Ligacupen | Landskrona U17 vs Mjällby U17 1-0
2017-02-20 12:34

Efter många sjukdomar, rehab och spelare på sportlovssemester så fick under gårdagen ihop en haltande men ändå slagkraftig trupp som reste ner till Landskrona.

 

Vi bestämde oss återigen att fokusera på vårt försvarsspel som varit tidigare veckors tema på träningarna. 

 

Landskrona inleder med att ha stor del av bollinnehavet men vårt försvarsspel sitter bra och många anfall rinner iväg för Landskrona som ofta missar passningen ut mot ytterback eller ytterforward. Därefter får vi fatt i bollen oftare och skapar ett par riktigt giftiga lägen där vi borde gjort 1-0 och 2-0 men det gick inte vår väg.

 

Andra halvlek sätter vi lite högre press än i första halvlek och då darrar hemmalaget ordentligt och vi har minst tre riktigt bra chanser till att sätta första målet för matchen.

 

I den 86:e minuten tappar vi organisationen för första (och enda) gången under matchen och då straffas vi när ett långt inlägg hamnar hos en BoIS-spelare vid bortre stolpe och han kan i lugn och ro lägga bollen till rätta och överlista Joel i målet.

 

En förlust som svider ordentligt då Mjällby är det bättre laget över 90 minuter men vi är inte tillräckligt effektiva framför mål. Ett stort plus till försvarsspelet dock som sätter sig mer och mer.

 

Nästa match är ett derby mot Kristianstads FC U17 på Strandvallen den 26 februari kl 12.00.


/Rasmus

Ligacupen | Mjällby U19 vs IFK Göteborg U19 1-1
2017-02-20 09:40

Under lördagen var det äntligen dags för säsongens första tävlingsmatch för U19-truppen. Vi tog emot ett IFK Göteborg på Strandvallens konstgräs. En match som drog igång i ett bra tempo med ett IFK som hade lite mer bollinnehav. Men vi var välorganiserade och IFK kom inte till några målchanser. Men redan i den 7 minuten får vi en omställning som vi utnyttjar på ett riktigt bra sätt där Seif Shallal får bollen på sin vänsterkant efter en bra spelvändning med Axel Andersson och Hampus Holgersson som framspelare. Och Seif med sin fina teknik drar inåt i straffområdet och fintar både back och målvakt innan han sätter bollen i ett tomt mål. En skön start.


Efter målet så har vi en period där blir satta lite under press och då spelar vi lite slarvigt. Men ju längre halvleken går så jämnar vi ut spelet. IFK skapar några målchanser men vår backlinje gör ett bra jobb och tillsammans med Linus Eriksson i målet håller vi undan tills pausvilan.

I andra halvlek så ville vi ha lite mer längd på våra anfall, och det fick vi också delvis till en början. Men IFK jagade en kvittering och våra grabbar så stod upp bra och därav skapade motståndarna inga jättelägen. 


Men så mitt i halvleken så får vi ett bolltapp på mittplan när vi är på väg framåt. Det utnyttjar IFK på ett bra sätt. 1-1 är ett faktum. Men efter målet så är det en jämn match även spelmässigt sett. I slutet av matchen så får vi ett par riktigt bra målchanser där vi kunde och nog borde ha avgjort matchen till vår fördel.  Men som helhet så är vi ganska nöjda med en poäng i premiären.


Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka med ny match i Ligacupen på söndag borta mot Halmstad BK. 


/Matte & Pierre 

Bilder | Mjällby - Hässleholm
2017-02-19 08:52
Matchen slutade 2-0 (1-0) till Mjällby. Gulsvarta målgörare: Emeh & Moro.
 
MAIF vs IFK Hässleholm
2017-02-18 06:46