Välkommen till U 19:s hemsida

En bra match, men förlust mot HBK!
2017-06-22 10:56

Halmstad BK – Mjällby AIF 3-0 (1-0)

Sannarps IP var spelplatsen och vaktmästaren hade nog redan tagit semester då gräset var högt, det störde inte oss i vårt spel ute på planen, vi spelade en fin fotboll där resultatet definitivt inte speglar matchbilden.


1-0   24 min

2-0   50 min

3-0   75 min


Det kan tyckas konstigt, men vi gör en väl genomförd match. Det är inte alltid ett resultat speglar en bild av matchen, denna match var ett tydligt exempel på detta för vi som såg den.

Vi spelar en mycket bra fotboll mellan straffområdena, gör många saker väldigt bra, har ett bra positionsspel under stora delar av matchen, kommer till väldigt många avslutslägen, hela 20 avslut varav 15 på mål och endast 6 mot egna målet, det är bra siffror för en analytiker i fotboll!


Fotboll handlar om att göra mål på motståndarna även om en storspelande hemmamålvakt i HBK gör det fantastiskt bra. Chanser fanns i massor för vår del och tyvärr kan vi inte förvalta dom på ett effektivt sätt. Vi avslutar från distans, närskott, genom inlägg, instick, på nick mm... Hade vi varit lite rejälare och modigare i de båda boxarna hade utgången av matchen varit en annan. Det kändes som det var en dag när bollen inte ville passera mållinjen för oss, om än speltiden varit det dubbla.


Glad midsommar!

Måndagen 26/6 är det sista spelomgången för våren i Juniorallsvenskan mot serieledande IF Elfsborg kl 1700 på Strandvallen.Laget:

                                          Oskar Ekman

Pontus Jonsson 70 Axel Jidorf Philip Persson Måns Nilsson 65
                Karl Truedsson Melker Johansson
Kassem El Haaj 80  Jakob Ottosson 85  Erolind Shabani 75
                             Hampus Holgersson

Saif Shallal 25
Linus Andersson 20
Lukas S-H 15
Adam Pettersson 10
Khaled Yousuf 5
Joel Brorsson Mv

Aldrig roligt att förlora!
2017-06-15 10:53
Kalmar FF - Mjällby AIF 4-1 (2-0)
1-0 20 min
2-0 44 min
3-0 60 min
4-0 70 min
4-1 75 min Lukas S-H

Mjällby AIF U19 kunde inte störa Kalmar FF på Gasten, förlust med 4-1 (2-0). Vi kan inte mäta oss med KFF på alla positioner och förlusten är inte mycket att säga om, dock måste sägas att vi verkligen försöker samtliga! Vi måste ta lärdom av denna match och jobba vidare med att ha drivkraften med att fortsatta utveckla oss på träningar och matcher framöver för att bli bättre individuellt och som lag.


I ett kraftigt regnväder så sparkades matchen igång och det var Kalmar som förde spelet under större delen av matchen. Det var ett fåtal chanser under de inledande 20 min för båda lagen, men där vi fick ägna stor kraft med att jaga bollen och motspelarna. Kalmar var tekniska och trygga med bollen vilket gjorde det svårt för oss i presspelet.


1-0 gjordes efter 22 min där Kalmar kom runt på kanten och efter ett inspel centralt så gör de 1-0. 2-0 målet görs på en frispark via stolpen i minut 44, tungt!


- Vi hade förhoppningar med att vi skulle kunna gå till vila med ett underläge med ett mål, tyvärr så bjuder vi på ett mål till under halvlekens sista minut där vi ger motståndarna en frispark från 20 meter.


- Lite mer energi in i paus med tre positiva byten och fräscha spelare och vi försöker att störa Kalmar och vi lyckas i inledningen. Vi ändrar lite i våra utgångspositioner och spottar upp oss rejält under första kvarten av andra halvlek, men får ingen utdelning i målprotokollet, vi får äga lite mer boll och kan även hota KFF vid några tillfällen och ingen på plan eller runt om Gasten hade protesterat om vi fått en chans att göra mål från 9 meter idag. I det stora hela så förlorar vi mot ett lag som är mer fysiskt och tekniskt bättre än oss, så är verkligheten.  

