U17 | Missvisande resultat mot MFF
2017-08-17 20:20
MFF U17 - MAIF U17 3-1 (1-0).

Under söndagseftermiddag lyckades vi inte nå hela vägen mot serieledarna, även om jag tycker vi borde haft minst 1 poäng med oss hem från södra Skåne.


Vi inleder lite tafatt och lyckas inte alls sätta press på Malmö som skapar ett par riktigt heta lägen. Ju längre halvleken lider, desto mer arbetar vi oss in. Dessvärre gör MFF 1-0 efter ett fint kombinationsspel där vi är oorganiserade.


I halvlek pratade vi om att bli mer aggressiva i pressen och låta Malmö få mindre tid med boll, vilket visade sig vara ett lyckat drag. Vi hade fyra (!) riktigt heta chanser till att kvittera och jag vill hävda att vi kunde vänt på kistan och spikat igen den fullständigt om vi satt tre av chanserna. En bit in i andra halvlek, när vi har bra tryck får vi med oss en straff, kanske något billigt. William H är stensäker och kvitteringen var ett faktum. MFF skapar väldigt lite och man fick känslan av att är det något lag som vinner, så är det vi. Tyvärr tar vi ett par felbeslut med tio minuter kvar av matchen som leder till att MFF får straff, helt solklar. 2-1 i ett läge där vi redan kunde avgjort som sagt. 


Vi flyttar fram folk och med matchens sista anfall, i form av en kontring, gör de 3-1 och fastställer slutresultatet.


Av fyra matcher under höstsäsongen har vi tagit 4 av 12 möjliga. Ett facit som kunde varit 10 eller till och med 12 om vi hade varit mer noggranna i sista tredjedelen och i avslutsfasen. Vi kämpar på och ny väntar match mot Falkenberg borta på söndag 14.00.

Försäljning matchtröjor!
2017-08-15 13:58
Nu säljer vi ut de sista matchtröjorna från det Allsvenska året 2010.
Pris: 500 kr/st. Säljs endast matchdagen i shopen mot FK Karlskrona den 3 september.
På lördag drar vi igång!
2017-08-14 10:29
Ny träningsvecka för A-truppen och på lördag drar andra halvan av Division 1 Södra igång igen när vi gästar göteborgslaget Qviding FIF.
Vi hittar våra gulsvarta hjältar på 2:a plats i tabellen med 30 inspelade poäng (tätt efter Landskrona BoIS).

Med mod & spänning ser vi nu fram emot årets höstsäsong. Nästa hemmamatch på Strandvallen blir Blekingederbyt mot FK Karlskrona den 3 september.

Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt.
Framåt Mjällby! 💛
Träningsmatch!
2017-08-12 09:34
MAIF besegrar KFC i dagens (lördagens) träningsmatch med 2-1 på Strandvallen. Gulsvarta målskyttar: Emeh & Norén!
U19 | Inte nöjda med 1 poäng
2017-08-11 00:12
Vi gör ingen av våra bättre matcher för säsongen, men vi bör ändå vinna matchen sett till målchanser. Avsluten är 6-1 i hemmafavör och idag är vi inte tillräckligt resoluta i offensivt straffområde när chanserna kommer. Det är den största anledningen till endast 1 poäng mot Lunds BK under torsdagskvällen.

Spelmässigt skiljer det mycket i prestation gentemot senaste matchen mot MFF i helgen och det grämer både spelare och ledare. Vi försökte idag också men lyckades inte hitta rätt vägar framåt för att vinna matchen.

Chansmässigt har vi ändå några riktigt heta målchanser där stolpe och ribba är ivägen vid tre tillfällen under matchens 92 min. Den största chansen hade Kassem Elhaaj under den första halvleken, men avslutet är för tamt fem meter från målvakten som kan rädda istället. 
Ytterligare lägen har vi efter en kombination längs högerkamten där Axel Jidorf gör det bra och hittar in snett inåt bakåt till Hampus Holgersson som trycker av med högerfoten men avslutet är rakt på målvakten.
Ytterligare ett tungt avslut har vi när det återstår ett par minuter av matchen från Melker Johansson efter inspel från Jakob Ottosson men bollen tar klockrent i målvaktens högra stolpe. Nära är vi men det saknades lite power i de avgörande lägena idag. 

Tyvärr råkar vi ut för ett par större skador idag, vilket är tråkigt, men ersättarna går in och gör det bra. Vi jobbar vidare framåt träning och försöker förbättra oss hela tiden. Nästa match mot IFK Göteborg söndagen den 20/8 kl. 14:00 på Strandvallen.

Laget:
                            Linus Eriksson
Axel Jidorf Jacob Karlsson Philip Persson Pontus Jonsson 60 
           William Johansson Melker Johansson
Erolind Shabani 45   Kassem Elhaaj 65  Jakob Ottosson
                    Hampus Holgersson 60
Ers:
Karl Truedsson in 45
Linus Andersson in 60
Måns Nilsson in 60 
Kevin Lysell in 65
Khaled Yousuf
Joel Brorson - Mv