Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
SERIESEGRARE DIVISION 1 SÖDRA!

Vilken fantastisk säsong vi har haft.

Mjällby AIF vill tacka alla som har varit med och gjort detta möjligt; spelare, ledare, tränare, supportrar, eventpersonal, sponsorer, medlemmar, sillastrybare, ideella eldsjälar etc. Samtliga har visat upp ett stort gulsvart hjärta. 

Nu väntar spel i Superettan 2019, men först ska de fyra avslutande omgångarna genomföras på bästa sätt. 

Laget med fart - Mjällby så klart!

MAIF-TV|Presskonferens MAIF-Karlskrona 2-1 (2-0)
2018-10-20 20:00

Gulsvarta målskyttar: Buba och Prosper

Höjdpunkter MAIF-Karlskrona 2-1 (2-0)
2018-10-20 18:26

Gulsvarta målskyttar: Buba och Prosper

Matchdag på Strandvallen!
2018-10-20 08:53
Vi är tillbaka. Det tål att upprepas. Vi är tillbaka! Och gudarna ska veta att det är skönt. Att grotta ned sig, göra jobbet och komma ut som vinnare. Det är … ja det är underbart. För alla som följt Mjällby sedan barnsben är det givet att det finns en klubb som går rakt in i hjärtat. En klubb som kan få dig att må dåligt på måndagsmorgonen. En klubb som får dig att utlösa all världens endorfiner när det gått bra. Den klubben heter Mjällby AIF. Vi har under säsongen legat i tätpositionen mer eller mindre sedan första matchen. Det har funnits perioder där små hinder satt sig i skallen. Etsat sig in och stört harmonin. Men trots detta. Någon egentlig oro över att vi inte skulle klara det har aldrig borrat sig fast.

Känslan har varit; Mjällby är för bra för den här serien. Känslan har varit att utslaget över en hel säsong finns det inga som kommer nära oss. Absolut inga. Egentligen handlar det bara om en utveckling i linje med ren och skär logik. Vi har inte bara haft de bästa spelarna. Vad vi har haft är ett piano så samstämt, rakt igenom, att den sköna sången och de mjuka melodierna, har skapat trygghet överallt. Det är så det fungerar när spelare, ledare, tränare, supportrar, eventpersonal, sponsorer, medlemmar, sillastrybare, ideella eldsjälar och andra högt ärade meningsfränder ger sig den på något. Då kommer utfallet gradvis. Då plockas eventuella hinder bort metodiskt. Då är vi det vi är, vårt verkliga jag, när det är som allra bäst. En klubb där alla drar åt samma håll med en grundläggande kärlek till det vi gör.
Låt oss därför komma ihåg; En vinnare formas genom trygghet och sammanhållning. Genom tillit till varandra och en respekt för vilka vi är. Vilka vi har varit. Och vilka vi vill bli.

Nu möter vi Karlskrona. Och haver någon svårt att hitta motivationen efter all glädje torde detta varas den perfekta motståndaren. Den Mjällby-spelare som inte känner sig taggad inför ett möte mot Karlskrona, bör nog skyndsamt uppsöka någon form av samtalsterapi.
Vi ska självklart fortsätta gasa tills säsongen är över. Nu slipper vi tryck. Nu kan vi dansa fritt. Ta en svängom med våra Blekingeantagonister. Ett derby är alltid ett derby. Nu kan vi gå in och bara njuta medan Karlskrona spelar med flera ton med sten i ryggsäcken. Med respekt mot laget i öst är det nu ändå dags att visa vem som bestämmer. Skön känsla. Speciellt när vi nu redan vet vilken serie Mjällby AIF representerar kommande säsong.

Varmt välkomna till dagens Blekingederby på Strandvallen med avspark kl. 15:00. Ett derby som det kanske dröjer till nästa gång lagen möts igen. Så missa inte detta!

Dagen till ära har även vissa av Mjällby AIF:s samarbetspartners tippat matchens utgång vilket går att se på ovan bild. Samtliga resultat ser mycket lovande ut!

/Anders Olsson