Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Mjällby AIF
BLI MEDLEM
MAIF vs HBK 2-0
2019-07-21 18:39
Mål av Mohanad Jeahze och Jacob Bergström säkrade en 2-0-seger för Mjällby AIF mot Halmstads BK under söndagseftermiddagen.

Halmstads BK kom till bortamatchen mot Mjällby AIF med tre raka segrar i ryggen. Söndagens möte skulle dock visa sig tillhöra hemmalaget, då Gulsvart tog hem en tung 2-0-vinst.

Mohanad Jeahze nätade för andra hemmamatchen i rad då han med en lurig frispark från högerkanten fick bollen i nät vid den främre stolpen – 1-0-målet föll i den 38:e minuten.

Mjällbys specielle målskytt Jacob Bergström utökade ledningen i den andra halvleken då han klev förbi sin försvarare i straffområdet och tryckte in 2-0 förbi Malkolm Nilsson i borta-kassen.

HBK, som bland annat bytte in återvändande nyförvärvet Mikael Boman efter paus, hade flera målchanser i matchen men kom inte närmare än en stolpnick av Alexander Berntsson.

Hemmalagets trepoängare gör att man återtar andraplatsen i tabellen från IK Brage, som under gårdagen vann i samma omgång.


Text tagen från superettan.se.


Matchdag!
2019-07-21 08:38
Bortasegern mot Frej betyder mer än vad man kan tro. Det var inte bara en seger. Inte bara tre poäng. Inte en bara match i ordets egentliga mening. Nej, segern mot Frej var en markering. Den visar att den framgångsrika vårsäsongen inte var en tillfällighet. Den visar att vi inte tänker acceptera ett läge där negativa svackor förvandlas till långsiktigt nedåtgående kurvor.
Det finns inget förutbestämt i detta. Ingen av naturen given lagbundenhet. Att bryta av ett positivt flöde (8 raka segar) med ett kryss och sedan två förluster innebär inte per automatik att; nu börjar förlusterna komma. Framtiden kommer att forma sig utifrån lagets prestationer och inget annat. Segern mot Frej visar att det finns bredd i laget. Sjukdomar och avstängningar tillhör vardagen. Det är en situation ett lag som vill och ska befinna sig i toppen måste kunna hantera. Och detta hanterades.

Nu väntar Halmstad. Matchen på Örjans Vall var ingen direkt tillställning att glädjas över för oss Maifare. Det finns dock flera faktorer som talar för att saker och ting kommer att se annorlunda ut på Strandvallen. Alla med något som helst fotbollskunnande vet att ett möte mot Mjällby på Listerlandet är som att gå rakt in i ren och skär råstyrka. Det gör ont. Det tar energi. Det är mentalt oerhört påfrestande. Men vi ska också ha med oss att i just denna match bör röd varningsflagga hissas. HBK har en tydligt stigande form efter en miserabel start. Självklart måste detta uppenbara faktum behandlas med respekt. Det är ett lag som uppenbarligen kan betydligt mer än påvisat. Laget är för bra för att ligga på en mittenposition.
Samtidigt; trots att vi nu tappat Pavle Vagic och islänningen Eyjolfsson så finns förutsättningar att störa ut Halmstad. Vi har rustat genom att fylla tomrummet med den offensiva mittfältaren, poängmaskinen, William Kvist. Intressant tillskott är även Kevin Höög Jansson. En teknisk central mittfältare utrustad med en vänsterfot av rang och en tydligt intellektuellt grundad speluppfattning. Om vi nu varsamt bär med oss segern mot Frej. Tar all dess positiva energi, förvarar och släpper loss. Då skall det mycket till för att Halmstad ska rubba oss. 

Varmt välkomna till Strandvallen, avspark 15:00.
/Anders Olsson
Årets sommarmatch!
2019-07-15 10:42
Söndag kl. 15:00 väntar årets sommarmatch när Halmstads BK gästar Strandvallen. Vårmötet på Örjans Vall slutade med gulsvart förlust 2-0. Ett revanschsuget Mjällby AIF kommer alltså stå redo!
BLI MEDLEM