främst genom en väl fungerande fyrbackslinje matchen igenom.


Andra halvan av matchen blir jämnare med ett spelövertag från hemmalaget. Vi blir lite låga i vårt försvarsspel och försiktiga och har svårt i inledningen att äga bollen. Vi får lägga ner mycket energi på att vinna bollen vilket vi gör bra, men vi har svårt att behålla den särskilt länge inom laget. Det jämnar ut sig ju längre halvleken pågår och även om TFF är spelmässigt bättre så skapar de inte många stora möjligheter. Linus E i målet får göra en riktigt vass räddning på ett närskott som kunde gett TFF liv. Vi har ett fungerande samarbete mellan försvar och målvakt där vi blockerar mycket skott genom att befinna oss i skottlinjen vid flera tillfällen.


I minut 81 är det inte mycket att göra än att applådera hemmaspelaren som efter ett tillbakaspel från forward drar till från 25 meter, bollen borrar sig upp i Linus vänstra kryss och det blir lite nerv i matchen några minuter. Vi kan definitivt stänga matchen i 85 min när Hampus H hittar in med en djupledsboll till Christian A som rundar den utrusande hemmamålvakten och punkterar matchen.


Nästa match mot Landskrona BOIS fredagen 22/9 kl 1830 på Strandvallen, välkomna då!

 

 

                                   Linus Eriksson

Pontus Jonsson Jacob Karlsson Philip Persson  Erland Veselji


                 Wiiliam Johansson Melker Johansson

     Christian Akannoh Saif Shallal 75  Karl Truedsson 85


                                     Odounayo Ayonuga

Ers:
Hampus Holgersson in 75
Måns Nilsson in 85
Erolind Shabani
Khaled Yousuf
Lukas Svensson_Heurlin
Joel Brorsson - Mv

Game, set, match, BK Häcken-Mjällby AIF U19 4-6
2017-09-10 20:15
Tvåmålskytten Odunaya Ayonuga

En härlig och mycket målrik tillställning utspelade sig på Bravida Arena mot BK Häcken i Juniorallsvenskans omgång 21. Matchen slutade med MAIF seger 6-4 (3-0). Det var en fantastisk första halvlek där vi gjorde det mesta rätt vilket halvtidsresultatet visar. 

 

0-1 Odunayo Ayonuga 5 min
0-2 Philip Persson 27 min 
0-3 Linus Andersson 38 min
1-3 60 min

2-3 65 min

3-3 68 min

3-4 Saif Shallal 70 min

3-5 Christian Akannoh 77 min

4-5 88 min
4-6 Odunayo Ayonuga  89 min       

 

Det är en första halvlek som vi gör många saker väldigt bra, vi följer vår ide på ett sätt som vi kan titta tillbaka på och slå oss för bröstet för. Från målvakt till forward gör vi allting rätt. De inlägg och försök till avslut som motståndarna har blockerar vi på ett bra sätt defensivt samtidigt som Linus Eriksson står för bra prestationer i målvaktsspelet. Vi värderar när vi ska kontra eller etablera spel offensivt på ett sätt som gör att vi kan vila med boll eller skapa offensiva möjligheter.


0-1 tillkommer efter att Jacob Karlsson och Christian Akannoh kombinerat sig fram på högerkanten och hittat in med ett inlägg till ”Odun” som stänker in bollen i nättaket med högerfoten. 0-2 är en hörna från Melker Johansson som William Johansson vinner sin duell och bollen hamnar hos Philip Persson som smäller in bollen med högervristen från 4 meter i krysset. 0-3 målet är ett vackert mål där Christian A lurar upp Häckens högerkant på läktaren och serverar ett inlägg som Linus Andersson med kraft och precision nickar in.  

