Dubbla glädjeresultat för Mjällbys AIF:s akademi mot FK Karlskrona
2016-12-03 20:14

Mjällby AIF:s U17 och U19 har under året bevisat att man fortsatt tillhör toppen av talangutveckling i Sverige. Efter bra insatser i respektive lags Allsvenska, Holland och Gothia stängde man idag fotbollssäsongen genom dubbla matcher mot FK Karlskrona.

Mjällby AIF U19 - FK Karlskrona 2-2 (0-1).

Mjällby behövde en poäng för att säkra gruppsegern och avancera till A-slutsspel i vår. Det var MAIF som signifikativt för matchen var bollhållare men möttes av ett väl organiserat gästande lag som gjorde det svårt för hemmalaget att spela sig igenom. FKK tog ledningen med 0-1 efter en omställning och förändrade därefter matchbilden och fick tillsynes kontroll på matchen fram till halvlek. 

Andra halvlek var bättre från Mjällby som jagade en kvittering. Den kom också när Axel Norén tryckte in 1-1 med en kraftfull nick från nära håll. Samma Norén gjorde även med 10 minuter kvar 2-1 när han vann ett par dueller i straffområdet och rakade in ledningsmålet. Det kändes efter detta som att Mjällby AIF hade matchen under kontroll men när FK Karlskrona slumpartat tilläts kvittera  blev det nerv i matchen. Trots att endast återstod 4 minuter efter kvitteringen så lyckades gästerna skapa två riktigt kvalificerade målchanser att ta ledningen. 

Men 2-2 blev slutresultatet och Mjällby AIF:s U19 vann därmed ligacupsgruppen före Kalmar FF och fortsatte den framgångsrika hösten.

Mjällby AIF U17 - FK Karlskrona 3-0 (0-0)

Om den första matchen var böljande, tight och jämn så var den andra matchen motsatsen. Mjällby AIF ägde matchen från första minuten och skapade per omgående målchanser att avgöra matchen. Trots 31-3 i avslut för hemmalaget i matchen så dröjde det till den andra halvleken tills gästerna fick kapitulera.

FK Karlskronas duktiga burväktare fick först se Hampus Holgersson ge U17 ledningen när han vackert prickade in 1-0. Från kvarlevor av en hörna så hittades mittbacken Hugo Arvidsson på bortre ytan och tilläts omarkerad trycka in 2-0 på en vacker volley. Arvidssons namne Hugo Strömberg avslutade sedan målkalaset när han krutade in 3-0 på ett friläge.

MAIF U17 har visat på tre matcher att man tagit stora steg framåt. Man avslutar med att slå FK Karlskrona med 3-0 och nu väntar ett intressant 2017 för våra lovande ungdomsspelare.


Kul att se så mycket släktingar och supportrar till båda lagen på ett kallt Strandvallen. Det var mycket folk som ville se Blekinges talangskara, vilket är glädjande för framtiden.
Imorgon kommer U16 avslutade säsongen när man beger sig till Karlskrona för match mot FK Karlskrona. Lycka till! 

Ny forward i den gulsvarta dressen till lagbygget 2017!
2016-12-02 10:48

Vi är väldigt nöjda och glada att kunna presentera Izuchukwu Emeh, 24 år. 185 cm lång och 80 kg - Forward.


Emeh kom till Scandinavien 2011 och har sedan representerat Assyriska i Superettan och spelat Div. 1 fotboll i Norge motsvarande Superettan i Sverige.
Nu senast kommer han från Kristianstad FC där han gjorde 11 mål i Div. 1 Södra.

Izuchukwu Emeh är en forward som är bra i djupled, stark target-spelare och vass i straffområdet. Han är dessutom väldigt bra skolad i det defensiva spelet.


Emeh kommer också bidra med en härlig attityd och vinnarmentalitet till laget 2017 - där han vill utvecklas och ta nästa steg i Mjällby AIF. Han var en eftertraktat spelare med förslag både från Div. 1 och Superettan. Därför är Mjällby AIF väldigt nöjda att han valde oss.


Vi hälsar Izuchukwu Emeh välkommen till Listerlandet och önskar honom stort lycka till!

Klart med ny mittback till lagbygget 2017!
2016-12-02 09:26

Vi är väldigt nöjda och glada att kunna presentera Mohammed Mbye, 27 år. 188 cm lång och 80 kg - Mittback.


Mohammed Mbye är fostrad i Hammarby IF, dit han kom som 11-åring. Han flyttade sedan vid 18 års ålder till Stade Rennais i Frankrike. Därefter gick flytten hem till Sverige igen och då blev det 5 säsonger med Assyriska som ordinarie mittback i Superettan. Nu senast spelade Mohammed Mbye i Kristianstad FC i Div. 1 Södra där han var lagkapten.


Mbye har alla de egenskaper vi söker efter vår kravprofil på mittback till 2017. Han är en ledare både på och utanför planen, ställer krav på sin omgivning och är väldigt bra
i uppspelsfasen. 27 år är en bra ålder och med rutin från spel i Superettan finns där en stabil erfarenhet som kan leda oss uppåt.


Vi hälsar Mbye varmt välkommen till Mjällby AIF och önskar honom lycka till!

Välkomna till Strandvallen på lördag för intressanta derbymatcher
2016-12-01 20:53
Säsongen avslutades i en härlig anda för vårt seniorlag. Vill ni se när även våra äldsta talanger försöker göra detsamma så är ni välkomna i helgen till Strandvallen. På lördag spelar både U17 och U19 matcher mot FK Karlskrona hemma på Strandvallen. 

Mjällby AIF:s U17 och U19 har stått för imponerande insatser under året där man hävdat sig mycket bra i landets högsta serie. I helgen kommer säsongen avslutas då sista omgången av ligacupen spelas på Strandvallen. Båda lagen möter länsrivalen FK Karlskrona i två spännande matcher.

12.00 Mjällby AIF U19 - FK Karlskrona U19
14.00 Mjällby AIF U17 - FK Karlskrona U17

Det kommer finnas möjlighet att köpa grillad korv, kaffe och kaka till de som vill det. Varmt välkomna när Mjällby AIF:s tipselit knyter ihop säcken.
Köp din lott av oss!
2016-12-01 12:00
Kom till Extra i Mjällby och köp din lott av oss. Vi finns på plats Torsdag-Fredag 11:00-17:00 och lördag 11:00-13:30.