Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till U 19:s hemsida

Förlust i Ligacupen!
2018-11-18 19:00
En tung förlust i Ligacupen och nu kan det bli tufft att nå 
A slutspel under inledningen av 2019 då inte U19 laget 
har det i egna fötter. Det blev förlust med 2-0 mot 
Bjärreds IF under lördagen.

0-1 24 min, Straff
0-2 86 min

Det är vanligt att man förlorar matcherna när man inte gör mål på sina chanser och det var inget undantag i denna matchen heller. Vi är det bättre laget i 65 minuter av matchens 90 minuter och vi ska kunna vinna denna matchen utan större problem. Med bättre precision och skärpa i avslutsmomenten så är det vi som är vinnare.

Bjärred är klart bättre än hemmalaget till en början och spelar en teknisk och fysisk fotboll under inledningen vilket vi inte klarar av till en början. I samband med en straffsituation i minut 24 där en Bjärredsspelare och hemmamålvakten kolliderar så blir det straff till bortalaget. August blev överkörd och liggande på planen i 15 minuter. Det blev en färd med ambulans och en hjärnskakning som följd, han är hemkommen och mår under omständigheterna hyfsat. In kom Joel Brorsson men kunde inte rädda straffen. 

Efter straffen tycker jag vi äger matchen, men är trubbiga framför motståndarens mål, framförallt efter paus där vi maler ner Bjärred. Bortalaget är klart pressade, orken tar slut och väntan på ett hemmamål känns inte långt borta. Bjärred har dock en bra organisation och en målvakt som håller mycket hög klass vilken vi inte kan överlista trots 
3-4 öppna lägen. Vi åker på ytterligare ett mål efter vår forcering när några minuter återstår, ett bolltapp centralt och en 3 mot 1 situation uppstår och som resulterar i mål vilket var tungt. 

Prestationen från minut 25-90 är inget att klaga på’hos killarna. Vi förtjänar ett klart bättre resultat i denna matchen, men då det var iskallt för våra spelare framför mål och kliniska avslut på de två målchanser Bjärred skapade så är det bara att gratulera Bjärreds IF.

Sista matchen i Ligacuoen 2018 är mot 
Helsingborgs IF den 1 december Kl 1300 
på Strandvallens konstgräsplan.

Laget:

                          August A 25

   Didrik T 45 Jacob K Hugo A Pontus J

                  Adam P Joseph A 85

        William H   Moltas R  Filip N 85

                             Felix N 65

                      

Ers: 
William Stjernberg in 65
Gustaf Krafft in 46
Julian E-M in 85
Milan Stavjanin in 85

Oliver Andersson 

Liam Lethola 
Joel Brorsson in 25 - Mv

                         

Seger i Ligacupen!
2018-11-10 23:51

Ligacupen förlänger U19 säsongen med ytterligare tre matcher i november månad. I vår grupp spelar Eskilsminne, Bjärred och Helsingborgs IF. Vinnaren av gruppen går vidare till A slutspel under våren 2019. Övriga lag till B slutspel.


Matchen mot Eskilsminne spelades i Helsingborg på en sliten konstgräsplan på Harlyckans IP under lördagen. Vi var det bättre laget och vann matchen med 

2-0 efter mål av William Heiman och Felix Nilsson.


Vi vinner matchen klart rättvist och det är vi så klart nöjda med. Vi ska egentligen avgöra matchen tidigt i första halvleken, dock har vi tyvärr väldigt svårt att träffa målet och ta rätt beslut på tre väldigt fina frilägen under den första halvtimmen, istället blir det ett något turligt mål till vår fördel vilket är välförtjänt i detta skedet av matchen.William Heiman avlossar ett skott från 25 meter, bollen touchar på en hemmaspelare och letar sig en vid stolpen bakom hemma målvakten efter 41 minuters spel.

- Första halvleken spelar vi stundtals väldigt bra med ett rappt passningsspel då vi använder få tillslag på bollen och kan såra motståndarna på olika sätt. Det är många gånger mycket bra spelsekvenser, men varvas denna dag med väldigt enkla misstag. Planen var inte enkel att bemästra i det blöta underlaget, men vi vet också att vi kunnat hantera många situationer i passningsspelet samt varit lite mjukare i mottagningarna och tagit lite bättre beslut än vad vi gjorde.


Andra halvlek blir inte bättre spelmässig. Vi gör ett väldigt fint mål tidigt i halvleken som är väldigt vackert och därefter kunde vi sedan spela av matchen. Eskilsminne hade ett stolpskott som farligaste chans.

