Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gulsvart uppladdning i Kristianstad!
2018-06-23 08:06
Nästa söndag den 1 juli kl. 17:00 är det dags för derby borta mot Kristianstad FC. Där kommer finnas möjlighet för SAMTLIGA Maifare till gulsvart uppladdning på Kristianstad Arena före avspark. Erbjudande på god mat & dryck till reducerade priser. 

Bordsbokning görs via mail till:
Slut upp tillsammans så ses vi i Kristianstad! 💛🖤
U19 | Säkrat kontrakt & slutspel
2018-06-22 05:44
Förra helgen vann laget över tabellettan Halmstads BK. Under torsdagskvällen slog man även Trelleborgs FF på bortaplan vilket innebär säkrat kontrakt i Juniorallsvenskan 2019, samt att man nu kan rikta in sig på slutspelet där de bästa lagen i Sverige gör upp. Vi säger stort grattis till grabbarna!

Vi hade avgörandet i egna fötter om vi skulle lyckas nå en av de sju översta platserna i Juniorallsvenskan Södra inför sista omgången mot Trelleborgs FF på Vångavallen. Vi lyckades med det och föreningen kan redan nu rikta in sig på fortsatt spel i Juniorallsvenskan 2019. Vi får även chansen att mäta krafterna mot de bästa lagen i norra serien till hösten i en rikstäckande serie.

Matchen slutade med seger med 3-2 efter en stark andra halvlek 

efter att vi legat under med 1-0 i halvlek. 


1-0  2 min
1-1  47 min, Hampus Holgersson
1-2  53 min, Omar Dampha
1-3  86 min, Hampus Holgersson

2-3  89 min

 

Inledningen av matchen är vi inte nöjda med, Trelleborg tog tidigt ledningen genom deras notoriske målskytt Noah Christofferson efter 2 min, men till backlinjens försvar så skulle flaggan åkt upp men stannade nere och en riktig kalldusch till start i matchen. Det var bud på fler hemmamål då vi hade stora problem över hela planen och det skapades 2-3 riktigt bra målchanser mot Linus Eriksson i målet. Linus stod för ett par kvalificerade räddningar och stolpen räddade oss en gång. Under våra första 30 min så är vi illa ute, det måste medges och vi ska vara nöjda med att det inte trillade in någon boll till, vi var långa som lag och det stämde varken i press spelet eller i positionsspelet. Vi bjöd på stora ytor vilket gjorde att hemmalaget skakade om oss rejält. 


De sista 15 min tycker jag vi fick ordning på vårt egna spel vilket gjorde att vi kunde kontrollera spelet och åt oss sakta men säkert in i matchen.


I andra halvlek får vi en drömstart med mål redan efter 2 minuter, ett volleyskott av Hampus Holgersson i en båge över målvakten, ett VM mål! Vi får tidigt energi i matchen och skapar chanser som vi är nära att göra mål. Målet skulle komma sedan Saif dribblat sig förbi några motståndare och serverat Omar bollen till vänster i straffområdet som placerar in bollen i burgaveln och vi har vänt matchen och leder med 2-1, snyggt!


Vi fortsätter göra många bra grejer över hela banan i andra halvlek, flertalet fina kombinationer efter att vi vunnit bollen från TFF. Kvicka fötter och bra löpningar i djupled gjorde att vi kunde såra TFF på deras planhalva och hemmalaget fick ägna sig åt defensiva omställningar. Vi bör släcka matchen flertalet gånger men sista passen nådde inte hela vägen fram. TFF försökte ställa om på oss, men vi var oftast väldigt bra med i defensiven. Sista 15 minuterna blir vi lite passiva och lite pressade då TFF spelar mycket på chans men de gör samtidigt det mycket bra. Vi får möjligheter i en omställning och gör även 3-1 genom Hampus som får bollen av inhoppande Casper Hägg utanför straffområdet, fin mottagning av Hampus och en välplacerad höger bredsida från 20 meter som seglar in i nättaket bakom hemmamålvakten. 

Det är nära ett par gånger men vi lyckas freda vårt mål med näbbar och klor till den sista minuten av matchen då TFF reducerar efter att vi inte lyckats få iväg bollen från vårt straffområde. Under de återstående tre minuterna händer det inte mycket då vi spelar taktiskt bra!


En tack till er spelare som jobbat hårt under en lång vårsäsong med ett stort hjärta och verkligen stämplat in med stora arbetsinsatser och bra spel för att nå vårt mål att spela i den rikstäckande serien mot tuffast tänkbara motstånd i höst. Det kommer utveckla oss mycket som lag och individer framöver. Ingenting är omöjligt, kom ihåg det! Nu tar vi midsommarledigt med nära och kära.


