Septemberlöning - bidra till Höstinsamlingen!
2016-09-28 12:43
Septemberlöning! 
Höstinsamlingen har nu genererat över 50 000 kr. Ge ditt bidrag och skapa bästa möjliga förutsättningar för Mjällby AIF inför 2017.
Se länk nedan. Tack samtliga!
Akademiträning för tjejer under höstlovet!
2016-09-27 10:54

Mjällby AIF har tillsammans med samarbetsklubbar i Blekinge genomfört en väldigt populär Akademiträning i flera år. I höst så kommer vi erbjuda träning för tjejer på Asarums Idrottsplats. Det kommer bli ett samarbete mellan Mjällby AIF och Asarums IF samt Digitala Fotbollsakademin. Vi erbjuder dig som fotbollsspelare träning på hög nivå. Ta chansen och utveckla ditt fotbollskunnande under en lärorik dag tillsammans med oss tränare och andra spelare som älskar fotboll!

 

VÄLKOMNA till Akademiträning under höstlovet.

Akademiträningen genomförs för tjejer födda 2003-2004-2005-2006. Vi har separata åldersgrupper om möjligt och instruktörer för målvakter.  

 

Tjejerna erbjuds 2 träningstillfällen under 1 dag på Asarum IP där duktiga och välutbildade instruktörer från Mjällby AIF, Asarum IF samt Digitala Fotbollsakademin ger dig träning, tips och råd för att utvecklas som spelare. Du kommer även att träna tillsammans med andra duktiga kompisar i din ålder.

Förutom de välutbildade instruktörerna så har vi i år gjort klart med lokala kända damspelare som kommer och gästar akademiträningen. Vi har 16 platser i respektive åldersgrupp.

 

Anmälningsavgiften för Akademiträning på Asarum IP är 200 kr (Vill du beställa Regnjacka också blir priset 500 kr). Inbetalning till bankgironummer 456-0280 efter bekräftelse av anmälan. Märk inbetalningen med spelarens namn. Sista anmälningsdag 2016-10-20.

 

Var: Asarums IP                  När: Tisdag 1 November                          Flickor: (f.2003-04-05-06).

 

För 200kr får du som spelare.               

- 2 träningspass                                                                                                                 

- Lunch 1 dag                                                            

- Frukt                                                                                                      

- Inloggning till Digitala Fotbollsakademin där du kan få digitala träningstips samt de träningar som vi genomför under Akademiträningen.

 

För 500kr får du dessutom:

- Träningsutrustning: Puma Vind / Regnjacka

               

Program

 

Tema: Pass 1: Vändning – Skott,  Pass 2: Nick - Avslut

 

Kl.09:30  Ombytta till träningskläder i klubbstugan - Kort information

Kl.09:40  Träningsgenomgång i klubbstugan

Kl.10:00 – 11:30 Träning (Målvaktsträning, 30 min) 

Kl.12:00 Lunch

Kl.13:10 Träningsgenomgång i klubbstugan

Kl.13:30-15:00 Träning (Målvaktsträning, 45 min)

Kl.15:15 Avslutning

 

Det finns möjlighet till ombyte på Idrottsplatsen från kl 09.00.

 


Mjällby AIF, Asarums IF och Digitala Fotbollsakademin behöver följande information vid anmälningen till Akademiträningen.

 

 

Namn _________________________________________

 

Ålder (Årtal)_____________________________________

 

Lägerplats (Asarum IP)______________________________         

 

Vind/Regnjacka (frivilligt)___________________________ 140-152-164-XS-S-M

 

Förening________________________________________

 

Matallergi_______________________________________

 

Position_________________________________________ Målvakt-Utespelare

 

Mobilnummer till förälder__________________________

 

Övrigt __________________________________________

 


OBS: Mjällby AIF och Digitala Fotbollsakademin har ingen möjlighet att byta era träningskläder från Puma om det tex blir fel storlek. Har ni möjlighet så prova liknande kläder hos er lokala sporthandlare så att storlekarna blir bra.