Förarbetet till vårt mål står högerbacken Pontus Jonsson för när han driver fram och slår ut ett par hemmaspelare, levererar bollen längs marken mellan mittback och ytterback efter en fin motrörelse av Filip Nilsson som drar med sig en försvarsspelare så öppnar det upp sig för Felix Nilsson i ytan bakom, Felix bryter sig in framför försvarsspelaren och placerar in 2-0 med sin vänsterfot intill stolpen från en snäv vinkel. Ytterligare två frilägen har vi genom inbytte William Stjernberg som sprang sig fri med målvakten efter två öppnade passningar, dock utan nätrassel.


Resterande två matcher är på hemmaplan, först ut är Bjärreds IF på lördag den 17 november kl 1300.


Laget:

                           Joel B

   Pontus J 70 Jacob K Hugo A Albert D

                      Adam P

           Joseph A  William H 80

     Felix N 65  Filip N  Moltas R 88

                     

Ers:
William Stjernberg in 65
Gustaf Krafft in 70
Eldin Kofrc in 80
Julian E-M in 88
Didrik Tagesson
Milan Stavjanin
August Andersson - Mv

                         

Mjällby AIF - AIK 1-1
2018-10-28 12:27

Årets sista match i slutspelsserien i Juniorallsvenskan spelades under lördagen mot storlaget AIK. Matchen slutade 1-1 efter att halvtidsresultatet varit 0-0. AIK tog ledningen i matchen, men några minuter senare fastställde Moltas Rydèn slutresultatet.


0-1 58 min

1-1 62 min, Moltas Rydén


Matchen mot AIK blev som vi förväntade oss, där bortalaget var mest spelförande och ägde bollen mest. Vi uppträdde väldigt bra över hela planen, en bra organisation och disciplin i vårt gemensamma försvarsspel gjorde att AIK endast kom till fyra avslut mot Joel Brorsson i hemmamålet mot våra åtta möjligheter offensivt.


Vi satsade mycket på ett bra omställningsspel när tillfälle gavs och jag tycker killarna värderade och tog rätt beslut när möjligheterna till att anfalla snabbt gjordes eller alternativet att lugna ner spelet när vi behövde göra det. Sista femton minuterna i första halvlek är vi mycket bra och vi äger matchen med en fotboll som var skön att skåda från sidan, vi har bra rörelse över hela banan där alla vill vara delaktiga i spelet, fin kreativitet och för det mesta många bra och rätta beslut av killarna vilket leder till några bra målchanser. Vi hade en bra känsla inför andra halvlek med tanke på sista delen av halvlek nummer ett.


Inledningen av andra är en kopia av första halvlek till en början där AIK har bollen mycket och vårt försvarsspel får visa sin klass i det uppställda spelet där laget visade en trygghet som var viktiga att kunna luta sig emot när AIK fick lite tryck på oss.

Tyvärr räcker det ändå inte då bortalaget under denna delen av matchen gör sitt ledningsmål. Vi tappar bollen till höger runt mittplan i en offensiv omställning, vi gör rätt och tar en frispark, men vi hinner ändå inte organisera oss för att frisparken är snabbt lagd vilket innebär att för många spelare hamnar bakom bollen och de kan väggspela sig förbi vår backlinje och få iväg ett skott längs marken som Joel är på, men kan inte styra den utanför målet. Kvitteringen behövdes vi inte vänta länge på utan den kom fem minuter senare efter ett fint anfall längs högerkanten genom Linus Andersson och Filip Nilsson som kombinerar sig fram längs högerkanten. Nedanför straffområdeslinjen spelar Linus in bollen via marken till Hampus Holgersson som skarvar vidare till vår notoriske målskytt Moltas Rydèn som med sin vänsterfot får en perfekt vristträff längs marken. Bollen går rakt och hårt in i gaveln av målet bakom en chanslös AIK målvakt.


Resterande del av matchen är vi klart närmast segern genom tre väldigt fina möjligheter. Vi skapar främst våra tillfällen genom att spela oss förbi motståndarnas wingbacks tidigt och genom fina inspel från kanten där Filip Nilsson har ett fritt läge och framförallt Felix Nilsson har två fina möjligheter med sin vänsterfot från 16 meter där målvakten räddar alla tre möjligheterna.


Dessutom mycket glädjande för oss ledare att ytterligare några nya spelare som fick och tog chansen igen och presterade en mycket fin fotboll mot ett mer samspelt AIK. Det är alltid roligt att se. Samtliga i gruppen förtjänar dock beröm för många bra insatser under året. 


