U17 | Ligacupen är nu igång
2018-02-19 18:06

Tävlingsmatcherna för Mjällby AIF U17 kördes igång i helgen.

Första motståndare för vårat gäng var Ängelholms FF som även är ett av lagen i vår serier under året.


En match på Strandvallens konstgräs som vi är nöjda med de första 25 min i båda halvlekarna. Där vi fick se många av våra idéer, på hur vi vill spelar fotboll under 2018. Där även vi i slutet av båda halvlekarna ser att vi har en del att jobba med under året. Ängelholms FF vinner tillslut matchen med 3-4, ett resultat som mycket väl kunnat vara på andra hållet.


1-0 36 min  Självmål 

1-1 39 min  Alex Klintberg 

1-2 42 min  Alex Klintberg 

2-2 55 min  Julian Elibo Mattisson

3-2 75 min  Tor Holmstedt 

3-3 83 min  James Hall

3-4 85 min  James Hall

SvenskFast Cup på Strandvallen!
2018-02-19 11:20

Onsdagen den 14 mars arrangerar Mjällby AIF SvenskFast Cup på Strandvallens konstgräsplan. 

3 matcher mellan kl. 18.00 – 21.00.

Förkvalet spelas den 3 mars, först då vet vi vilka motståndare Mjällby AIF får.

Det blir ett kombinerat U17/19-lag som Patrik "Bagarn" Rosengren spelar med då A-truppen befinner sig på fast Cupträningsläger på Cypern.

MAIF vs. KFC 2-1!
2018-02-17 15:44
Mjällby AIF besegrar Kristianstad FC under lördagens träningsmatch på Strandvallen med 2-1 (0-1).
Gulsvarta målgörare: Bergström & Löken!

Startelvan, 4-2-3-1. 
J Johansson 
A Ibragic - J Löfgren - M Mbye - O Sverrisson
J Gustavsson - V Gustafson 
J Nilsson - D Löfquist - B Jobe
J Bergström
Inför mötet mot KFC!
2018-02-16 19:09
Match nr 4 mot Kristianstad FC på Strandvallens konstgräs imorgon (lördag) kl. 14:00. Första matchen för året mot en seriekollega. Vi kommer möta ett till stora delar nytt KFC och med en ny tränare. Ska bli spännande att se hur vi ser ut mot Div.1-motstånd efter 2 matcher mot Superettanlag och 1 match mot Div.2-lag.

Förra veckans match mot Öster i Tipshallen blev en bra genomkörare för oss där flera spelare fick nästan 90 min mot Superettan-motstånd. Trots att vi bara är inne i v.6 så är vi ligger långt fram fysiskt med våra spelare. Tipshallen är erkänt tuff att spela i där luften inte är den bästa. 60 min match inomhus är som 90 min utomhus.
Prestationen vi gör är ok. Första 10 min är Östers, sedan är det en jämn match med ett övertag för oss i flera längre perioder. Defensivt spelar vi stabilt och släpper bara till 3 skott på mål och några halvchanser. Vi är duktiga i vår defensiva återerövring, där vi jobbat med erövringsspelet 2-4 sekunder under sista veckorna och det är en spetsegenskap i vårt lag. 
Offensivt gör vi 2 mål på kontringar, 3-4 passningar och sedan mål, kul att se den löpvilja som finns när vi kontrar, maxlöpningar och kvalité i passningarna gör att vi lyckas. 

Det vi börjat jobba med denna veckan är att förbättra vårt offensiva spel sista tredjedelen. Det bollinnehav vi har ska också leda till avslut på mål. Här behöver vi förbättra våra relationer mellan spelarna, mönster och löpvägar i vårt kombinationsspel. Här har vi fått in flera nya spelare som behöver lite tid på sig att komma in i vår spelidé och att spelarna lär känna varandras spetsegenskaper. 

Vi har lagt till en extra träning i veckan och börjat stegra intensiteten på träningarna. Just nu är vi oftast 22 spelare i träning vilket gör att det är bra intensitet och kvalité. Konkurrensen om platserna i laget gör att spelarna verkligen utmanas på träningarna i sina positioner. Trots konkurrensen är det en väldigt bra stämningen i gruppen och en fröjd för tränarna att se vilken beslutsamhet spelarna kommer med till varje träning för att utveckla sig själva och laget.

