U19 | Tillbaka på vinnarspåret igen
2017-05-25 18:55
Det blev onödigt spännande tillslut på Landskrona IP under onsdagskvällen, matchen skulle varit avgjord efter 45 min till vår fördel. Det blev istället en kamp i 93 min, en härlig sådan, vinst med 2-3 (1-1).

1-0 18 min
1-1 33 min, Kassem Elhaaj (Straff)
1-2 47 min, Seif Shallal
2-2 60 min
2-3 75 min, Seif Shallal

Matchen börjar bra och vi skapar mycket chanser, detta tack vare att Landskrona spelar väldigt högt med sin backlinje vilket skapar stora ytor bakom deras backlinje som vi utnyttjar, samt att de tar stor risk i sin speluppbyggnad. 

Dock tar Bois ledningen efter att vi gått bort oss på vår högersida och efter ett inspel djupt ner i planen snett inåt bakåt så tar hemmalaget ledningen, inte rättvist!
På en längre boll i minut 33 sprintar Jakob Ottosson förbi en försvarsspelare i hemmalaget och blir nerdragen i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten vilket var givet, vi väntade oss lite mer men det blev varken rött eller gult kort. Kassen Elhaaj gör inget misstag från 11 meter utan sätter straffen säkert till 1-1.

- Vi har ett dussin riktigt bra lägen att göra mål på under de första 45 min. Denna matchen ska definitivt vara avgjord i halvlek. Vi måste bli effektivare och smartare i avslutslägena framöver, det är inga halvchanser vi missar idag. Landskrona hade en spelide att försöka spela upp bollen via marken, vilket inte alltid lyckades utan vi kunde vinna bollen högt vid många tillfällen och skapa mycket chanser pga det, tyvärr så resulterade det inte i några mål.

I halvlek trycker vi på att överbelasta deras mittbackar vilket ger utdelning direkt. Philip Persson spelar smart en längre boll mot Seif Shallal och Jakob Ottosson, Seif tar bollen och gör inget misstag, han tar sig först förbi en motståndare och placerar sedan in bollen med högerfoten förbi en utrusande målvakt.

Något enkelt tar sig hemmalaget in i matchen igen. Vi har tillräcklligt med möjligheter att få bort bollen, men ett lobbskott/inlägg seglar in högt i burgaveln något turligt och ställningen är 2-2.

Rättvisa skipas igen när Erolind Shabani bryter in från högerkanten och serverar Seif bollen efter att Hampus H smart släppt bollen förbi sig vilket innebar att Seif behärskat prickskjuter in 3-2 från straffområdslinjen med högerfoten tätt intill bortre stolpen 15 min före fulltid. Vi har sedan ytterligare frilägen genom Jakob Ottosson, Seif Shallal och Khaled Yousuf men vi lyckas inte stänga matchen.

Spännande tillslut men vi är tillbaka på vinnarspåret igen, spelmässigt finns det mer att hämta av oss. Vi vinner igen, det tar vi med oss, bra killar!

Laget:
                              Linus Eriksson
Jacob K 20 Axel Norén-L Philip Persson Måns Nilsson
              Karl Truedsson  Melker Johansson 
Kassem Elhaaj 70 Hampus Holgersson87 Seif Shallal 78
                           Jakob Ottosson 
Ers.
Adam Åkerman 70
Erolind Shabani 20
Lukas S-H 12
Khaled Yousuf 3
Kevin Lysell
Tack alla samarbetspartners!
2017-05-23 12:50
Fortsätt stötta oss på resan tillbaka till den stora scenen. Tack till alla fantastiska samarbetspartners, stora som små!
Platser kvar till Enkla Elbolaget Cup!
2017-05-23 09:38

Platser kvar till Enkla Elbolaget Cup 4-6 augusti. Letar ni fortfarande efter cup för ert ungdomslag eller vill kanske åka på ytterligare en? Då är ni varmt välkomna till idylliska Strandvallen i Hällevik där Mjällby AIF traditionellt står som värd för Enkla Elbolaget Cup.

Cupen erbjuder spel på fantastiska planer, allt boende inom gångavstånd från Strandvallen, en lång frispark från arenan till strand/havsbad, tillgång till tempererade bassänger på Hälleviksbadet samt en hel del andra kringaktiviteter. Allt detta i en familjär stämning. Knappt 70 lag har anmält sig just nu men vi har plats för fler, både övernattande lag och dagsgäster.

Se länk: http://www.cumap.se/cup/enkla_elbolaget_cup_6173.htm


U19 | Förlust mot BK Häcken
2017-05-22 09:44

Det blev en tung förlust mot ett för dagen bättre BK Häcken, vi fick en mycket dåligt start av matchen och hämtade oss aldrig efter den tuffa inledningen. Vi fick jaga från början vilket var en ny situation för laget då det var ett tag sedan vi hamnade i underläge tidigt i matchen, men det gäller att kunna spela i underläge också och inte gripas av frustration utan jobba på med det vi gjort bra i tidigare matcher, det lyckade vi inte med i hela denna gång. 

0-1    2 min

0-2   12 min

0-3   67 min

0-4   84 min


Vi kom aldrig in i matchen som vi hade förväntat oss, då vi agerar mindre bra på i stort sett alla defensiva positioner i samband med Häckens första mål. Uppförsbacken blir än brantare när vi inte är tillräckligt skickliga i vår speluppbyggnad och efter ett klassisk motlägg letar sig bollen fram till en Häcken spelare och 0-2 är ett faktum. 


- Det är ingen bra inledning vi gör. Underläge med två bollar efter 12 min är tufft mot en starkt BK Häcken. Vi är ändå hyfsat nöjda med de sista 25 min av första halvlek där vi skapar två fina möjligheter till reducering genom Måns Nilsson på nick efter en hörna som målvakten gör en reflexräddning på, bollen rullar på mållinjen, men vi är inte tillräckligt heta och får inte den i nät. Ytterligare en chans efter inlägg från högerkanten där Jakob Ottossons nick stryker utsidan av stolpen. Kontakt där så kunde fått in den positiva energi in i laget till att vända matchen.

 

 

-Vi ligger under med två bollar och vi är väl införstådda med att vi måste göra nästa mål i matchen, vi ger det en chans och spelet på plan skiljer sig inte mycket gentemot motståndarna. Vi försöker men energin, kunnandet och kollektivet räcker inte till idag. Det sista målen är omställningar när vi försöker flytta upp spelet, Häcken kontar då in resterande två mål och andra förlusten för året är ett faktum.


Vi måste glömma denna matchen snabbt och ta lärdom av den. Framförallt ska vi ta nya tag till snabb revansch mot Landskrona BoIS på bortaplan redan på onsdag.

 

Laget:

                             Linus Eriksson

Måns Nilsson Axel Noren- L Philip Persson (70) Pelle Olsson

                Karl Truedsson (75) Melker Johansson

Kassem Elhaaj Jakob Ottosson Seif Shalall (70)

                           Hampus Holgersson

 

Ers:

Erolind Shabani 20

Kevin Lysell 20

Lukas S-H 15

Filip Nilsson

Hugo Arvidsson

Joel Brorsson - Mv