Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Mjällby AIF
BLI MEDLEM
Daniel Nilsson klar för P16 som bildar ett nytt ledarteam.
2019-12-05 21:07
Foto: NSK

Mjällby AIF har gjort klart med en ny tränare för klubbens P16-lag. Daniel Nilsson har skrivit på ett tillvidarekontrakt med start 2020 och kommer närmast från Kristianstad U19. Till sin hjälp får han Rasmus Oredsson och David Smiding.


Daniel är född och uppvuxen i grannkommunen Bromölla och är en meriterad tränare. Förutom att han varit distriktförbundskapten i Skånes fotbollsförbund har han även representerat IFK Hässleholm och IFÖ Bromölla IF på seniornivå i division 2 på herrsidan samt tagit två SM-guld som assisterande tränare i FC Rosengård på damsidan.


Daniel kommer närmast från Kristianstad FC där han verkat som tränare för föreningens U19-lag. Daniel Nilsson kommer att vara ansvarig för Mjällbys U16-lag som 2020 kommer spela i nationell serie.


Vid sin sida kommer han få Rasmus Oredsson. Rasmus var i MAIF 2017, då som assisterande tränare för P17 men lämnade sedan för att i två års tid träna Kristianstad Uniteds spelare födda 2004. Rasmus har även erfarenhet från damsidan där han haft en tränarroll i Lörby IF.


Även David Smiding kommer finnas i P16:s träningsgrupp. David är ett relativt ny bekantskap i tränarvärlden. David kommer närmast från ett uppdrag i Asarums IF/FK där han under fjolåret ledde föreningens division 4-lag. 


Mjällby AIF vill även rikta ett tack till tidigare U16-tränare Anders Swahn för sitt arbete i föreningen och samtidigt lyckönska honom i kommande uppdrag. 

MAIF förlänger kontraktet med Eriksson
2019-12-03 13:22

Mjällby AIF är glada att kunna meddela att man nått en överenskommelse med Carljohan Eriksson om att förlänga sitt avtal med klubben. Den finske målvakten har skrivit på ett avtal som gäller till och med 2021.


Carljohan anslöt inför säsongen 2019 från seriekollegan Jönköping Södra där han noterades för fyra matcher under 2018. Målvakten bidrog starkt till att Mjällby AIF kunde ta klivet upp i Allsvenskan och noterades för 25 matcher från start i Superettan och en i svenska cupen.


Carljohan Eriksson har sedan tidigare representerat klubbar som IFK Helsingfors och gjort ett 20-tal ungdomslandskamper för Finland. Han ansluter på free transfer och avtalet löper tom 2021.

Milos lämnar Mjällby AIF
2019-12-01 16:27

Mjällby AIF:s styrelse kan meddela följande: 


"Vår återkomst till allsvenskan 2020 kommer ske utan vår tränare Milos Milojevic. Milos bad om att få omförhandla sitt kontrakt som löper ytterligare två år vilket vi var beredda att göra. Vi har i den omförhandlingen tyvärr inte kunnat hitta en överenskommelse som båda parter kunnat godta. Istället har vi kommit överens om att avbryta hans kontrakt. Denna överenskommelse innebär att Milos inte kommer leda laget i januari när laget samlas igen.

 

Arbetet med att hitta hans ersättare startar omgående."

 

 Styrelsen

Speldagar och tider för svenska cupen fastställt
2019-11-29 21:25
Mjällby AIF besegrade Husqvarna FF i kvalet till gruppspelet i svenska cupen. Lottningen har tidigare varit känd, men nu är det även fastställt vilka dag och tider som gruppspelsmatcherna kommer spelas.

Mjällby AIF kommer spela tre matcher i gruppspelet där gruppvinnarna går vidare till kvartsfinal. MAIF kommer spela två bortamatcher och en hemmamatch.
_____________________________________________________________________________________

Sandvikens IF - Mjällby AIF    lördagen 22 februari 12.30

Mjällby AIF - Dalkurds FF       måndagen 2 mars 19.00

Djurgårdens IF - Mjällby AIF   lördagen 7 mars 14.30

_____________________________________________________________________________________
Ottosson och Persson lämnar Mjällby AIF.
2019-11-28 09:41
Jakob Ottosson och Philip Persson lämnar MAIF.


Mjällby AIF kan meddela att de båda 20-åringarna Jakob Ottosson och Philip Persson inte kommer att vara en del av klubbens allsvenska trupp 2020. Persson och MAIF har kommit överens om att inte förlänga avtalet medan Jakob Ottossons gällande kontrakt bryts på grund av studier.


Försvarsspelaren Philip Persson kom till Mjällby AIF 2016 från Nosaby IF. Han tog sig sedan hela vägen från U17 upp till A-laget där han noterades för ett inhopp i division 1 under 2018. Philip har de två senaste åren varit utlånad till både Sölvesborg GIF och under fjolåret till Nosaby IF i division 2.


Jakob Ottosson har vandrat hela vägen genom ungdomslagen upp till seniortruppen. Han debuterade 2017 i division 1 och efter det har han gjort ytterligare 21 framträdande, bland annat två startar i Superettan 2019. Under hösten 2019 har Ottosson varit utlånad till Kristianstad FC i division 1.


Mjällby AIF önskar båda spelarna stort lycka till i sina nya fotbollsutmaningar. 

BLI MEDLEM