Till matchen mot Kristianstad FC har vi tagit ut en trupp på 21 spelare. Tillkommer i truppen sedan Öster-matchen gör David Löfquist och Axel Norén + Johannes Hultgren (tidigare Asarums IF). Johannes har tränat med oss några veckor och kommer ev. få visa upp sig i morgondagens match.

Just nu har vi bara 2 spelare som inte är tillgängliga för spel, Emeh har haft problem med en inflammation i knät sedan förra hösten och har spelat och tränat med hjälp av tabletter. Nu har Emeh fått en injektion i knät som ska ta bort inflammationen. Vi räknar med att han går in i slutet av nästa vecka i full träning. 
Simon D har fått en smäll på knät och ett litet uttänjt ledband. Vi hoppas Simon är tillbaka i träning om någon vecka igen. 

Truppen mot KFC;

MV
Jesper Johansson
Oscar Ekman

FÖRSVAR
Amer Eriksson Ibragic
Jesper Löfgren
Oskar Sverrisson
Philip Persson
Mohammed Mbye
Axel Norén
Erland Veselji (U19)

MITTFÄLTARE
Bubacarr Jobe
Joel Nilsson
Viktor Gustafson
Jesper Gustavsson
Mirza Halvadzic
Jakob Ottosson
David Löfquist
Saif Shallall (U19)
Johannes Hultgren (provspelare)

FORWARDS
Omar Dampha
Axel Andersson
Jacob Bergström 

Spelare som ej deltar: Izuchukwu Emeh, Simon Dimitrijevic.
U19 | Ligacupen är igång
2018-02-15 09:35

Ligacupen är igång 2018. Mjällby AIF U19 kvalificerade sig för A-slutspel eftersom vi vann gruppspelet under hösten 2017 före dagens motståndare Kalmar FF. Det är tuffast tänkbara motstånd i ligacupen, våra motståndare heter Kalmar FF, Halmstad BK, Trelleborg FF, IFK Värnamo och IFK Göteborg. Tuffa men utvecklande matcher för spelarna.


0-1 Omar Dampha 63 min
1-1 67 min
2-1 68 min
3-1 89 min
4-1 90 min


Onsdagskvällens match spelades på Gastens nya konstgräsplan. Matchen slutade med KFF-seger 4-1 efter 0-0 i halvlek. En mycket bra insats i 65 min, sista 25 min får vi däremot dra lärdom av.


Inledningen är vi bra med i positioner såväl offensivt som defensivt över hela planen, vi har korta avstånd mellan oss vilket skapar en stabil grund i försvarsspelet. Vi utnyttjar våra kontringar på ett godkänt sätt. Kalmar är spelförande och de möjligheter hemmalaget skapar är genom ett vasst kantspel på vår vänstersida. Det som kommer mot mål står Max N i vägen för.


Andra halvlek från minut 50-65 når vi vår högsta kapacitet i matchen, vi jobbar väldigt hårt i båda riktningarna och har ett par möjligheter till att göra mål framåt. Målet kommer, i minut 64 genom att Omar Dampha är på rätt plats i straffområdet. Avslutet behärskat i mål med högerfoten.


Sista 20 minuterna är inte godkända från oss, vi blir väldigt långa som lag vilket Kalmar utnyttjar. Vi har lite problem i vår uppspelsfas då vi får en hård och gemensam Kalmarpress emot oss vilket straffar oss med baklängesmål.

Vår högstanivå är riktigt bra, vi behöver höja vår lägstanivå en aning. Och det kommer vi göra desto längre in i säsongen vi kommer. Detta var andra matchen för året!

 

                                         Max Nilsson

Hugo Arvidsson   Jacob Karlsson 70  Måns Nilsson  Erland Veselji 85

                       Adam Pettersson    Jakob Ottosson 67

     Moltas Rydèn 40           Saif Shallal        Filip Nilsson 75

                                            Omar Dampha

Avb:

Linus Andersson in 40
Philip Bengtsson in 66
Hugo Strömberg In 75
Gustav Krafft in 70
Liam Lehtola in 85
Joel Brorsson - Mv