Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
U19 | Förlust mot Djurgården trots bra spel
2018-09-17 09:36
En väldigt jobbig hemmaförlust mot serieledarna från Stockholm under söndagen.
Djurgårdens IF vann matchen med 1-0, målet tillkom på en frispark från 20 meter efter 26 minuters spel. Denna dag förtjänade killarna verkligen utdelning i form av mål och poäng, tråkigt att vi inte hade turen eller förmågan att spräcka Djurgårdens nolla under söndags eftermiddagen.

0-1 26 min

Vi kunde fått en riktigt smaskig start då en DIF försvarare halkade i inledningen av matchen vilket friställde Omar Dampha helt redan på avsparken, drivande mot målvakten hade Omar god tid på sig att fundera var han skulle placera in bollen, tyvärr för vår del så tog målvakten skottet vilket resulterade i en hörna istället för mål.
En första halvlek där vi gör många saker väldigt bra. Vi skapar väldigt många 2 mot 1 och 3 mot 2 situationer i de ytor vi vill anfalla i. Det leder till tre fyra riktigt bra målchanser främst genom inlägg och inspel via marken och i luften. Vi är först på bollarna i boxen, men kan inte styra ner nickarna eller skotten så de hamnar innanför stolparna. Spelmässigt är det klart godkänt på alla positioner där spelarna visar fin skicklighet och bra närvaro. Det är två spelande lag som försöker bjuda upp och spela en passningsorienterad fotboll och som helhet bjuds åskådarna på en bra tillställning, dock kan vi inte blunda för resultatet som borde varit annorlunda.

Djurgården är bra organiserade och trygga med bollen, de spelar sig fram till en riktigt bra målchans efter en högerhörna i första halvleken, Max R får fingrarna på bollen och tippar den i stolpens utsida. Annars är det inte mycket det stabila försvaret släpper igenom sig. Första halvlek har vi ett klart övertag i skapade målchanser, dock underläge med 1-0. 

Andra halvlek var vi överens om att fortsätta spela på ett lika övertygande sätt, vi hade en känsla att det skulle generera mål så småningom om vi bibehöll samma prestation. Chanser fortsatte vi att skapa genom våra offensiva spelare och det är bittert för killarna att vi inte lyckas hitta nätmaskorna trots en handfull chanser under de återstående 45 minuterna av matchen. 

Vi satsade så offensivt vi kunde i vår forcering, men lyckades inte överlista en mycket bra sista utpost i Djurgården målet, vilken dessvärre var ett spöke för hemmaspelarna.

En mycket bra prestation och fortsätter vi leverera målchanser så kommer målen framöver, så är det bara!
Nästa tuffa motståndare är IFK Göteborg, matchen spelas på Kamratgården kl 1700 på fredag.

Laget:
                       Max R
Pontus J Jacob K Axel N Philip P 80
             Adam P 85 Joseph A 
     Taylor S Hampus H 45 Jakob O
                       Omar D 68

Ers:
Moltas Rydén in 46
Filip Nilsson in 69
William Heiman in 81
Joseph Babatunde in 86
Hugo Arvidsson
William Stjernberg
Joel Brorsson - Mv
Matchdag för U19!
2018-09-16 09:00
 
Höjdpunkter Oskarshamn-MAIF 1-3 (0-1)
2018-09-16 08:57
Gulsvarta målskyttar: Buba 2, Prosper 1
Seger!
2018-09-15 17:57

Mjällby vinner dagens match borta mot Oskarshamns AIK med 1-3 (0-1). Gulsvarta målskyttar Buba x2 och Prosper!

Matchdag borta mot OAIK!
2018-09-15 08:20
Matchdag för A-truppen! Avspark på Arena Oskarshamn kl. 16:00. Har ni inte möjlighet att följa grabbarna på plats så hittar ni livelänken nedan. Framåt Mjällby! ⚽️
https://www.ettanplay.se/live/6230