Matchanalys FKK-MAIF
2016-02-06 16:05
Då var första träningsmatchen för säsongen avklarad. Det blev förlust med 4-1 efter 2-0 i halvlek mot FK Karlskrona efter en tidig avspark i Rödeby. Vi startade matchen friskt med ett ungdomligt lag som hade ett övertag första 15 min. FKK tar dock ledningen efter 20 min. Det är ett vackert vänsterinlägg där en FKK-spelare är först på bollen med huvudet. Sedan dröjer det bara ytterligare 5 min där FKK kombinerar sig igenom centralt i banan och petar in 2-0. Spelet är fortsatt jämt och chanser till att reducera och kvittera har vi. Främst genom Joel Nilsson som har 2 frilägen men målvakten gör två fina räddningar, men även genom Erlind Hallili som träffar stolpen efter fint inspel från kanten. 

-Tycker första halvlek är klart godkänd spelmässigt, men givetvis tråkigt att vi är mindre bra defensivt under några delar av halvleken. Sedan bör vi göra mål framåt på någon av de fyra fina chanserna vi har i första halvlek.

Andra halvlek är det byte på 7 av 11 positioner i laget. Hade vi ett ungt lag rakt igenom i första halvlek så höjdes medelåldern några år i halvlek nummer två. 
-Jag hade en tro i halvlek på lite mer energi på spelarna som kom in. Det började bra första 10 min i andra halvlek, sedan blir det 3-0 efter 60 min efter en konstig bedömning av situationen av både spelare och domare. Sandro Nalic gör sedan 3-1 efter 63 min. En bra prestation av Sandro efter att Albert Ejupi brutit ett uppspel högt upp i banan. Slutsiffrorna skrivs till 4-1 efter en situation där vi hade kunnat undvika ett baklängesmål.

Sammanfattningsvis är vi på samma nivå spelmässigt under stora delar av
matchen. Chansmässigt likaså, men vi är inte lika samspelta och inte lika resoluta i de båda straffområdena som FKK. Nu gäller det att se framåt mot ytterligare en bra träningsvecka. Nästa match är mot Trelleborg FF på bortaplan kommande lördag kl 13:00.

/Patrik Rosengren

Inför: Årets första träningsmatch!
2016-02-06 06:38
Äntligen är det dags för A-lagets första träningsmatch 2016!

Läget i truppen är bra men vi har en del skador i dagsläget som vi inte vill chansa med i en träningsmatch. Följande spelare kan inte medverka; 
- Wille L, Daniel N, Kevin C och André R. 

Färden går till Rödeby med en stor spelartrupp på 19+2 spelare där samtliga kommer få speltid, alltså blir det nästan två olika startelvor. Det är ett ungdomligt gäng som kommer till spel och det ska bli intressant att se hur grabbarna hanterar situationen mot bra motstånd.

Vi har jobbat med att spela in ett nytt system under de inledande tre veckorna. Hoppas vi kan få se lite positiva nyanser av det, både i det offensiva och defensiva spelet. Känns som att detta blir det viktigaste med denna första match inför 2016. 

Avspark mot FK Karlskrona kl.11:15 på Åvallen, se matchen live på länken nedan.

http://24blekinge.se/livetv/24-live-fk-karlskrona-vs-mjallby-aif/
Uppdatering av A-truppen!
2016-02-04 15:34
Det börjar se riktigt ljust ut på spelarfronten. I nuläget har vi 16 kontrakterade spelare i A-truppen. På lördag den 6/2 kl.11:15 ska de gulsvarta känna på matchtempo i den första träningsmatchen för året mot FK Karlskrona. Matchen spelas på Åvallen i Rödeby. Se truppen nedan;

-Hampus Strömgren, Adi Terzic, William Leandersson, Rasmus Persson, Kevin Carlsson, Edis Agelius, Theo Ola, Hannes Andersson, Daniel Nilsson, Albert Ejupi, Joel Nilsson, Sandro Nalic, Jesper Gustavsson, Marcus Ekenberg, Joel Wedenell, André Reinholdsson.
Köp din Bingolott av oss!
2016-02-04 08:47
Ta chansen att bli en vinnare på söndag, köp din lott av oss. Vi finns på Extra i mjällby torsdag & fredag 11:00-17:00 och lördag 11:00-13:30. 
Vi har ett schema där vi har ideella som sitter och säljer bingolottorna på Extra, är det någon som skulle vilja hjälpa till med detta så kan ni höra av er till mig, 0766-365701 eller mail ekenberg@maif.se

Albert Ejupi klar för Mjällby AIF!
2016-02-03 15:00

I eftermiddag undertecknades kontraktet som sträcker sig över säsongen 2016 med den 24-årige innermittfältaren från Kristianstads FF.

 

Albert har Kristianstads FF som moderklubb. Han gjorde en utflykt till Sölvesborgs GoIF för några år sedan innan han vände tillbaka till KFF.

 

-Albert är en stor och stark bollvinnare med bra passningsspel som vi haft ögonen på en längre tid. Han är seriös och vill mycket med sitt fotbollsspel.  Det känns därför extra bra att kunna knyta honom till oss inför säsongen säger Jörgen Martinsson, klubbchef i Mjällby AIF.