Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Mjällby AIF
BLI MEDLEM
MATCHDAG!
2019-09-22 07:25
Det kom en rekyl. Vilka åtgärder som än vidtas kommer det alltid en rekyl. Den här gången stavades rekylen Degerfors. Det kunde varit vilket lag som helst. Men om vi stannar upp för en sekund och tänker på grundförutsättningarna. Vi var tippade i botten, men ligger i toppen. Vi är något annat än vad alla andra, inklusive alla experter trodde att vi var. Vi är bättre. Vi är tyngre. Vi är starkare. Vi var det innan förlusten mot Degerfors. Och vi är det efter även förlusten mot Degerfors.
Att inte hänga på låset direkt har skapat problem. Vi låg under mot Dalkurd. Låg under mot Frej. Hamnade i underläge mot Degerfors. Det är givetvis inte helt optimalt. Det faktum att spelarna är extremt vältränade och gradvis jobbar sig in i matcherna, innebär förvisso att vi kortsiktigt balanserar upp detta. Ibland går det. Ibland inte. Det är hur man än vänder och vrider på det, ingen långsiktigt hållbar strategi.
 
Mot Brommapojkarna vill vi se ett taggat lag från första sekunden. Vi är med i racet. Det ska inte falla på att vi saknar glöden initialt. Aldrig i livet. Kan laget göra bra sista 20 min, så kan laget göra bra första 70 min. Så enkelt är det.
BP må låta som en överkomlig uppgift. Ett lag vi ska ta. Men verkligheten fungerar inte så. I verkligheten är Brommapojkarna så blodtörstigt och hungrigt som bara den mest desperata själ kan vara. De spelar med livet som insats. De ligger i bottenträsket. De är klubben som åkte ned, skulle upp, men riskerar åka ned igen. Vi Maifare känner igen oss i detta. Det är tufft. Det skapar ett klimat som kan mötas på två sätt. Antigen gräver man ned sig själv och ansluter sig en gång för alla till den destruktiva tankebanan. Eller härdar det, skapar en ren rå vilja som fungerar som en balanserande kraft till det negativa. BP slog Västerås borta med 2-1 sist. Detta indikerar på att laget valt det sistnämnda. Detta ska Mjällby AIF möta med ren kraft. Stilfull elegans och tekniskt laddade turbomotorer. Det är den enda attityden som räknas. Något annat finns inte på kartan.
 
Nu går vi in i sista fasen. De sista matcherna. Tillsammans ger vi allt och lite till. Välkomna till vallen, avspark 15:00!
 
/Anders Olsson
Akademilagen i helgen!
2019-09-20 15:13
Ikväll inleder P19 med att på Strandvallen möta Örgryte IS kl 18.00, en viktig match i kampen om förnyat allsvenskt kontrakt. Strax därefter fortsätter P17 kl 19.00 med att möta Kristianstad FC på Fotbollsarenan i Kristianstad där man har möjlighet att säkra seriesegern. Imorgon lördag tar sig P16 till Vångavallen i Trelleborg för kamp mot Trelleborgs FF kl 13.00. Lycka till allihop!
Söndag 15:00 på vallen!
2019-09-20 08:47
 
Jesper Johansson slutar med elitfotboll
2019-09-19 14:04

Jesper Johansson har sedan juni 2019 varit sjukskriven från fotbollen. Anledningen till sjukskrivningen är psykisk ohälsa som i många delar är förknippat med att prestera på fotbollsplanen med allt vad det innebär. 

 

Jesper har sedan han var 16 år varit en fotbollsspelare på elitnivå med en medveten satsning på att bli en av de bästa målvakterna i Sverige. En sådan satsning innebär en stor uppoffring från övriga livet och ett stort fokus som starkt är riktat mot sig själv och sin egen prestation. Som fotbollsspelare och då framförallt målvakt är dessutom denna prestation ständigt synlig och under luppen av tränare, ledare, medspelare, klubb, media och supportrar vilket skapar ett omedvetet tryck från många andra håll än sitt egna. 

 

Jesper har sedan årsskiftet känt en växande inre stress förknippat med att prestera som initialt var svår att definiera. Trots olika insatser växte känslan sig starkare vilket till slut gjorde situationen ohållbar och det var då han valde att ta en timeout. Sedan dess har Jesper haft en mycket tuff tid där all tillgänglig expertis har varit inkopplad för att ge honom det stöd som han behövt. Han fick strax därefter diagnosen sekundär depression och arbetar just nu hårt för att få livet att fungera normalt igen. På denna resan har han funderat på många olika delar i sitt liv och vilka beslut han nu behöver fatta för att må bra igen och fungera som människa. Han har i denna analys, tillsammans med flera andra delar, kommit fram till att det inte längre finns utrymme för honom att spela fotboll på elitnivå.

 

Vi i Mjällby AIF respekterar givetvis detta beslut och stöttar Jesper till 100%. Vi kommer även att, tillsammans med honom, utvärdera den uppkomna situationen för att se vad vi kan utveckla inom vår organisation för att ge andra spelare med liknande problematik ett så bra stöd som möjligt. Vi vill även tacka Jesper för ALLT han har gjort för Mjällby AIF så här långt. Han är verkligen en kulturbärare för klubben som är född och uppvuxen på Strandvallen. Vår förhoppning är att vi kan hitta nya former för Jesper inom vår organisation, men det får tiden utvisa. Nu är det viktiga att Jesper får tillbaka sitt välmående.

 

- Jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar som har varit med under alla mina år som spelare i föreningen. Många minnen har genom åren skapats som jag för alltid kommer bära med mig. Mjällby AIF kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta och min förhoppning är att jag, när jag är mogen för det, kan ha en annan roll inom föreningen på något sätt. Mitt nästa steg nu är att jag ska kunna komma ner på Strandvallen igen och titta på fotboll, vilket jag saknar men just nu har svårt att hantera.

 

Jag tror att psykisk ohälsa är ett betydligt större problem inom elitfotbollen än vad som är synligt. Alla kan drabbas av psykisk ohälsa och det borde vara lika acceptabelt som andra sjukdomar. För mig är det viktigt att vara öppen och ärlig eftersom det hjälper mig mycket i mitt arbete med att må bättre. Många mår dåligt där ute och jag kanske kan inspirera någon att våga kliva fram för att på så sätt må bättre - vi är inte mer än människor.

 

Vi ses på Strandvallen!

 

/Jesper Johansson och Mjällby AIF

Söndag 15:00 på vallen!
2019-09-19 11:53
8 fina fullträffar i Superettan - än så länge.
På söndag kl. 15:00 ska Buba försöka utöka målskörden ytterligare. Vi ses på vallen! ⚽️
BLI MEDLEM