Bingolottoförsäljning!
2016-08-26 10:15
Idag (fredag) sitter "gubbarna" uppe på Extra i Mjällby och säljer Bingolottor från kl. 11:00 - 17:00.

Imorgon (lördag) befinner dem sig där från 11:00 - 13:30.

Köp din lott av oss och stöd vår förening - tillsammans blir vi vinnare!
Veteranmästerskap på lördag!
2016-08-25 11:46

På Lördag är alla varmt välkomna till Strandvallen.

Då är det Veteranturnering och tillfälle att se en massa föredettingar tända till på fotbollsplanen igen.

Förmodligen många som vill mer i huvudet än vad kroppen klarar av.

Start 15.00 med final ca 20.00.

Inträde 50 kr. Försäljning av fika och mat finns på arenan.

 

Följande lag är anmälda: Hörvikens IF, IK Kamp, IFÖ Bromölla IF, Mjällby AIF ledare, Bromölla motion, Sölve BK, Sölvesborgs GIF, BK Union, Jämshögs IF, Mörrums Gois, Mjällby AIF, Högadal, Bj Pukaviks IF.

Alltså många lokala lag som kommer ge massvis med gamla kompisar och lagkamrater möjlighet att träffas igen.

 

Vi kommer att försöka lotta ihop grupper så det blir så mycket "kul" derbymatcher som möjligt.

Domarprofilerna som kommer är ett gäng med glimten i ögat så det kommer bli en del "tugg" under matcherna.


Samtliga är varmt välkomna!

ALLA TILL KRISTIANSTAD!
2016-08-24 14:35

Nu på söndag den 28:e augusti spelar Mjällby AIF sin närmsta bortamatch på 12 år, Kristianstad FC på bortaplan. En bortamatch med kortare avstånd blir det inte. Därför uppmanar både Mjällby AIF och Sillastrybarna att samtliga MAIF:are ska åka till Kristianstad för att stötta laget.


Vi uppmanar också alla att medverka vid våra arrangemang under dagen:


12.57 - Tåg från Sölvesborg station.

Vet ni inte hur ni ska ta er till Kristianstad? Ta tåget! Det traditionella sättet att åka på bortamatch är med buss, men denna gången testar vi något nytt, vi tar Öresundståget med avgång 12.57 och ankomst 13.18. Häng på! Det blir kul!


13.30-15.30 Uppladdning på O´Learys

Vi laddar upp tillsammans och njuter av god mat, trevlig stämning och härlig livemusik ifrån Cover it Up. Kommer ni inte med tåget hoppas vi att ni ansluter till 

O´Learys ändå.


15.30 - Marsch till Kristianstad IP

Efter uppladdningen marscherar vi gemensamt till Kristianstad IP. Har ni inte medverkat vid uppladdningen är ni ändå välkomna att ansluta till marschen.


17.00 - Avspark!

 

Tillsammans ska vi göra Kristianstad till vår hemmaplan, vi ses där!

HÖSTINSAMLING!
2016-08-23 11:07
Mjällby AIF har som ni alla vet haft det mycket tufft de senaste åren både sportsligt och ekonomiskt. A-lagets degraderingar från Allsvenskan till Div. 1 har givetvis påverkat mycket inom föreningen. Vi har därmed drastiskt behövt att minska vår kostym både på och utanför planen. MEN! Tack vare årets hårda arbete tillsammans med flertalet genomförda åtgärder är vi nu på väg att reda ut denna extremt tuffa situation. Bedriften kommer att ge oss ny energi och bra förutsättningar att kunna förbättra oss ytterligare under 2017.

Dock är målet inte uppfyllt ännu utan vi har några tuffa månader framför oss med mycket aktiviteter som måste genomföras för att säkerställa att vi når hela vägen. I detta sammanhang har Mjällby AIF gemensamt en önskan till våra gulsvarta supportrar att under hösten genomföra en bidragsinsamling för att öka klubbens intäkter.

När det gäller vår verksamhet generellt håller vi som bäst på att planera inför 2017 där vi skall se till att vårt A-lag ges bästa möjliga förutsättningar att vara med och fightas i toppen av tabellen. Vi säkerställer också att vi fortsättningsvis har en akademiverksamhet av högsta Sverigeklass där spelare ifrån akademin skall utgöra basen i vårt A-lag. Vidare skall vi ha en ungdomsverksamhet som attraherar barn att vilja börja spela fotboll i Mjällby AIF. Detta gör vi bl. a genom att engagera bra ledare samt att erbjuda en härlig och positiv fotbollsmiljö.
2016 blir vår nya referenspunkt som vi fr.o.m. nu hela tiden skall förbättra oss gentemot, år från år, både sportligt och ekonomiskt!

Med detta sagt behöver vi Er hjälp för att nå hela vägen. Pengarna från denna insamling kommer vara en grundsten för ge bästa möjliga förutsättningar inför 2017.

Tack på förhand för Ditt bidrag - tillsammans gör vi det omöjliga möjligt!

Länk till insamlingssidan: 

https://foreningsinsamling.se/fundraisers/maif/

Med Vänliga Hälsningar,

Mjällby AIF
Matchanalys MAIF - Norrby
2016-08-22 10:02

En mindre bra insats på Strandvallen kan man kort sammanfatta lördagens förlust med mot topplaget Norrby IF från Borås. Slutresultatet skrevs till 0-3 (0-2).

 

Efter 5 veckors speluppehåll så var känslan att vi efter 3 veckors tuff träning var väl förberedda för upptakten av höstsäsongen.

 

Matchen inleddes med ett tillbakadraget Norrby. Vi fick ha mycket boll framför deras lagdelar. Norrby låg i sina positioner och väntade på oss. När de vann boll så var ytorna tillräckligt stora och de straffade oss med sina omställningar.

 

Det gjorde det ännu svårare för oss när de sedan gör sitt 0-1 mål tidigt i matchen som föregicks av en klar handssituation enligt mig, efter 20 år med fotboll på heltid fattar jag fortfarande inte när det är hands, och jag är tyvärr inte ensam om det.... men ändå ett för enkelt baklängesmål att släppa in.

 

Efter Norrbys mål så håller de fast vid sin spelplan och efter en brytning så kontrar de in sitt andra mål för dagen och vid ställningen 0-2 är det tufft i fotboll.

 

Vi gör ett försök i andra halvlek att få till en reducering och vi har någon halvchans. Hade vi varit lite noggrannare i skottögonblicket eller i framspelningarna så hade möjligheter funnits till reducering och vi kunde fått lite nerv i matchen. Vi bjuder på ytterligare ett mål och med 0-3 så är matchen i stort sett över.

 

- Bollinnehavet låg runt 60-40 i Mjällby favör. Dock var vi alldeles för långsamma i vår speluppbyggnad så Norrby kunde enkelt försvara sig. Vi var inte tillräckligt rörliga som lag, fotboll handlar om löpvilja, taktik, aggressivitet och teknik, tyvärr var Norrby bättre på allt. Varför det var så får vi gemensamt analysera. Nya tag!

 

5 träningspass tills nästa match mot KFC på söndag.


Dagens matchvärd: Företagarna Sölvesborg

Publiksiffra: 772


/Patrik Rosengren

 Daniel Hjalmarsson