Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Höjdpunkter MAIF-Oskarshamn 1-1 (1-0)
2018-06-16 23:25

Gulsvart målskytt: Buba

MAIF-TV | Presskonferens MAIF-Oskarshamn 1-1 (1-0)
2018-06-16 22:23

Gulsvart målskytt: Buba

Startelvan:

Jeppe J
Löfgren-Momo-Norén-Sverre
Prosper-Löken-Jeppe G-Joel
Buba-Emeh

Matchdag | Seriefinal!
2018-06-16 08:00

Två bilder. Kluvenhet. Kontraster. Rent spelmässigt har vi stundtals visat prov på det kunnande som finns. Varit resoluta. Effektiva. Hittat de ytor som krävs för att riva upp och såra motståndarna. Andra delar har präglats av kryptiskt agerande, räddhågset och allmän tafatthet. Det är som att Mjällby som lag sökt den där raka linjen. Den perfekta vågen, men bara funnit den ibland.

Bortamatchen mot Karlskrona var ett tydligt exempel på detta. Hemmamatchen mot Grebbestad ett annat. Det finns flera. Frågan som måste ställas är nu vad detta beror på. Laget har uppenbart kvaliteter som räcker och blir över. Så varför dessa svackor? Varför denna berg- och dalbana? Mycket handlar säkert om tankar. Det sitter helt enkelt i huvudet. Det kan synas tufft att säga detta när vi har ett lag som leder serien. Men, och det är viktigt att påpeka, vågar man inte lyfta på alla stenar då stannar du upp. Då står du still. Då blockerar du förbättring. Nu väntar seriefinal mot Oskarhamn. Det är förutsättningar som borde passa Mjällby. Vi spelar bättre ju vassare lag vi möter. Det verkar finnas en slags inbyggd mental instinkt i laget som synliggörs när motståndet är av en högre kaliber. Vi har saker som talar för oss. Strandvallen är något av en ointaglig arena. Vi har spelare som börjat slå på turbon. Proper för att nämna någon som flög in som in räddande ängel mot Karlskrona. Vi har en djupt inneboende kvalitet. Det gäller bara att plocka fram dessa kvaliteter. Inte under 15 minuter. Inte under 45 minuter. Utan under 90 minuter. Punkt slut.

Oskarshamn är seriens näst målfarligaste lag efter Mjällby. De har offensivt kapabla spelare, inte tu tal om saken. Här gäller det då att vi inte släpper till de ytor i eget straffområde som varit fallet tidigare. Vi måste helt enkelt se till att vara tighta. Att varje spelare känner sitt ansvarsområde ut och innan. Att varje sekvens präglas av noggrannhet. Oskarhamn är icke några duvungar och skall heller icke behandlas som sådana. Detta är seriefinalen vi väntat på. Dags att på allvar visa var skåpet ska stå. Nu befäster vi vår serieledning. På riktigt. Varmt välkomna till Strandvallen. Avspark 16:00!

 


/Anders Olsson

Intervju med Jonas Andersson inför seriefinalen!
2018-06-15 12:28

Jonas Andersson, Mjällby AIF


Delad poäng i derbyt mot Karlskrona senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi släppte till två enkla mål – igen. De hade fem avslut sammanlagt så de fick alldeles för bra utdelning. Annars har vi fortsatt med vår metod som skapar väldigt många chanser och vi ska fortsätta med det förliga anfallsspelet. Mer mål behövs för att döda matcherna däremot så jag hoppas att det lossnar nu. Dessutom var det senast första gången vi hamnade i underläge – en ny situation som hanterade bra. Det är aldrig enkelt att komma tillbaka i ett derby.


I de senaste två matcherna har ni tappat fem poäng, vad beror det på tror du?

Dels har vi inte dödat matcherna när vi varit så överlägsna. Samtidigt har det kanske gått för lätt innan det. Man har litat på att någon annan gör det jobbiga – men man får inte underskatta motståndet bara för att man tillhör det bättre laget. Alla måste tycka att det är kul att försvara också.


Nu är det Oskarshamn som kommer på besök – vad vet du om dem som lag?  

Vi mötte dem förra året och i genrepet där vi vann med 4-1. Vi vet vad vi har dem och kan alla deras styrkor och svagheter.


Det är en tidig seriefinal, ettan mot tvåan, vad betyder det för inramningen?

Vi har valt att lägga fler lördagsmatcher nu under juni/juli vilket brukar betyda mycket folk. Förhoppningsvis blir det fint väder också.


Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

– Jag tror naturligtvis på seger efter elva raka hemma utan förlust. Naturligtvis tror jag att vi ska föra spelet, samtidigt tror jag att Oskarshamn inte bara backar hem som de flesta andra lag gör mot oss. Vi har inga skador eller avstängningar som stör. Hela truppen är tillgänglig.


Intervjun genomfördes av Ettanfotboll.