Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Mjällby AIF
BLI MEDLEM
Superettans omgång 23 - 28 fastställda
2019-06-17 11:55
Superettans omgång 23 - 28 är nu också fastställda. Mjällbys schema ser ut som följande;

• Tisdag 17 september
19:00 Degerfors IF – Mjällby AIF

• Söndag 22 september
15:00 Mjällby AIF – BP

• Onsdag 25 september
19:00 Trelleborgs FF – Mjällby AIF

• Tisdag 1 oktober
19:00 Jönköpings Södra – Mjällby AIF

• Lördag 5 oktober
16:00 Mjällby AIF – Östers IF

• Lördag 19 oktober
16.00 Västerås SK – Mjällby AIF

De två sista omgångarna, 29 och 30, kommer att fastställas senast åtta veckor innan aktuella speldatum.
Matchreferat | HBK vs MAIF 2-0
2019-06-16 20:22

Halmstad BK-Mjällby AIF 2-0 (2-0)

1-0 Sadat Karim

2-0 Rasmus Wiedesheim-Paul (Straff)


Efter 7 raka vinster och kryss senast mot BP, så kom första förlusten på nästan två månader. En 2-0 förlust på Örjans Vall mot ett Halmstad som presterade bättre än vad tabellplaceringen visar. 


Startelva:

2 Adi Terzic

3 Amer Eriksson Ibragic

4 Max Watson

5 Mohanad Jeahze

6 Pavle Vagic

7 Viktor Gustafson

8 Bubacarr Jobe

9 Joel Nilsson

12 David Löfquist (K)

13 Carljohan Eriksson (Mv)

16 Jacob Bergström


Avbytare:

1 Jesper Johansson (Mv)

11 Gisli Eyjolfsson

17 Jakob Ottosson

21 Felix Konstandeliasz

22 Jesper Gustavsson

23 Ottar Magnus Karlsson

24 Taylor Silverholt

26 Mohammed Mbye


Första halvlek:

En första halvlek som var relativt jämn spelmässigt, men ett Halmstad som var betydligt vassare på chanserna de skapade. Halmstad hade något mer bollinnehav och skapade ett antal fler chanser, den stora skillnaden var effektiviteten i sista tredjedelen där Halmstad kom till fler lägen som man även förvaltade. Efter kvarten spelad gjorde Sadat Karim 1-0 till hemmalaget efter ett inlägg som han nickar i bortre och ställer Carljohan Eriksson i Mjällby-målet. 2-0 kom bara 7-8 minuter senare när Halmstad tilldelas en straff som Wiedesheim-Paul lägger in. Resterande del av halvleken är relativt jämn men med fördel Halmstad. De chanser Mjällby skapar blir inte lika farliga som Halmstads, David Löfquists skott går över och Jacob Bergström har lite otur med studsarna i straffområdet.


Andra halvlek:

I andra halvlek kommer Mjällby ut starkare och gör en bättre avslutande halvlek än den första. Vi håller mer i bollen och försöker skapa egna lägen, men ofta blir passarna lite för slarviga och inga särskilt farliga chanser skapas. Halmstad ligger rätt i positionerna halvleken igenom och gör det svårt för Mjällby. Halmstad avvärjer Mjällbys press på slutet och istället för att jaga reduceringen så pressas Mjällby tillbaka och skapar inte särskilt mycket utöver Taylor Silverholts genombrott i slutskedet av matchen. Matchen igenom är Halmstad farligare i sista tredjedelen som idag blir avgörande.


Nya tag nästa söndag hemma mot Brage, med matchstart 15:00.


Vi ses på vallen för toppmöte!


/Daniel Pettersson

Matchdag!
2019-06-16 08:14
Klassiska Örjans Vall och match mot Halmstads BK väntar senare i eftermiddag för vår A-trupp med avspark 17:30.
Det kommer infinna sig en fin skara med gulsvarta supportrar på plats vilket är väldigt roligt! Möjligheten finns också att följa fighten på nedan länk. Heja Mjällby! 
Halmstad borta på söndag!
2019-06-13 14:51
På söndag väntar ny bortamatch för A-truppen när bussen färdas till Örjans Vall och match mot Halmstads BK. Ett taggat Mjällby-lag kommer stå redo med fyra duktiga spelare som är tillbaka i truppen efter förra fightens frånvaro. Vi uppmanar samtliga Maifare att stötta laget på plats! Vid intresse av busstransport så arrangerar Sillastrybarna färden.
Uppladdningspub i Halmstad är bokad, samtliga MAIF:are är välkomna att sluta upp på BM Bar och Mat på Brogatan 28 från klockan 14:30. På menyn erbjuds både mat och dryck till väldigt bra priser!

På bussen finns fortfarande platser kvar, mer info om det hittar ni på denna länk: https://sillastrybarna.com/2019/05/29/bussresa-halmstad-mjallby/
10 000 kr till Värdegrundsarbetet
2019-06-10 11:47

Bergström efter sin fina utmärkelse till månadens spelare i SE under maj månad:

”- Vi väljer att skänka pengarna till Mjällby AIF:s projekt med Värdegrundsarbete ut till mellanstadieskolor i Sölvesborgs kommun. Det är ett arbete som handlar om kamratskap och laganda där klubben använder oss seniorspelare som starka varumärken att vara ute och föreläsa om värdegrundsfrågor för elever i mellanstadieklasser. Tanken är att ge ökad förståelse för den skada som mobbing och utanförskap kan göra för de som blir drabbade och att få ungdomarna att inse hur viktigt kamratskap och laganda är, och att mobbing såväl fysiskt som psykiskt är förkastligt och ska motverkas.”

BLI MEDLEM