A-kontrakt med Anton Johnsson & Oskar Svensson!
2017-01-19 09:52
Vi kan med glädje meddela att två unga och lovande talanger har skrivit A-kontrakt med Mjällby AIF.

Anton Johnsson, 21 år, är en utvecklingsbar och ambitiös tvåfotsspelare som senast lirade i Hällaryd. Anton kan behärska både forwards- och yttermittfältsrollen. Han har bra blick för spelet och är duktig på att utmana sin motståndare i situationer en mot en.

Oskar Svensson, 19 år, är en vänsterfotat mittback som även är trygg som vänsterback. Oskar tar i år steget upp från vår egna fotbollsakademi. En placerings- och brytningssäker spelare med bra passningsfot som också har starka kvalitéer i huvudspelet.  

Vi önskar de båda stort lycka till!
Hej alla Maifare!
2017-01-17 10:34

Eftersom 2017 fortfarande är ganska ungt vill jag först passa på att önska er alla Ett Gott Nytt År!

 

2016 var som vi alla säkert minns ett tufft år för vårt A-lag men som bekant slutade med en enorm lycka och en känsla av att vi vunnit serien. Glädjen i dessa situationer är fantastisk och då spelar det egentligen ingen roll om man, som i vårt fall, säkrat ett nytt kontrakt eller om man vinner serien, lyckan är sannolikt lika härlig. Jag ser vår avslutning på säsongen som den sportsliga vändningen för Mjällby AIF efter många års nedåtgående trend.

 

När det gäller våra allsvenska ungdomslag så gjorde dessa mycket bra insatser vilket innebär att det kommer att spelas allsvensk ungdomsfotboll i U17 & U19 på Strandvallen också under detta år vilket givetvis är en mycket bra prestation.

 

Ekonomiskt gick det ungefär som planerat vilket vi är mycket nöjda med då det innebar att vi trots en mer än halverad omsättning jämfört med 2015 lyckades att förbättra det ekonomiska resultatet från -4MSEK till ca -0,5 MSEK.

 

Under november och december ifjol arbetade vi hårt med förberedelserna inför 2017, bl. a när det gäller byggandet av en stark A-trupp inklusive organisationen i och runt A-laget. Vidare har vi lagt mycket energi på att skapa en så bra organisation som möjligt runt vår akademi, vårt elitfotbollsgymnasium samt vår ungdomsfotboll. Allt detta har gjorts med förutsättningen att vår ekonomi skall gå med ett överskott 2017 vilket är ett absolut krav & måste.

 

Fr.o.m. 2017 är det ständig förbättring som skall prägla Mjällby AIF, både på och utanför planen. Vi skall hela tiden se till att vår verksamhet utvecklas positivt år från år. Det gäller allt från serieplacering för vårt A-lag till hur vi utvecklar och bedriver vår verksamhet i övrigt. Vi är ganska unika i Sverige då vi som en i dagsläget förening i Division 1 samtidigt har två allsvenska ungdomslag samt ett elitfotbollsgymnasium, detta är dock en härlig utmaning.

 

Målsättningarna under 2017 är en förbättrad tabellplacering för vårt A-lag (gärna tillhöra topp 4), förnyade allsvenska kontrakt för U19 & U17, ca 1 MSEK i ekonomiskt överskott (vi har fortfarande ett stort negativt eget kapital) samt att fortsatt ha ett stort antal startspelare i A-laget som är fostrade i vår akademi!

 

Jag vill här också passa på att rikta ett stort tack till våra fantastiska supportrar och ideella krafter som gör vårt unika Mjällby AIF möjligt. Utan er hade klubben inte varit vad den idag är. Med ert fortsatta stöd och engagemang skall vi tillsammans försöka se till att vi en dag återvänder till Svensk Elitfotboll!

 

Med denna sammanfattning av läget i Mjällby AIF hoppas jag att vi alla känner en optimism inför 2017 där vi kan se fram emot att tillsammans få uppleva härliga stunder på Strandvallen.

 

Jag välkomnar dessutom alla medlemmar till Årsmötet 2017 vilket går av stapeln den 7 mars kl. 19.00.

 

En påminnelse – glöm inte att betala medlemsavgift för 2017.

Ni gör det genom att sätta in avgiften på vårt bankgiro: 456-0280

Var tydliga med för vilken eller vilka medlemsavgiften avser (namn och personnummer).

Kostnad medlemsavgift för enskild medlem är 500 kr, kostnad medlemsavgift för familj är 800 kr.

 

/Magnus Emeus

 Ordförande Mjällby AIF

Seniortruppens träningsmatcher 2017!
2017-01-16 12:29
Det närmar sig träningsmatcher för seniortruppen och årets motståndarlag hittar vi i Div. 1 och Div. 2.
Som vanligt kommer de flesta av Mjällbys hemmafighter avgöras på Strandvallens konstgräsplan;

- Lördag 11 februari, FC Rosengård 13.00 (Hemmaplan)

- Lördag 18 februari, IFK Hässleholm 12.00 (Hemmaplan)

- Lördag 25 februari, Oskarshamns AIK 15.00 (Bortaplan)

- Onsdag 1 mars, Asarums IF/FK 19.00 (Hemmaplan)

- Lördag 4 mars, Svenskfast Cup

- Lördag 11 mars, Nybro IF 13.00, (Hemmaplan)

- Onsdag 15 mars, Ev. slutspel Svenskfast Cup

- Söndag 26 mars, Österlens FF 14.00 (Bortaplan)

- Lördag 1 april, Kristianstad FC (Bortaplan, ej fastställd tid)

- Lördag 8 april, Match ej fastställd 


Köp din lott av oss!
2017-01-13 10:00
Kom till Extra i Mjällby och köp din lott av oss. Vi finns på plats torsdag-fredag 11:00-17:00 och lördag 11:00-13:30.
Mjällbys matcher i Div 1. Södra är spikade!
2017-01-10 10:10
Under måndagskvällen var det seriemöte för att spika Division 1 Södra. Mjällby AIF inleder med hemmapremiär på Strandvallen söndagen den 16 april (Påskdagen) mot Qviding FIF. Resterande gulsvart spelprogram hittar ni på länken nedan. Skriv redan nu in matchdatumen i era kalendrar!