Laget:


                 Linus E

Pontus J 65 Jacob K  Axel N Philip P

               Jakob O Joseph A

    Taylor S 80  Hampus H  Saif S

                   Omar D 82


Ers:
Adam Pettersson in 65
Casper Hägg in 80

Moltas Ryden in 82
Hugo Arvidsson

William Stjernberg
Hugo Strömberg 
Joel Brorsson - Mv
Lag

S

V

O

F

GM-IM

D

P

 

Halmstads BK

12

9

1

2

28-14

14

28

Malmö FF

13

9

0

4

41-18

23

27

BK Häcken

13

9

0

4

32-20

12

27

Mjällby AIF

13

7

3

3

24-11

13

24

IFK Göteborg

13

7

3

3

22-12

10

24

IF Elfsborg

13

7

1

5

23-21

2

22

Kalmar FF

13

6

2

5

26-28

-2

20

Trelleborgs FF

12

6

1

5

28-20

8

19

Örgryte IS FF

11

6

0

5

18-17

1

18

Falkenbergs FF

12

3

4

5

18-26

-8

13

Östers IF

12

4

1

7

20-30

-10

13

Ängelholms FF

13

3

0

10

15-37

-22

9

Helsingborgs IF

13

2

1

10

14-31

-17

7

GAIS     

13

0

3

10

12-36

-24

3

Längre intervju med vår nye huvudtränare, Milos Milojevic!
2018-06-21 12:39

Milos Milojevic har haft en märklig, spännande och förlösande vecka bakom sig.
Han fick hastigt och mycket oväntat ta över tränarrollen i Mjällby AIF sedan Jonas Andersson valt att lämna av personliga anledningar.
– Jag har velat bli professionell talangutvecklare och tränare sedan jag var 15 år gammal, säger Milos.


Fotbollen för människor till märkliga och oväntade platser. Milos Milojevic är inget undantag.
Här är snabbversionen om hur den serbiske juniorlandslagsspelaren hamnade på Island i tio år för att sedan träna ungdomar i Blekinge. Nu är han mannen som ska lotsa Mjällby tillbaka till elitfotbollen.

I söndags meddelade Mjällby i ett pressmeddelande att tränaren Jonas Andersson med omedelbar verkan lämnade laget på grund av privata orsaker. I ett pressmeddelande skrev klubben:
”Styrelsen beklagar Jonas beslut då vi är mycket nöjda med det arbete Jonas har gjort med vårt A-lag sedan han tillträdde hösten 2016.”

Lösningen blev alltså att låta den assisterande tränaren Milos Milojevic ta över – istället för att plocka in ett externt namn.
”Styrelsen är mycket nöjda med denna lösning då Milos är en mycket kompetent tränare och vi får också en kontinuitet på tränarsidan i o m att Milos varit i föreningen i ca 6 månader.”


Så… Vem är då 35-årige Milos Milojevic?
– Jag föddes och växte upp i de östra delarna av Serbien där jag började spela fotboll. Så fort skolan var avslutad gick flytten till landets näst största start och akademin i Nis. Efter några månader där blev 3,5 år i Röda Stjärnan.

Som junior blev det till och med ett par U18-landskamper för Milos.
– Jag blev även kallad till en U21-lanskamp i Makedonien, men den blev inställd på grund av dåligt väder. Sedan var det slutspelat i landslagssammanhang.

Karriären som senior lyfte aldrig riktigt till den nivån han hade önskat. I den näst högsta serbiska ligan nöttes det på i flera olika klubbar.

Som 24-åring, 2006, ville han utomlands. Det fanns anbud från lag i den schweiziska andraligan, men av en slump blev det Island.
– Karriären var tänkt att ta fart i en toppklubb i högsta ligan, men plötsligt blev klubbägaren mördad och allt rasade! Schweiz hörde av sig, men det drog ut på tiden. Jag gjorde många dåliga val och hade inget tålamod… Jag var uttråkad helt enkelt – det är den enkla förklaringen till varför jag hamnade på Island.

– En vän till mig, Mladen Ilic, berättade att det fanns fina pengar att tjäna och det var stabila klubbar. Så jag skrev på ett korttidskontrakt med en klubb som heter Hamar, som jag var med och tog upp i högsta ligan. Där och då var det ingen stor grej egentligen, tanken var att jag skulle göra sex månader.

– Det blev tio år…

Vilken typ av spelare var du?
– Jag var en ”städare” på planen som sopade lite lite överallt, mest som defensiv spelare.

