Matchdag på Strandvallen!
2016-09-25 06:31

Vi drivs av en strävan att förändra. Vi drivs av en längtan att göra det alla sagt vi kan, ska och måste göra. Vi drivs framåt av modet. Av kärleken till klubben i vårt hjärta. Att stanna upp, att ge upp är inget alternativ. Det vi gör idag som klubb är inte bara att ta ansvar för nuet. Det handlar minst lika mycket om att vårda arvet.

De grundläggande värderingar som formar vårt gemensamma kitt förvinner inte över en natt. Inte över en månad, år eller decennier. De finns där. Ska alltid finnas och kommer alltid finnas där. Det är dags att komma ihåg vilka vi är. Vad vi står för. Och vad vi som klubb alltid har gjort – exemplifierat själva essensen i uttrycket: ”Vi ger oss aldrig!”

 

Östers IF idag. Vi går in med öppna ögon. Med skarpa hjärnor. Med ben som säger spring och spring rätt! Nu om något är varje match en cupfinal. Det är ingen tom slogan. Det är på allvar. När vi stötte på Östers IF på bortaplan tidigare under säsongen nollades smålänningarna. Det fanns en väl förbered spelplan. En plan som utsattes för press. En plan som höll.

Nu är det dags för plan B. Plan B som i besegra!

 

Klart är att det krävs en ordentlig skärpning i försvarsspelet om detta ska bli verklighet. Det krävs även en förmåga att hålla uppe en match under 90 minuter. Inte 20, inte 40 inte 75 - utan 90 minuter! Allt annat i dagens smått konkurrensutsatta läge är icke acceptabelt.


Dessutom krävs mer skärpa framåt. När det missas isolerat kan det vara otur. När det sker systematiskt beror det på något annat. Inte på att spelarna inte skulle vara av rätt kaliber. Då hade inte ens de där chanserna skapats. Nej, det handlar om något annat. Kanske rädsla, kanske blockeringar i flödet mellan hjärna och fötter.

Men å andra sidan. Större lag än Mjällby AIF har handskats med samma spöke. För den som har tilltro till sin egen förmåga kommer det alltid en vändning. Alltid! För den som saknar samma tro slutar vandringen i källaren. Där är inte Mjällby. Och där ska vi icke hamna. 

 

Vi vet att denna klubb och våra hjärtan aldrig kommer att ge sig. Det är inte Mjällbys stil. Har aldrig varit. Kommer aldrig att vara. Vi ger oss aldrig! Det är inte ett tomt uttryck. Det är fullt av innehåll och liv. Det är dags att släppa loss den kraften nu.

 

7 matcher återstår i Division 1 Södra. 21 poäng att spela om. Nu kör vi!

 

Varmt välkomna till Strandvallen och Listerlandets Stolthet!

 

/Anders Olsson

Sydostderby!
2016-09-24 06:36
 
Intervju med tränarna inför söndagens sydostderby på Strandvallen!
2016-09-23 14:42


Jonas Andersson, Mjällby AIF


En tung förlust borta mot Landskrona senast, vad har ni valt att ta med er från matchen?

Jag tycker vi blir hårt straffade på målen de gör, de var lite bättre den första kvarten annars tycker jag att det är rätt jämnt. Vi får inte riktigt till våra omställningar men är inte riktigt hundraprocentiga i den sista passningen. Men vi tar med oss energin vi har i laget och att vi inte släpper till så mycket målchanser. Vi har några lägen i andra halvlek att komma in i matchen, vi skapar chanser och det är också någonting som vi tagit med oss.


Du kom in som ny tränare för någon vecka sedan, vad har du hunnit med att förändra?

Jag har försökt få rätt på gruppdynamiken och få spelarna att förstå vi kan vinna matcher och att få ihop laget och få in energi på träningar och matcher. Sedan har jag försökt få en tydligare spelidé både offensivt och defensivt, jag tror det är viktigt att man har tydlighet när man ska göra en quick-fix som vi skall göra här. Nu jobbar vi mycket med tydligheten i de olika delarna av planen.


Tabelläget för er del är som det är, hur mycket fokus ger ni det inom laget?

Ingenting. Alla är medvetna om var vi ligger men får vi inga prestationer med oss så får vi inga poäng heller. Vi vet hur tabellen ser ut och vi vet att vi måste vinna några matcher här av de som är kvar för att få lite lag bakom oss. Vi försöker förbättra oss för varje dag som går och det är hårt arbete som gäller, det är bara vi själva som kan göra det här. Det må vara mycket klyschor men det gäller att få utdelning också och det är vad vi jobbar på hela tiden.


Den här omgången tar ni emot Öster, hur mycket har du hunnit läsa på om dem?

Jag har sett dem i de senaste matcherna så jag tror att jag har bra koll på dem. Och även vilka spelartyper de har fått in, så som David Johannesson. Jag tycker jag har bra koll på dem och jag tycker väl lite att de har skruvat på sitt spel än sist Öster och Mjällby möttes. Vi skall vara väl förberedda när de kommer ner till Strandvallen på söndag.


Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Utgången kommer bli som en tuff fight, en derbymatch. Det kommer vara två lag som försöker minimera sina misstag. Jag tror det blir en tight match, det laget som gör minst misstag kommer vinna. Det kommer inte att bli en böljande match som mot Landskrona.


Thomas Askebrand, Östers IF


Det blev en hemmaseger mot Kristianstad senast, hur är din analys av matchen?

Att vi är stabila defensivt och skapar en hel del bra chanser offensivt. En bra match helt enkelt.


Ni trummar på längst upp i tabellen, hur mycket pratar ni internt om tabellen?

Ingenting!


Ni har prickat rätt med era sommarvärvningar poängmässigt, har de kommit in i laget?

Dem har kommit in otroligt bra i truppen, känns som de har varit med hela året.


Den här omgången gästar ni Mjällby på anrika Strandvallen, vad vet ni om dem?

Har sett dem ett antal gånger så det känns som vi har bra koll på dem, men de har säkert lika bra koll på oss.


Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Tror vi blir bollförande och dem kontrar. Vi går för vinst.


Intervjun gjordes av EttanFotboll.


Matchen spelas på söndag den 25 september klockan 15:00 på Strandvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

Mjällby AIF bjuder asylsökande på match - genom "Fotboll för Alla"
2016-09-23 14:24
Mjällby AIF:s integrationsprojekt "Fotboll för alla" fortsätter. Syftet med projektet är att nyanlända från boendet hanöhus skall genom fotbollsträning skapa gemenskap, samarbete och språkutveckling.

Ungefär 50 stycken nyanlända från Hanöhus dyker upp varje vecka och bedriver fotbollsträning i u19-lagkaptenens Sebastian Carrblads regi. 

Ytterligare hjälp på träning har varit bland annat Patrik Rosengren, Adam Larsson, Daniel Hjalmarsson och Markus Gustavsson.

Nu till matchen mot Östers IF bjuder Mjällby AIF alla de som varit och tränat på match. Vi hälsar våra nya fotbollsvänner välkomna till Strandvallen.
30% rabatt i butiken!
2016-09-21 17:30
Nu till söndagens hemmamatch mot Öster kör vi 30% rabatt på samtliga MAIF-produkter i butiken. Med andra ord - på med Mjällbyemblemet och heja fram oss mot tre poäng!
#MjällbyAIF