 

Andra halvlek satsar hemmalaget givetvis framåt, utdelningen lät vänta på sig till den 60 minuten. Det var starten till en offensiv från BK Häcken som vi hade svårt att freda oss ifrån till en början, det trillar in både 2-3 och 3-3 av bara farten. Tyvärr är vi lite för givmilda under en 10 minuters period i andra halvlek vilket hemmalaget utnyttjar. Vi samlar oss och kommer tillbaka på ett fantastiskt sätt och kan hitta tillbaka igen till grunderna vilket är en styrka. Under de sista 20 minuterna har vi ett vasst omställningsspel som genererar i 3 mål, samtliga mål ligger Christian A bakom som kreatör. Christian är inte bara delaktig i dessa 3 mål, han är delaktig i 5 mål idag, bra!


Sammanfattningsvis visar vi än en gång vilken hög moral vi har hos killarna.

En sjuhelsikes fin första halvlek, där allt är rätt mestadels, en andra halvlek där vi ger bort initiativet totalt.

Bara för att knyta näven ordentligt och vända på skutan igen till Mjällby´s favör.

Inte mycket att klaga på när man vinner med ”Borg” siffror borta mot BK Häcken. 

 

                                 Linus Eriksson

Jacob Karlsson William Johansson Philip Persson Erland Veselji

                 Karl Truedsson 70    Melker Johansson

Christian Akannoh  Saif Shallal 75  Linus Andersson  65


                              Odounayo Ayonuga

Ers:
Erolind Shabani 25
Philip Bengtsson-Hörnebrant 20
Filip Nilsson 15
Kevin Lysell
Khaled Yousuf
Pontus Zvar - Mv

 

Poängen satt hårt åt! 2-2 mot Ängelholm
2017-09-02 14:36

Ängelholms FF besökte Strandvallens B plan under fredagskvällen. Det resulterade i varsin poäng efter att hemmalaget hämtat upp ett tvåmålsunderläge från minut 86-90. Matchen slutade 2-2 (0-1).


0-1 35 min

0-2 70 min

1-2 Erland Veselji 86 min

2-2 Christian Akannoh 90 min  


Det var en match som hemmalaget dominerade i stora delar, både spelmässigt och chansmässigt. Det var också en match som vi inte var tillräckligt rejäla i motståndarens straffområde. Vi var nära att peta in bollen i mål vid ett flertal tillfällen. Hade vi varit lite mer bestämda på de 20 avslut vi hade under matchens 90 minuter så skulle alla tre poängen gått till listerlaget, även om bortalagets målvakt storspelade matchen igenom. Första halvleken är ÄFF med i matchen och håller uppe spelet bra, vi har lite problem i vår första press då vi inte kommer åt ÄFF speluppbyggnad som vi vill. Samtidigt gör bortalaget det bra, men skapar inte några större hot och målchanser när de kan spela sig förbi oss.  

Under första halvleken skapar bortalaget två chanser. Ett av skotten resulterar i mål, ett placerat och hårt skott från 16 meter i bortre gaveln där hemmaspelarna blev stillastående i situationen innan målet då det föregicks av en handssituation, skottet var otagbart för hemmamålvakten August Andersson.

 

Andra halvlek är det ett aggressivare hemmalag som kliver på när domaren blåser igång. Det resulterar inte i mål till en början, men det ger inte ÄFF någon chans att andas än när bollen är utanför plan. Hemmalaget trummar på och fortsätter skapa mängder med målchanser utan någon nätkänning, istället lyckas ÄFF utöka ledningen på ett långt inkast nere vid hörnflaggan ”cykelsparkas” och på något sätt letar sig bollen in i mål via bakre stolpe efter 70 minuter, tungt!


Hemmamålet fortsätter jaga mål och nu börjar tröttheten hos motståndaren att ge utslag efter den press som bortalaget utsatts för, det är spel mot Ängelholmsmålet stora delar av andra halvlek.


Efter att Saif S blivit fälld i 80 minuten pekar domaren på straffpunkten. Saif tar själv hand om straffen, men målvakten räddar återigen. Det dröjer till avslut nummer 16 i matchen innan vänsterbreddaren Erland Veselji behärskat kan lägga in bollen i gaveln efter ett inlägg när 86 minuter är spelade. I minut 90 gör liraren Christian A kvitteringsmålet med ett placerat vänsterskott vilket också blir slutresultatet.