Efter Hamars uppflyttning drabbades Milos av skador som sinkade spelarkarriären. Istället blev han assisterande tränare i Breidablik – där han senare tog över som huvudtränare.
Efter det genombrottet som coach inleddes en långsiktig tränarsatsning i
Vikingur Reykjavik FC. På sex år gick han från P14-tränare ill att bli ungdomsansvarig och senare huvudtränare för A-laget som tog sig hela vägen till Europa League-kval.
Pedagogen Milos arbetade även som idrottslärare på ön och kombinerade det med löpande tränarutbildning. Idag är han Uefa Pro-behörig.
– Väldigt tidigt i livet började jag fundera på att bli fotbollstränare. Som 15-åring redan. När jag kom till Röda Stjärnan skrev jag ner alla träningarna i en egen liten bok och hade starka åsikter kring hur laget borde spela. Tränarna gillade kanske inte den egenskapen, men lät mig spela ändå eftersom jag gjorde som de sa ute på planen.

Vad har du för mål som tränare?
– Att bli professionell på den högsta nivån. Det är dock inte enkelt att nå dit om man inte redan är ett stort spelarnamn. Jag får gå en annan väg helt enkelt.
I vintras bytte Milos de nordatlantiska vindarna mot Östersjöns saltstänk.
– Mjällby sökte en akademichef som även kunde ta rollen som assisterande tränare. Jag kände mig färdig med Island på ett sätt och Mjällby var en klubb med stark historia och höga ambitioner.


Huvudtränare Jonas försvann snabbt efter att du bara varit i klubben ett drygt halvår – men den positionen var kanske något du hoppats på eller rentav räknat med i framtiden?
– Ja. Plan A var att jag och Jonas skulle ta Mjällby till Superettan och sedan se hur vi skulle göra 2019. Skulle vi lyckas med det behövs hela organisationen förändras en del och vi pratade om möjligheterna för honom att ta en annan roll i föreningen samtidigt som jag tog ett steg upp.
– Vad jag inte förväntat mig var att få uppdraget nu och på det här sättet. Laget hade spelat bra och vi låg i toppen av tabellen.

Under onsdagskvällen vann Mjällby borta mot ett manfallet Lunds BK med 0-4. Första segern på ett litet tag.
– Jag vill dedikera den här segern till Jonas Andersson, han lämnade ifrån sig ett lag med bra spelare i harmoni där alla är trygga i sina roller.

Mjällby har spelat på samma sätt i alla matcher – mycket tålamod och mycket bestämt nötande. Så nu handlar väl det mesta om att fortsätta på inslagen linje och inte göra några större förändringar?
– Vi ska dominera matcherna och spela med hög intensitet. I stort sett kommer vi att spela på samma sätt.
– Igår spelade vi 4-2-3-1 i defensiven och i anfall lite med 4-3-3. Jag försöker att optimera spelarmaterialet utan att lägga för stor vikt på formationen. Den stora utmaningen att få spelare att tänka likadant.


Vad händer med dig om Mjällby tar steget upp till Superettan?
– Vi får se… Jag planerar som om jag skulle stanna i tio år och arbetar som om jag riskerar att få sparken efter en vecka. Om nio dagar möter vi Kristianstad i ett tufft derby, imorgon måste vi börja tänka på den matchen.


Nu låter du väldigt svensk…?

– Vad bra, antar jag?
– I november får vi ser hur det blir. Klubben får avgöra om de vill ha mig kvar.


Hur ser din privata situation ut?
– Jag bor i Kristianstad nu med min familj. Min fru arbetar med att få sin läkarlegitimation i Sverige, det handlar om att kunna hantera språket, och tillsammans har vi en son på 15 månader.
– Man vet aldrig vad som händer i livet. Jag är flexibel, men med ett barn med i bilden så vill man kanske inte flacka runt för mycket.


Intervjun genomfördes av Ettanfotboll. Foto: Christoffer Ekmark.


Bilder | MAIF - OAIK
2018-06-21 12:30
Härlig storseger för A-truppen under gårdagens bortamatch mot Lunds BK. Här kommer bilderna från förra hemmaarrangemanget mot OAIK på Strandvallen.
Mjällby AIF - Oskarshamn AIK 1-1.
Matchvärd: Länsförsäkringar Blekinge
Publik: 1 335 
Foto: Rejophoto
Höjdpunkter Lund-MAIF 0-4 (0-1)
2018-06-20 22:20

Gulsvarta målskyttar: Mirza x2, Löken & Prosper