Då var Juniorallsvenskan färdigspelad för året. En mycket bra säsong av killarna där vi slutade på plats nummer fyra av fjorton lag i Juniorallsvenskan Södra vilket innebar att de sju främsta lagen tog sig till Slutspelsserien som var rikstäckande. Vi slutade på plats nummer åtta av fjorton lag i Sverigeeliten för U19 vilket är klart godkänt. Även om vi tycker att vi hade kapacitet i gruppen till att kriga om de ädlaste medaljerna. Vi hade inte riktigt marginalerna med oss i ett par matcher vilket gjorde att vi tappade några jobbiga poäng. All beröm till killarna där många tagit stora steg i sin utveckling mot Svensk Elitfotboll.

Nu är killarna värda ledighet i några dagar sedan börjar träningen inför Ligacupen som börjar i mitten av November månad, vi hörs då!


Laget:        

                          Joel B

   Linus A Jacob K Hugo A Philip P

      Moltas R Joseph A William H

Casper H 84  Hampus H Filip N 78

              

Ers:

Felix Nilsson 79

William Stjernberg in 85

Albert Dahl

William Yng

Liam Lethola

Hugo Strömberg

August Andersson - MV


Vasalund - Mjällby AIF U19 1-1
2018-10-21 21:14

Under söndagen begav sig Mjällby AIF U19 till Stockholm för match mot Vasalund på Skytteholms IPs konstgräs. Matchen slutade 1-1 vilket får anses vara rättvist, vi hade ett klart överläge i målchanser för det gulsvarta laget. Det skapades många målchanser från båda lagen och där de båda målvakterna stod för ett antal kvalificerade räddningar och där slutresultatet likaväl kunde varit 3-3.


1-0 18 min
1-1 75 min, Moltas Rydén


En ganska välspelad match där det var två lag som ville spela en passningsorienterad fotboll. Det var hemmalaget som var piggast till en början vilket kanske inte var oväntat då vi kom till arenan 45 min innan avspark pga av strul med vår buss. Killarna gör dock det mycket bra och efter några minuter så är vi inne i matchen på alla positioner. Vi skapar oreda med framförallt några vassa kontringar genom Moltas Rydèn, Filip Nilsson och Adam Pettersson som är nära att resultera i mål. Vi försökte pressa Vasalund högt då de försökte spela sig ur situationerna hela tiden, vi lyckades bra med det i stora delar av matchen och borde fått utdelning med det goda press spel som vi hade. Dock brände de offensiva spelarna för mycket möjligheter då vi vann bollen högt på motståndarens planhalva.


Det innebär alltid en risk bakåt med att spela högt och när vi var lite ouppmärksamma så kom det en längre boll bakom vår backlinje och Vasalunds vassa forward kunde sprinta ifrån oss och placera in ledningsmålet vilket inte var befogat då vi började ta över taktpinnen i matchen. Vi fortsatte att spela fotboll på ett positivt sätt och målchanser saknades inte mellan matchminut 20 och 40, men vi har svårt att göra mål trots bra möjligheter. Sista fem minuterna slarvar vi för mycket i vår speluppbyggnad och det är mer tur än skicklighet att inte Vasalund utökar ledningen, men vi klarar oss!


Vi var överens om att vi skulle fortsätta på samma sätt i andra halvlek, känslan från sidan var att fortsätta jobba hårt, spela högt och vinna boll tidigt på offensiv halva vilket vi hoppades skulle ge resultat i andra halvlek vilket det gör, men vi utnyttjar dock de möjligheterna på ett mindre bra sätt, med för tama avslut i de tre mot två samt två mot en situationerna som vi jobba oss till.

I 75 minuten får vi utdelning genom Moltas Rydèn efter en diagonal passning från Joseph Abedu. Moltas vänder bort en försvarare och kvitterar vackert, välförtjänt! Vi går verkligen för seger de sista 15 minuterna och har verkligen målchanser till att avgöra. Det har dock Vasalund också, men Max Rundkvist står för några kvalificerade räddningar matchen igenom och kvitterar ut ett högt betyg tillsammans med målskytten Moltas Rydèn.


En godkänd insats efter mycket hårt arbete från grabbarna matchen igenom, sista 1/3 delen är ett förbättringsområde som vi får jobba på tills den avslutande matchen i Slutspelsserien i Juniorallsvenskan mot AIK på lördag den 27/10 kl 1300.

 

Laget:

 

                        Max R
    Jacob K Hugo A Axel N Pontus J
       Adam P Moltas R Joseph A
 Casper H 64    Hampus H    Filip N 85
                    

Ers:

William Heiman in 65

William Stjernberg in 86
William Yng
Eldin Kofrc

Linus Andersson
Joel Brorsson - MV

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mjällby AIF, 18/11 16:44 
Mjällby AIF, 15/11 07:51 
Mjällby AIF, 14/11 12:02 
Mjällby AIF, 12/11 12:01