Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
U19 | Imponerande bortaseger mot IFK Göteborg
2018-09-22 05:38

På fredagskvällen genomförde vi en av seriens svåraste bortamatcher mot 

IFK Göteborg på ett imponerande sätt och vinner matchen med 2-1. Matchen spelades inomhus i mäktiga 

Serneke Arena då vädret inte tillät oss att spela 

matchen på Kamratgårdens hybridgräs.

 

0-1  3 min, Moltas Rydèn

0-2  26 min, Taylor Silverholt

1-2  36 min   


En mycket bra match i Juniorallsvenskan med spelare som håller väldigt hög klass på alla positioner. Göteborg har ju landslagsspelare i halva lag uppställningen idag vilket var extra inspirerande för våra killar från landet. Det var fart, tekniska nummer och väldigt bra spel från båda lagen. Vi ställde upp med en lite annorlunda formation idag vilket vi gjorde med stor skicklighet både spelmässigt men även taktiskt väldigt bra.

 

Med våra tre centrala mittfältare lyckades vi stänga av ytorna bra, med en väldigt stor arbetskapacitet som lade de grunden till segern i matchen. Matchen fördes av hemmalaget då de hade bollen något mer än oss, dock så var det vi som bortalag som skapade mest möjligheter genom snabba attacker men även genom ett etablerat spel på motståndarnas planhalva.Vi tog en tidig ledning genom Moltas Rydèn redan efter tre minuter. Ett tungt och hårt skott med vänsterfoten avlossades från 20 meter. Målvakten nådde inte bollen då Moltas drev in från höger och placerade skottet i gamla hörnet, bollen satt fint i semafor höjd intill stolpen efter passning från Hampus Holgersson.

 

Vi spelade en väldigt fin fotboll på ett snabbt och ovant underlag för killarna, det är mycket som varit mycket bra i vårt spel de senaste matcherna men målskyttet har sviktat. Idag fick vi utdelning och då satte vi även mål nummer två efter en fin djupledspassning från Omar Dampha till Taylor Silverholt. Taylor tog sig förbi sin försvarare till höger i banan och drog till bollen med högerfoten på halvvolley från straffområdeskrysset. Bollen letade sig snyggt in i en båge över målvakten och in gaveln. Ett klassmål!

 

Efter en tveksamt dömt frispark i ytterzon reducerar Göteborg. Vi försvarar tyvärr oss lite för lätt. Vi står inte upp fysiskt i duellspelet i vårt straffområde på frisparken. Max R räddar avslut ett och två men på tredje försöket kan vi inte freda vårt mål längre. Göteborg har sedan lite tryck på oss med ett stort bollinnehav pga av att vi slarvar när vi vinner bollen och spelar blåvit tröja istället för gul tröja. Vi tar på glasögonen igen och hittar tillbaka igen under sista fem minuterna av halvlek ett.

 

Inför Andra halvlek så fanns det inte så mycket att ändra på, utan vi hittar tidigt in i matchen igen och spelarna visar stor kunskap i hur fotboll ska spelas och genomföras med den matchplan vi hade kommit överens om. Med en organisation och en disciplin i det defensiva spelet som är av mycket hög klass så släpper vi inte till några större möjligheter för Göteborg att kvittera vår ledning. En väldigt stor arbetsinsats i alla 98 minuter som domarens klocka tickade på så var vi väldigt skärpta i huvudet och i vårt spel på banan trots att stämningen var i obalans på planen med alldeles för många tilläggsminuter.

Skall vi vara lite petiga så ska vi punktera matchen mellan minut 85-95 där vi bränner tre riktigt stora möjligheter till att stänga matchen, vi kunde även varit lite taktiskt smartare i slutskedet av matchen då vi kunde spelat mer på klockan.

 

Idag fick vi utdelning i form av mål vilket är viktigt i fotboll och killarna är väldigt förtjänta av tre poäng idag efter den snöpliga förlusten mot Djurgården senast. Ingen nämnd och ingen glömd, grymta bra prestationer av samtliga!

 

Nya insatser mot Trelleborgs FF kommande torsdag den 27/9 på Strandvallen kl 1700.

 

 

                Max R

Pontus J Jacob K Axel N Philip P 

   Moltas R 80 Adam P Joseph A 

  Taylor S 69 Omar D Hampus H

 

Ers:

Casper Hägg in 70

William Heiman in 81

Joseph Babatunde 

Filip Nilsson

Hugo Arvidsson

William Stjernberg

Joel Brorsson - Mv

Inbjudan till tekniktränarutbildning!
2018-09-20 11:29
Blekinge Fotbollförbund bjuder tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och Mjällby AIF in till fortsättningen på årets Tekniktränarutbildning med fokus på utbildning och fortbildning av barn- och ungdomstränare. Utbildningen är uppdelad i två delar där den första delen genomfördes i juli i våra fyra övriga kommuner.
Intervju med Amer Eriksson Ibragic!
2018-09-20 07:04

Hej Amer! Stark bortaseger mot Oskarshamn senast där vi fick se flera snygga Mjällby-mål, varför vann vi den matchen?

Hej! Jag tycker vi var kompakta i defensiven och höll ihop laget bra, samtidigt som vi skapade mycket när vi fick bollen. Vi höll bollen bra och lät dem springa mycket.

 

Du har på sista tiden gjort fina insatser på högerbacksplatsen och fått stort förtroende av tränarna. Har det lossnat ordentligt nu eller har du mer att ge?

Ja, det känns väldigt bra! Man har alltid mer att ge men anser att jag ligger på en bra och jämn nivå varje match, precis som övriga som får spela. Det gäller bara att fortsätta trumma på nu varje match framöver.

 

Vi har för tillfälligt ett härligt goo i laget med flera segrar i följd. Beskriv känslan som just nu infinner sig i spelartruppen och vad är viktigt att tänka på för att vinstraden ska fortsätta?

Det känns absolut som vi har en väldigt bra stämning i hela truppen, det har vi alltid haft! Det gäller bara att ha fokus på nästkommande match och ta det därifrån. Det är fortfarande många poäng att spela om. Vi har satt oss i en bra situation och det gäller att utnyttja det och inte slappna av.

 

Ny hemmamatch på söndag mot Husqvarna FF, en klubb som du spelade i förra säsongen. Vad betyder en sådan här match för dig och vilken matchplan ser du framför dig?

Det är klart att det ska bli kul att möta gamla lagkamrater. Men jag ser det som en helt vanlig match. Vi ska gå ut och visa att det är vi som har hemmaplan och äga mycket boll, helt enkelt visa att vi har mer kvalité i laget och därmed vinna matchen.

 

Till sist, gissa slutresultatet på söndag och vilka blir gulsvarta målgörare?

Vi vinner matchen med 4-0! Prosper 2, Buba 1 och Joel 1.

Härligt facit av Milos!
2018-09-19 11:26
10 matcher som huvudtränare. 9 vinster och 1 oavgjord. Ett bra facit för Milos Milojevic!
På söndag kl. 15:00 försöker han leda sina spelare till ytterligare 3 poäng hemma mot Husqvarna FF. Hoppas vi ses! ⚽️