                                                                           

Anmälan skickas till akademitraning@maif.se

 

Vid frågor kontakta:

 

Stefan Ekstrand 0766 36 57 02

Patrik Rosengren 0766-36 57 12

Missvisande resultat i sydostderbyt & MAIF U17 säkrade kontraktet!
2016-09-26 12:56

Under gårdagen fick vi vara med om både glädje och besvikelse. A-truppen spelade en av sina bästa matcher för året i sydostderbyt mot Öster - ändå fick vi se oss besegrade med 0-1(0-0) inför 

1 523 besökare. Mjällby skapade en hel del bra chanser som definitivt borde resulterat i minst en vunnen poäng. Vi får ändå ta med oss det spelmässiga och se möjligheter till bra poängskörd i de sex återstående fighterna. Den nedre delen av tabellen är ett riktigt getingbo och det kommer vara jämnt in i det sista. Men klart att vi ska fixa det!


Gårdagens matchvärdskap representerades av vår huvudsponsor, Sölvesborg-Mjällby Sparbank. Innan matchstart var det en fullsatt klubblokal som bland annat bjöds på underhållning av Sölvesborgs fantastiska magiker, Douglas Nordenbelt. Ta gärna och kika på hans hemsida på nedan länk.
http://www.nordenbelt.com/


U17 hade all anledning att fira när kontraktet i pojkallsvenskan säkrades efter segern med 3-2 mot Halmstads BK. Våra 17-åringar visade prov på spelskicklig och teknisk fotboll vilket tillslut innebar en rättvis seger. Det återstår tre omgångar kvar av serien som grabbarna nu kan spela helt utan press. 
Vi säger stort grattis till våra talanger!

Matchdag på Strandvallen!
2016-09-25 06:31

Vi drivs av en strävan att förändra. Vi drivs av en längtan att göra det alla sagt vi kan, ska och måste göra. Vi drivs framåt av modet. Av kärleken till klubben i vårt hjärta. Att stanna upp, att ge upp är inget alternativ. Det vi gör idag som klubb är inte bara att ta ansvar för nuet. Det handlar minst lika mycket om att vårda arvet.

De grundläggande värderingar som formar vårt gemensamma kitt förvinner inte över en natt. Inte över en månad, år eller decennier. De finns där. Ska alltid finnas och kommer alltid finnas där. Det är dags att komma ihåg vilka vi är. Vad vi står för. Och vad vi som klubb alltid har gjort – exemplifierat själva essensen i uttrycket: ”Vi ger oss aldrig!”

 

Östers IF idag. Vi går in med öppna ögon. Med skarpa hjärnor. Med ben som säger spring och spring rätt! Nu om något är varje match en cupfinal. Det är ingen tom slogan. Det är på allvar. När vi stötte på Östers IF på bortaplan tidigare under säsongen nollades smålänningarna. Det fanns en väl förbered spelplan. En plan som utsattes för press. En plan som höll.

Nu är det dags för plan B. Plan B som i besegra!

 

Klart är att det krävs en ordentlig skärpning i försvarsspelet om detta ska bli verklighet. Det krävs även en förmåga att hålla uppe en match under 90 minuter. Inte 20, inte 40 inte 75 - utan 90 minuter! Allt annat i dagens smått konkurrensutsatta läge är icke acceptabelt.


Dessutom krävs mer skärpa framåt. När det missas isolerat kan det vara otur. När det sker systematiskt beror det på något annat. Inte på att spelarna inte skulle vara av rätt kaliber. Då hade inte ens de där chanserna skapats. Nej, det handlar om något annat. Kanske rädsla, kanske blockeringar i flödet mellan hjärna och fötter.

Men å andra sidan. Större lag än Mjällby AIF har handskats med samma spöke. För den som har tilltro till sin egen förmåga kommer det alltid en vändning. Alltid! För den som saknar samma tro slutar vandringen i källaren. Där är inte Mjällby. Och där ska vi icke hamna. 

 

Vi vet att denna klubb och våra hjärtan aldrig kommer att ge sig. Det är inte Mjällbys stil. Har aldrig varit. Kommer aldrig att vara. Vi ger oss aldrig! Det är inte ett tomt uttryck. Det är fullt av innehåll och liv. Det är dags att släppa loss den kraften nu.

 

7 matcher återstår i Division 1 Södra. 21 poäng att spela om. Nu kör vi!

 

Varmt välkomna till Strandvallen och Listerlandets Stolthet!

 

/Anders Olsson

Sydostderby!
2016-09-24 06:36