Gothia Cup | Dag 5
2016-07-22 17:50
Mjällby U16 fantastiska prestation i Göteborg fortsatte under förmiddagen - i åttondelsfinalen besegrade man Kinetic Academy från London på straffar.

Jacob Lennartsson ger en kort summering av matchen;

- Tight match. Få målchanser där vi hade ett bra forceringsspel sista delen som gjorde att vi kunde kvittera. Den nervkittlande straffsparksläggningen avgjordes i nionde omgången när Jesper Erlandsson i MAIF-målet knep sin andra straff. 

I kvartsfinal fick man därmed möta ED Mortatalas från Spanien. En match som speladades på Heden redan kl. 14:10 - men här tog det det stopp.
Spanoiorerna blev lite för svåra. Trots 0-0 med 15 minuter kvar att spela blev siffrorna tillslut 0-4.

Jacob Lennartsson summerar;

- Vår matchplan var att ha ett disciplinerat försvarsspel och sedan såra dem på fasta situationer och omställningar. Det var enormt glädjande att se vår förmåga att göra ett uppoffrande arbete.

- Vi fick spanjorerna ur balans, det kändes som vi hade dem i gungning i andra halvlek. Sedan gör de en individuellt skicklig prestation när de skickade in en halvvolley utanför straffområdet. Efter det orkade vi aldrig resa oss utan gör ett par kostsamma misstag som resultatet i lite för stora misstag.

Mjällby AIF U16 kommer därmed på femte plats i Gothia Cups 16-årsklass. 

- Detta är ett härligt framtidsbesked. De allra flesta i laget börjar på vårt fotbollsgymnasium eller representerar Mjällby AIF redan. Vi hade även några spelare som var inlånade från vårt duktiga fotbollslän, så framtiden ser ljus ut.

Laget leddes av Jacob Lennartsson, Stefan Ekstrand och lagledare Markus Gustavsson.
Gothia Cup | Dag 4
2016-07-21 20:00
Mjällby AIF U16 vann 1/32-delfinalen i förmiddagens match mot BK Forward med 2-0 (1-0). BK Forward är obesegrade i seriespelet i vår och var en tuff motståndare.

- Vi förväntade oss en tuff och spännande cupmatch, och det var det vi fick. Två spelande lag som hade skickliga spelare kampade hårt i värmen. Vi missade en trippelchans i första, och de fick ett bortdömt mål för offside.

- I en sådan här match är det små marginaler som avgör. När Jakob Ottosson gör 1-0 med två minuter kvar av halvleken får vi energi. I andra halvlek nätar Ahmed Al-Yasiri till 2-0 och vi vinner därmed en viktig psykologisk match. 

Nu väntades nästa drabbning mot Lindeborgs FF i 1/16-delfinal med bara några timmars mellanrum - starttid samma dag kl. 15.50. Även här blev det seger! 
3-0 (2-0) som tar oss vidare till morgondagens matchspel. Det tog några minuter att få ordning på varandra, men tillslut vinner vi rättvist tack vare anfallsfylld fotboll. Filip Nilsson, Anton Olausson och Adam Åkerman nätade.

Imorgon (fredag) kl. 09:10 väntar londonlaget Kinetic Academy.
Gothia Cup | Dag 3
2016-07-20 19:00
MAIF U16 vann sista gruppspelsmatchen mot Cayyolu FC med 1-0 (0-0). Målskytt Hugo Strömberg. Mjällby AIF kom därmed tvåa i gruppen med 6 poäng.

Tränare Jacob Lennartsson ger oss en bild av matchen och framtiden;

- Resultatmässigt är det självklart bra. Turkarna var bra i sitt fysiska spel där man sökte mycket längre duellbollar. Vi har delar i vårt spel som är fortsatt riktigt bra och initiativrikt. 16 spelare fick spela minst en halvlek i avgörande matchen, nu är alla inne i turneringen när slutspelet börjar.

Nästa match spelades redan 15.30 under onsdagen mot Kungsbacka BK där direkt utslagning gällde - även här blev det glädjescener då man segrade med hela 4-0 (1-0).

Tränare Jacob Lennartsson ger oss följande kommentar;

- Första 10 minuterna har vi problem att sätta vår prägel på matchen, vi blir stillastående och passiva. Vi biter oss in i matchen och känslan är att vi har koll. Andra halvlek har vi en godkänd utdelning med tre mål.

Nu väntar tuffare motstånd i nästa runda, BK Forward från Örebro står på andra sidan planhalvan imorgon klockan 11.40.

- Det kommer bli en tight match. Vi känns redo för uppgiften.
Gothia Cup | Dag 2
2016-07-19 14:12
Tyvärr lyckades inte MAIF U16 följa upp gårdagens seger, med en ny. Lilleström SK från Tippeligan vann med 
0-1 (0-0).

Jacob Lennartssons kommenterar förlusten;

- Vi har haft som stor målsättning att förbättra vår prestation varje match och där lyckades vi leverera en riktigt bra fotbollsmatch. Norrmännen är duktiga men vi lyckas skapa fler målchanser och skall kunna vinna matchen.

Lilleström SK avgjorde matchen med endast två minuter kvar.

- Klyshigt, men sådant händer i fotboll. Vi har en dubbelchans precis innan där de rensar på mållinjen och sedan förpassar vi bollen i ribban. Anfallet efter så gör de mål från en andraboll på hörna.

- Vi är väldigt nöjda med killarnas insats, tyvärr fick vi inte med oss det resultatet vi önskade. Nu laddar vi om för möte mot turkiskt lag imorgon 9.50.
Gothia Cup | Dag 1
2016-07-18 19:35
Mjällby AIF U16 vann första matchen i Gothia Cup under måndagen när man besegrade Eton Collage med 2-0. Båda målen inprickade av Jakob Ottosson.

Tränaren Jacob Lennartsson kommenterar matchen;

- Det är en klart godkänd match. Premiär och mot ett fysiskt starkt engelskt lag är aldrig lätt. 16 spelare fick speltid under matchens 50 minuter. 

- Vi visade upp ett bra försvarsspel över hela banan, offensivt var vi farliga runt straffområdet när vi väl spelade bort motståndarnas press. Förbättringspunkter blir större kommunikation och första passningen efter vunnen boll.

Imorgon spelar laget sin andra match, där ställs man mot Lilleströms SK. Norrmännen som är kända för att ha bra ungdomsspelare vann också sin första match.

- Det blir en gruppfinal. Jag såg dem spela sin första match och det är ett skickligt motstånd med ett par riktigt vassa spelare. Man riskerar ganska ofta att hamna i grupper med hobbylag som bjuder på svagt motstånd. Men vi har hamnat i en grupp med tre tuffa motståndare, vilket är utmanande och bra.