Intervju med Oskar Sverrisson!
2018-04-25 10:34

Seger med 5-2 borta mot Tvååker senast, kan du sammanfatta er insats?

Vi börjar matchen väldigt bra första 30 minuterna och leder välförtjänt med 3-0. Tyvärr släpper vi in dom lite i matchen, och när de sedan får lite god hjälp från domaren står det plötsligt 2-3 innan paus. I andra halvlek gör vi jobbet och spelar stabilt, därefter gör vi helt lågiskt 4-2 och 5-2.


Du ligger på delad första plats i Division 1 södras skytteliga med dina tre mål efter 3 spelade matcher. Som vänsterback är du kanske själv förvånad?

Jo klart man är lite förvånad, sen är det bara efter 3 matcher. Om jag leder skytteligan efter 10 omgångar, då blir jag verkligen förvånad!


Vid sidan av fotbollen studerar du Sport Management i Malmö, en utbildning om ledarskap inom idrottsvärlden. Hur går tankarna inför framtiden?

Jag vill stanna inom fotbollen i någon roll när jag själv slutar spela, sen i vilken roll är jag inte så låst vid. Tanken med utbildningen är att jag vill lära mig mer ingående hur saker fungerar. Allt från sponsring och marknadsföring till de juridiska delarna kring avtal osv.

 

På söndag väntar ny hemmamatch mot Eskilsminne IF hemma på Strandvallen. Förväntningar på fighten?

Det är alltid svårt att möta nykomlingar såhär tidigt på säsongen, innan man fått en klar bild av dom. Jag tror att vi kommer möta ett lag som kommer försvara sig ganska lågt, och försöka ställa om snabbt mot oss. Jag tror vi kommer ha ett stort bollinnehav.

 

Avslutningsvis, vad blir slutresultatet i söndagens match och vilka nätar för Mjällby? 

Jag tror och hoppas på en 2-0 seger, där Bergström och Mirza gör våra mål!

U19 | Tredje raka segern
2018-04-23 09:09

Tredje raka segern i Juniorallsvenskan togs på Olympiafältet mot Helsingborgs IF på söndagseftermiddagen. Slutresultat blev 2-1 efter att vi haft ledningen med 2-0 i halvlek. Omar Dampha stod för båda målen.


0-1   36 min Omar Dampha

0-2   38 min Omar Dampha

1-2   48 min straff


Det var ett aggressivt hemmalag som Helsingborg kom till start med. HIF satte ordentlig fart redan från start och vi hade lite problem att få ordning på vårt egna spel till en början. Det var heta känslor och många fysiska dueller matchen igenom vilket oroade oss till en början. Problem hade vi med att hitta adress när vi vann bollen, mycket tack vare hemmalagets aggressiva spel där de vann tillbaka bollen snabbt och kunde starta anfall på anfall. Det var mycket boll till hemmalaget under första 30 min, men vi agerade på ett bra sätt defensivt under hela matchen. Vi åt oss in i händelserna allt eftersom, och gör de sista 15 minuterna av första halvlek mycket bra.


Vi gör 1-0 genom en bra kombination mellan Moltas Rydèn och Omar Dampha på högerkanten efter 36 minuter. 2-0 tillkommer minuten efter, ett överlångt inlägg från Pontus Jonsson når Omars panna vid bortre stolpen, hemmamålvakten reflexräddar nicken, men Omar är först på returen och trycker dit 2-0 målet med vänsterfoten i nättaket. En härlig avslutning på första halvlek.


I början av andra halvlek hittar domaren en straffspark till hemmalaget redan efter tre minuter. HIF tar tillvara på straffen och reducerar vår ledning till 2-1. Andra halvlek är kontrollerad från vår sida och det som skapas i målchanser står vi för. Saif Shallal har en boll i ribban och några fler heta målchanser skapas det egentligen inte under andra halvlek från något av lagen. Det är mycket kamp på planen och vi står upp bra i den matchen med. 

En mycket stabil insats av hela laget matchen igen, inget skönspel denna gången men vi visar att vi kan vinna fotbollsmatcher på många olika sätt, det är bra att ha med sig framöver. 

Nästa match välkomnar vi Kalmar FF till Strandvallen, lördag den 28/4 kl 1400.

 

                             

                              Joel Brorsson

Pontus Jonsson Jacob Karlsson Axel Norèn Philip Persson

                 Jakob  Ottosson  Joseph Abedu

Moltas Rydèn 65 Hampus Holgersson 75  Saif Shallal

                               Omar Dampha


Ers:
Casper Hägg in 65
Filip Nilsson in 75

Adam Petersson
Erland Veselji 
William Hejman
Linus Andersson

Höjdpunkter från Tvååker-MAIF 2-5!
2018-04-22 19:15
Målskyttar: Sverre 2, Bergström 1, Löfgren 1, Mirza 1.
Storseger!
2018-04-21 17:39
Mjällby vinner med 5-2 (3-2) borta mot Tvååkers IF. Gulsvarta målgörare: Sverre x2, Bergström, Löfgren & Mirza!

Gulsvart startelva;

Jeppe
Löfgren - Mbye - Terzic - Sverre
Bubba - Löken - Vigge - Joel
Bergström - Emeh