 

Laget:

                                       Oskar Ekman

Linus Andersson 45 Jakob Karlsson Philip Persson Måns Nilsson 45

                    Karl Truedsson 75 Axel Jidorf

      Erolind Shabani 60  Hampus Holgersson Saif Shallal 45

                                    Jakob Ottosson

 

Avb.

Pontus Jonsson 45

Filip Nilsson 45

Philip Bengtsson-H

Lukas S-H 30

Kevin Lysell 15

Linus Eriksson Mv reserv

 

En bra sista dag i Holland!
2017-06-05 19:52

Mjällby AIF – FC Twente 0-0 Full tid, 3-4 efter straffar.


En klart godkänd insats. Defensivt jobbar vi hårt för varandra, offensivt  har vi lite svårt att hålla i bollen när vi vinner den. Vi hade behövt vara lite rörligare och kunnat spela oss ur situationerna som uppkom när vi vann bollen på ett smartare sätt, istället för att tappa bollen som vi gjorde för ofta. De gånger vi lyckas, så gör vi det riktigt bra och kan skapa målchanser genom omställningar. Det uppkommer tre riktigt bra möjligheter i andra halvlek som vi bör kunna utnyttja bättre, 2 mot 1 och 3 mot 2 lägen måste vara målchans, det är för bra möjligheter att missa pga en mindre bra sista passning.
En bra match mot ett spelskickligt lag, dock bittert att förlora på straffar.


                                      Oskar Ekman
Linus Andersson Jacob Karlsson Philip Persson Måns Nilsson
               William Johansson Melker Johansson 35
Erolind Shabani Hampus Holgersson 40  Karl Truedsson
                                     Jakob Ottosson

Avb:
Saif Shallal 20
Lukas S-H 15
Kevin Lysell
Khaled Yousuf

Linus ErikssonRoda 46 – Mjällby AIF 1-1 (0-1)


0-1 Jakob Ottosson 15 min


Vi ville ha en bra avslutning på turneringen med en vinst i sista matchen. Spelarna har matchats hårt och gjort det fantastiskt bra, det är många krämpor och nu får de två dagars ledigt innan vi kör igång igen.

Målet var riktigt vackert efter bra prestationer från flera spelare. Bollen spelades fram efter en bra speluppbyggnad till Hampus Holgersson som vände upp framför Roda backlinjen. Hampus hittade en löpande Jakob Ottosson i djupled som från vänster drev in centralt och avslutade med ett hårt högerskott intill första stolpen. Ytterligare möjligheter till att stänga matchen har vi vid ett flertal tillfällen under båda halvlekarna. Det är lite synd att vi inte kan punktera denna match efter ordinarie tid. När 5 min återstår så bjuder vi först på hörnan, sedan tappar vi markering och Roda gör mål. Efter det så är matchen slut. Straffar igen men denna gång segrar vi! Linus Eriksson räddar otroliga tre straffar i rad, starkt!


                                Linus Eriksson
Kevin Lysell Jacob Karlsson Philip Persson Måns Nilsson
               William Johansson Melker Johansson 
Lukas S-H  Hampus Holgersson Khaled Yousuf 40
                               Jakob Ottosson

Avb:
Erolind Shabani 15
Saif Shalall
Linus Andersson
Karl Truedsson

Oskar Ekman

En tuff men utvecklande dag för Mjällby AIF U19
2017-06-04 17:17

Vi har lagt den lyckande seriestarten bakom oss för att mäta oss mot internationellt motstånd i Holland. Spelarna som är med har verkligen kämpat på bra efter sina förutsättningar, tyvärr räckte vi inte hela vägen till en semifinalplats. Placeringsmatcher väntar under måndagen mot FC Twente.


