Mjällby AIF har en av landets bästa akademier!
2016-02-10 09:48

Mjällby AIF fortsätter att kunna stoltsera med en akademi i främste Sverigeklass. När certifieringen är klar inför 2016 så ligger MAIF topp 10 tillsammans med Brommapojkarna, en klubb i Superettan och åtta allsvenska klubbar.

 

När svensk elitfotboll gör sin årliga kvalitetsbedömning för Sveriges fotbollsakademier så kollar man bland annat på tränar- och ledarorganisation, matchfacilitet, skolsamverkan, föreningens samarbete med andra föreningen och sportsliga resultat av ungdomsverksamheten. På plats nummer 10 så hittar vi Mjällby AIF med rankingen 4 av 5 stjärnor.

 

-         Det är ett härligt bevis på att Mjällby AIF har gjort mycket rätt med vår ungdomsverksamhet. Vårt representationslag har gått tungt senaste två åren. Men som ung fotbollsspelare med förhoppning att bli elitfotbollsspelare så är vår klubb en av de bästa i Sverige att utvecklas i, kommenterar akademiansvarige Jacob Lennartsson.

-         Spelare behöver inte åka till allsvenska klubbar för att få den bästa utbildningen utan vi kan bedriva den verksamheten vidare i Blekinge, det är oerhört glädjande och en trygghet.

 

Under 2016 kommer Mjällby som bekant att spela i Division 1. U19 och U17 i MAIF kommer däremot vara kvar i sina serier.

 

-         Det blir Junior- och pojkallsvenskan Elit för både vårt U17 och U19 vilket är glädjande, vi får möta de bästa och mest lovande spelarna i övriga Sverige. Vi skall även fortsätta utveckla vårt samarbete med grannklubbar, de är viktiga för oss, avslutar Jacob Lennartsson.


Sveriges 10 främsta akademier


1. Brommapojkarna 5 stjärnor (3778 poäng)

2. Malmö FF 5 stjärnor (3010 p)

3. Helsingborgs IF 5 stjärnor (2471 p)

4. AIK 5 stjärnor (2374 p)

5. IF Elfsborg (2357 p)

6. IFK Göteborg 5 stjärnor (2350 p)

7. BK Häcken 5 stjärnor (2243 p)

8. Halmstad BK 4 stjärnor (1969 p)

9. Djurgårdens IF 4 stjärnor  (1835 p)                   

10. Mjällby AIF 4 stjärnor (1724 p)Matchanalys FKK-MAIF
2016-02-06 16:05
Då var första träningsmatchen för säsongen avklarad. Det blev förlust med 4-1 efter 2-0 i halvlek mot FK Karlskrona efter en tidig avspark i Rödeby. Vi startade matchen friskt med ett ungdomligt lag som hade ett övertag första 15 min. FKK tar dock ledningen efter 20 min. Det är ett vackert vänsterinlägg där en FKK-spelare är först på bollen med huvudet. Sedan dröjer det bara ytterligare 5 min där FKK kombinerar sig igenom centralt i banan och petar in 2-0. Spelet är fortsatt jämt och chanser till att reducera och kvittera har vi. Främst genom Joel Nilsson som har 2 frilägen men målvakten gör två fina räddningar, men även genom Erlind Hallili som träffar stolpen efter fint inspel från kanten. 

-Tycker första halvlek är klart godkänd spelmässigt, men givetvis tråkigt att vi är mindre bra defensivt under några delar av halvleken. Sedan bör vi göra mål framåt på någon av de fyra fina chanserna vi har i första halvlek.

Andra halvlek är det byte på 7 av 11 positioner i laget. Hade vi ett ungt lag rakt igenom i första halvlek så höjdes medelåldern några år i halvlek nummer två. 
-Jag hade en tro i halvlek på lite mer energi på spelarna som kom in. Det började bra första 10 min i andra halvlek, sedan blir det 3-0 efter 60 min efter en konstig bedömning av situationen av både spelare och domare. Sandro Nalic gör sedan 3-1 efter 63 min. En bra prestation av Sandro efter att Albert Ejupi brutit ett uppspel högt upp i banan. Slutsiffrorna skrivs till 4-1 efter en situation där vi hade kunnat undvika ett baklängesmål.

Sammanfattningsvis är vi på samma nivå spelmässigt under stora delar av
matchen. Chansmässigt likaså, men vi är inte lika samspelta och inte lika resoluta i de båda straffområdena som FKK. Nu gäller det att se framåt mot ytterligare en bra träningsvecka. Nästa match är mot Trelleborg FF på bortaplan kommande lördag kl. 13:00.

/Patrik Rosengren

Inför: Årets första träningsmatch!
2016-02-06 06:38
Äntligen är det dags för A-lagets första träningsmatch 2016!

Läget i truppen är bra men vi har en del skador i dagsläget som vi inte vill chansa med i en träningsmatch. Följande spelare kan inte medverka; 
- Wille L, Daniel N, Kevin C och André R. 

Färden går till Rödeby med en stor spelartrupp på 19+2 spelare där samtliga kommer få speltid, alltså blir det nästan två olika startelvor. Det är ett ungdomligt gäng som kommer till spel och det ska bli intressant att se hur grabbarna hanterar situationen mot bra motstånd.

Vi har jobbat med att spela in ett nytt system under de inledande tre veckorna. Hoppas vi kan få se lite positiva nyanser av det, både i det offensiva och defensiva spelet. Känns som att detta blir det viktigaste med denna första match inför 2016. 

Avspark mot FK Karlskrona kl. 11:15 på Åvallen, se matchen live på länken nedan.

http://24blekinge.se/livetv/24-live-fk-karlskrona-vs-mjallby-aif/
Uppdatering av A-truppen!
2016-02-04 15:34
Det börjar se riktigt ljust ut på spelarfronten. I nuläget har vi 16 kontrakterade spelare i A-truppen. På lördag den 6/2 kl. 11:15 ska de gulsvarta känna på matchtempo i den första träningsmatchen för året mot FK Karlskrona. Matchen spelas på Åvallen i Rödeby. Se truppen nedan;

-Hampus Strömgren, Adi Terzic, William Leandersson, Rasmus Persson, Kevin Carlsson, Edis Agelius, Theo Ola, Hannes Andersson, Daniel Nilsson, Albert Ejupi, Joel Nilsson, Sandro Nalic, Jesper Gustavsson, Marcus Ekenberg, Joel Wedenell, André Reinholdsson.
Köp din Bingolott av oss!
2016-02-04 08:47
Ta chansen att bli en vinnare på söndag, köp din lott av oss. Vi finns på Extra i mjällby torsdag & fredag 11:00-17:00 och lördag 11:00-13:30. 
Vi har ett schema där vi har ideella som sitter och säljer bingolottorna på Extra, är det någon som skulle vilja hjälpa till med detta så kan ni höra av er till mig, 0766-365701 eller mail ekenberg@maif.se