 

Ett lite missvisande resultat, men laget visar en styrka genom att jobba stenhårt för varandra, trots missad straff och missade målchanser i mängder. Vi gav aldrig upp utan jobbade fysiskt hårt matchtiden ut vilket belönades tillslut genom en kvittering. Många positiva glädjeämnen bland hemmaspelarna bådar gott inför framtiden. 

Efter en ny och kommande träningsvecka väntar BK Häcken på Bravida Arena nästa söndag!

 

              

                           August Andersson


Jacob Karlsson Axel Noren Philip Persson Erland Veselji


Karl Truedsson 70 William Johansson 81 Melker Johansson

      Christian Akannoh                              Jakob Ottosson   
                                  Odounayo Ayonuga 60

Ers:

Linus Andersson in 60
Saif Shallal in 70
Hampus Holgersson in 81
Lukas S-H
Måns Nilsson
Erolind Shabani
Joel Brorsson - Mv

Vinst mot Östers IF i sydostderbyt med 2-0
2017-08-26 00:44

Efter en mycket väl genomförd match på Värendsvallens konstgräsplan vann Mjällby AIF U19 med 2-0 (2-0) mot Östers IF. En väldigt bra och stabil insats matchen igenom från laget.


0-1   Christian Akannonoh, 14 min

0-2   William Johansson, 30 min

 

Vi är väldigt nöjda med insatsen idag och den prestation vi gör. Det var härligt att skåda att vi kunde kontrollera matchen genom ett bra passningsspel under stora delar av matchen på ett snabbt underlag. Defensivt stänger vi igen i stort sett alla ytor genom att använda huvudet och alltid vara i rätt positioner, offensivt är det bra, men kunde varit än lite bättre i målprotokollet. Hemmalaget har få avslut mot vårt mål, därav ett tar i ribban. Närmare än så kom aldrig Öster.


Vi bjuder publiken på ett mål av hög klass när Christian Akannoh tar sig fram genom att dribbla av ett par hemmaspelare för att sedan vika in från höger och avlossa ett vänsterskott i bortre krysset som ger oss en bra start av matchen. Efter det har Öster en liten period i matchen där de oroar vårt vänsterförsvar ett par gånger med en ribbträff som närmst. Efter en högerhörna från Melker Johansson håller sig William Johansson sig framme och nickar in 2-0 målet då 30 minuter är spelade. Vi har bud på ytterligare mål genom Christian, Jakob Ottosson och Odunayo Ayounuga mfl, tyvärr blir det lite för mycket spelande i avslutslägena samt att vi i skottögonblicken har siktet fel inställt.


Andra halvlek spelar vi klokt. Vi ligger rätt i positioner, vi värderar vår offensiv på ett mycket bra sätt. Vår defensiv är väldigt solid, vi jobbar väldigt hårt som lag vilket är en bidragande orsak till att vi vinner matchen mot Öster på ett övertygande sätt. En klapp på axeln till samtliga i truppen, där alla gör en väl genomförd insats och bidrar på olika sätt.


Nästa match är hemma mot Ängelholms FF fredagen den 1 september.

 

Laget:

                              Oskar Ekman

Jacob Karlsson William Johansson Philip Persson Erland Veselji

             Melker Johansson Karl Truedsson

Cristian Akannoh Jakob Ottosson Linus Andersson u 70

                          Odunayo Ayonuga ut 85

Ers:

Måns Nilsson

Saif Shallal in 70

Kevin Lysell

Hampus Holgersson in 85

Philip Bengtsson H

Linus Eriksson - Mv

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 14:00
1 - 3  
Sön 10/9 14:30
4 - 6  
Fre 1/9 18:30
2 - 2  
Fre 25/8 18:30
0 - 2  
Sön 20/8 14:00
0 - 2  
Tor 10/8 18:30
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 21/09 21:32 
Mjällby AIF, 21/09 12:46 
Mjällby AIF, 20/09 10:16 
Mjällby AIF, 19/09 09:57 
Mjällby AIF, 18/09 13:38 
Mjällby AIF, 18/09 13:34