U19 | Tredje raka segern
2018-04-23 09:09

Tredje raka segern i Juniorallsvenskan togs på Olympiafältet mot Helsingborgs IF på söndagseftermiddagen. Slutresultat blev 2-1 efter att vi haft ledningen med 2-0 i halvlek. Omar Dampha stod för båda målen.


0-1   36 min Omar Dampha

0-2   38 min Omar Dampha

1-2   48 min straff


Det var ett aggressivt hemmalag som Helsingborg kom till start med. HIF satte ordentlig fart redan från start och vi hade lite problem att få ordning på vårt egna spel till en början. Det var heta känslor och många fysiska dueller matchen igenom vilket oroade oss till en början. Problem hade vi med att hitta adress när vi vann bollen, mycket tack vare hemmalagets aggressiva spel där de vann tillbaka bollen snabbt och kunde starta anfall på anfall. Det var mycket boll till hemmalaget under första 30 min, men vi agerade på ett bra sätt defensivt under hela matchen. Vi åt oss in i händelserna allt eftersom, och gör de sista 15 minuterna av första halvlek mycket bra.


Vi gör 1-0 genom en bra kombination mellan Moltas Rydèn och Omar Dampha på högerkanten efter 36 minuter. 2-0 tillkommer minuten efter, ett överlångt inlägg från Pontus Jonsson når Omars panna vid bortre stolpen, hemmamålvakten reflexräddar nicken, men Omar är först på returen och trycker dit 2-0 målet med vänsterfoten i nättaket. En härlig avslutning på första halvlek.


I början av andra halvlek hittar domaren en straffspark till hemmalaget redan efter tre minuter. HIF tar tillvara på straffen och reducerar vår ledning till 2-1. Andra halvlek är kontrollerad från vår sida och det som skapas i målchanser står vi för. Saif Shallal har en boll i ribban och några fler heta målchanser skapas det egentligen inte under andra halvlek från något av lagen. Det är mycket kamp på planen och vi står upp bra i den matchen med. 

En mycket stabil insats av hela laget matchen igen, inget skönspel denna gången men vi visar att vi kan vinna fotbollsmatcher på många olika sätt, det är bra att ha med sig framöver. 

Nästa match välkomnar vi Kalmar FF till Strandvallen, lördag den 28/4 kl 1400.

 

                             

                              Joel Brorsson

Pontus Jonsson Jacob Karlsson Axel Norèn Philip Persson

                 Jakob  Ottosson  Joseph Abedu

Moltas Rydèn 65 Hampus Holgersson 75  Saif Shallal

                               Omar Dampha


Ers:
Casper Hägg in 65
Filip Nilsson in 75

Adam Petersson
Erland Veselji 
William Hejman
Linus Andersson

Höjdpunkter från Tvååker-MAIF 2-5!
2018-04-22 19:15
Målskyttar: Sverre 2, Bergström 1, Löfgren 1, Mirza 1.
Storseger!
2018-04-21 17:39
Mjällby vinner med 5-2 (3-2) borta mot Tvååkers IF. Gulsvarta målgörare: Sverre x2, Bergström, Löfgren & Mirza!

Gulsvart startelva;

Jeppe
Löfgren - Mbye - Terzic - Sverre
Bubba - Löken - Vigge - Joel
Bergström - Emeh
Matchdag A-truppen!
2018-04-21 07:19
Dags för bortamatch mot laget som inlett serien med två raka segrar, Tvååkers IF. Med andra ord: en tuff drabbning väntar i eftermiddag så stöttning vid sidan av planen behövs. Finns inte den möjligheten finner ni livelänken nedan. Framåt Mjällby! ⚽️