FC Groningen – Mjällby AIF 2-2 (0-2)

0-1  Saif Shallal  4

0-2  Jakob Ottosson 12

1-2  28 min

2-2 35 min


Vår bästa halvlek i turneringen där vi har en bra organisation och disciplin i lagets försvarsspel under de inledande 25 min. FC Groningen är spelförande och vi gör båda våra mål genom ett bra omställningsspel som var mycket hotande under hela den första halvleken. Andra halvlek spelar Groningen lite bredare med mycket spelvändningar och vi kan inte försvara oss mot de mer tekniska och snabba motståndarna lika bra i de 1 mot 1 situationer som uppstår. Målen trillar in bakåt via en straff samt via ett långt inlägg som nickas i ribban och där Groningen är först på returen. En mycket bra insats i första halvlek där vi hade möjlighet att punktera matchen genom ett friläge i starten av andra halvlek, tyvärr lyckades vi inte med avslutet. Mål och vi hade förmodligen vunnit den viktiga första matchen. En bra insats!


                                  Linus Eriksson
Linus Andersson Jacob Karlsson Philip Persson Måns Nilsson
                    Karl Truedsson Lukas S-H 25
Erolind Shabani Hampus Holgersson 25 Saif Shallal
                             Jakob Ottosson
Avb
Filip Nilsson 25
Philip Bengtsson-Hörnebrandt 25
Kevin Lysell
Khaled Yousuf

 

Zeeburgia Amsterdam – Mjällby AIF 5-3 (2-2)

1-0  2 min

1-1  Lukas S-H 12min

2-1 16 min

2-2 Hampus Holgersson 18 min

3-2 30 min

4-2 35 min

5-2 40 min

5-3 Jakob Ottosson 46 min


Som lag är det inte mycket som fungerar i denna match, vi släpper in mål efter två min och får jaga från start. Vi återhämtar oss ganska bra, och i halvtid är det 2-2 och utgångsläget är bra inför andra halvlek. 

Vi börjar bra, men vi åker på ett baklängesmål efter 12 min. Vi satsar sedan framåt och åker på ytterligare två enkla mål emot oss. Matchen slutar med en förlust med 5-3. En match mot ett motstånd som vi bör vinna mot, men vi är kraftlösa och energin i laget är inte tillräckligt stor i denna match.


                               Linus Eriksson 25
Linus Andersson 30 Jakob Karlsson 20 Philip Persson Måns Nilsson
                          Karl Truedsson 25 Lukas S-H
             Saif Shallal 35 Hampus Holgersson Erolind Shabani
                                    Jakob Ottosson
Avb:
Oskar Ekman 25
William Johansson 30
Melker Johansson 25
Kevin Lysell 20
Khaled Yousuf 15


Mjällby AIF – KV Mechelen 0-4 (0-0)


0-1   27 min

0-2   40 min

0-3   45 min

0-4   48 min


Förutsättningarna inför matchen var svåra, vi behövde vinna matchen med två mål för att gå vidare till semifinal vilket var möjligt. Det började bra mot ett spelskickligt Mechelen, spelmässigt hänger vi med på planen mot ett bra motstånd under de inledande 25 minuterna, det är bra spel från båda lagen mellan straffområderna, problemet var att skapa målchanser under de inledande halvleken vilket vi behövde göra. Vi var fortfarande med i matchen inför de återstående 25 minuterna. Andra halvlek började dock inte bra, mål efter 4 min och uppförsbacken blev alldeles för stor för tidigt. Vi förlorar mot ett bättre lag och efter vår andra halvlek så är det inget att säga om att KV Mechelen vinner. Dock några mål för stort!


Laget:

                                       Oskar Ekman

Kevin Lysell William Johansson Philip Persson Måns Nilsson
                    Karl Truedsson Melker Johansson
         Saif Shallal 35   Hampus Holgersson  Erolind Shabani
                                   Jakob Ottosson 20

Avb.
Linus Andersson 30
Lukas SH 20
Khaled Yousuf 15                      
Jakob Karlsson

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 21/6 18:00
3 - 0  
Ons 14/6 18:30
4 - 1  
Ons 31/5 18:30
0 - 1  
Ons 24/5 18:00
2 - 3  
Lör 20/5 15:00
0 - 4  
Lör 13/5 14:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 24/06 08:33 
Mjällby AIF, 23/06 08:10 
Mjällby AIF, 22/06 12:59 
Mjällby AIF, 22/06 12:00 
Mjällby AIF, 21/06 07:08