Intervju med Jacob Bergström!
2018-05-23 08:28

Vi har spelat sju omgångar av Division 1 södra och du har startat samtliga matcher som en av våra två forwards, är du nöjd med din och lagets inledning?

Vi som lag har fått bra resultat med oss än så länge, dock inte mot Utsikten senast. Vi har stunder i varje match när vi spelar riktigt bra! Så det är bara att försöka hålla den nivån i 90 minuter varje match. Min egen insats har gått lite upp och ner men jag gör alltid mitt bästa.

 

Förra säsongen spelade du i Ronneby BK, ett lag som ligger betydligt lägre ner i seriesystemet. Berätta om omställningen och vad som skiljer mest gällande divisionerna?

Ja, det är mycket som skiljer. Det är mycket högre tempo på allt vi gör kan man väl säga. Sen är det mycket bättre spelare man möter både på match och på träning, så det är väldigt utvecklande!

 

Du gjorde mål i matchen borta mot Utsikten senast men vi åkte ändå på årets första förlust, vad gick fel i den fighten?

Felet var att vi inte gjorde mål på alla de chanserna vi skapade. Sen så släpper vi in tre likadana mål bakåt: inlägg och sen vinner de andrabollen och gör mål. Vi har jobbat på försvarsspelet och anfallsspelet i straffområdet nu i veckan, så man lär sig alltid något!

 

Ny match på söndag hemma mot nykomlingarna Grebbestads IF, hur tror du matchen kommer gestalta sig?

Vi kommer förmodligen ha mycket boll och skapa många chanser som vi alltid gör. Så det är bara att vara effektiva framåt och vara med på deras omställningar!

 

Till sist, du får våga dig på en gissning om slutresultatet på söndag och vilka som nätar för Mjällby?

Vi vinner med 3-0! Mirza har varit het på sistone så han gör två, och jag gör ett kanske.

Serieledare!
2018-05-21 11:37
Efter sju spelade omgångar står vi som serieledare. Nu väntar två raka hemmamatcher på Strandvallen (27/5 & 2/6). Full support till grabbarna vid sidan av planen så hjälps vi åt med ett miniryck i tabellen! 💛
U19 | Stabil seger återigen
2018-05-21 08:23

För första gången detta året fick vi äntligen chansen att beträda A-planen och vi gjorde ingen besviken. Vi tog den och vann matchen mot Ängelholm med 4-1 (3-1) på den utmärkta planen. En homogen insats igen, där vi bjuder publiken på några vackra mål.


0-1 22 min

1-1 24 min Hampus Holgersson 

2-1 35 min Hampus Holgersson

3-1 37 min Seif Shalall 

4-1 65  min Adam Petersson


En match som vi hade respekt för, ett Ängelholm som inte startat ligan särskilt bra. Dock vann laget den senaste matchen med 3-0. ÄFF visade å sin sida respekt mot oss, de spelade ett lågt försvarsspel och inriktade sig enbart på kontringar under hela första halvleken. 


Vi spelar en fin fotboll och tar oss fram i de ytor vi vill med vårt spel på ett tillfredsställande sätt under stora delar av första halvleken.

Stundtals hade vi lite problem med Ängelholms kontringar samt deras längre bollar bakom vår backlinje, det rättades till och tycker vi fick tillräcklig kontroll på det efterhand. 


Ängelholm tar ledningen i matchen på en kontring där vi kommer lite fel defensivt. Ledningen stod sig bara en kort stund. Sedan rullade vi upp bortalagets vänsterförsvar på ett utmärkt sätt, hittade in till Hampus Holgersson som behärskat rullade in kvitteringen intill stolpen med sin högerfot. 


Vid 2-0 målet hittar Seif Shalall in i ytan framför bortalagets backlinje till vänster och driver inåt i banan och blir fälld. 

20 meter från mål kliver Hampus H fram igen och tar hand om frisparken och lägger in bollen i målvaktens hörn.

3-1 gör Seif S efter att tagit hand om en andraboll utanför straffområdet efter ett inlägg från höger, fintar bort en back och skruvar in bollen i långa hörnet. 4-1 gör Adam Petersson lite turligt, Adam blockerar ett skott från Ängelholms spelare, bollen går sedan i en båge bakom bortalagets målvakt och in i mål.


Vi tar oss an denna match på ett bra sätt, vi är ödmjuka inför uppgiften och trots att vi hamnar i underläge så jobbar vi vidare på samma sätt. Vi hjälps åt och jobbar återigen hårt för varandra vilket är en styrka i detta laget. Nu gläds vi över segern och sedan tränar vi vidare mot nästa veckas match mot Örgryte på lördag.

 

                   Joel Brorsson

Pontus J  82 Jacob K Jakob O 80 Philip P 82

            Adam P 70 Joseph A 80

    Casper H 60 Hampus H Saif S 70

                    Omar D 

 

Ers:

Linus Andersson in 60

Philip Bengtsson-H in 70

Moltas Rydén in 70

Hugo Arvidsson in 80

William Stjernberg in 80

Albert Dahl in 82

Filip Nilsson in 82
Höjdpunkter Utsikten-MAIF 3-2 (0-1)
2018-05-19 23:10
Gulsvarta målskyttar: Axel Norén och Jacob Bergström
Årets första förlust
2018-05-19 18:07
MAIF förlorar årets första match borta mot Utsikten med 3-2. Gulsvarta målskyttar Norén & Bergström.
Nya tag till hemmamatchen nästa söndag den 27/5 mot Grebbestad!

Startelvan mot Utsikten;

Jeppe
Amer - Löfgren - Norén - Sverre
Joel - Vigge - Löken - Mirza
Bergström - Bubba