Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Höstsäsongen är kommen!
2018-08-14 13:10
Höstsäsongen 2018 är här! ⚽️
Veckans gulsvarta matcher att hålla reda på;

- Torsdag 19:00, MAIF U19 vs Halmstad BK
- Lördag 16:00, Skövde AIK vs MAIF A-trupp
- Söndag 15:00, IFK Berga vs MAIF U17
U17 | 1 pinne mot Norrby
2018-08-12 23:15

U17 tog emot Norrby på Strandvallens A-plan under lördagseftermiddagen. På grund av sjukdom, avstängningar och andra oförutsedda händelser var det ganska många förändringar i laget sedan vinsten mot Värnamo föregående helg. Bland annat debuterade Oliver Hedlund i målet och gjorde en fin insats. De första 20-25 minuterna dominerades av Norrby, delvis eftersom vi gjorde många enkla misstag i uppspelsfasen och inte kom riktigt rätt i presspelet. Men också på grund av ett väl fungerande passningsspel hos motståndarlaget som visade sig vara bättre än tabelläget. Helt logiskt tog också Norrby ledningen genom en snygg inbrytning från höger där bortalagets Adrian Möller placerade in bollen vid den bortre stolpen. Men som så ofta i fotboll förändrar ett mål matchbilden och successivt åt vi oss in i matchen när vi efter några små justeringar hittade bättre in i vår press och började skapa ett eget spel. Under slutdelen av halvleken skapar vi ett antal halvchanser där det inte riktigt vill sig förrän kring den 40:e minuten. Då får vi en hörna och Oliver Andersson går upp i en nickduell där bollen går upp i luften och på egen retur trycker han in en högervolley i bortre hörnet. Kvitteringen var ett faktum och vi fick en bra känsla med oss in i paus.


I andra halvlek tar Mjällby över spelet allt mer och är det dominerande laget. Dock skapar Norrby också några målchanser på vassa omställningar när vi antingen går bort oss eller slår enkla felpass. Detta är saker vi måste fortsätta jobba med på träning. Trots detta är det ändå Mjällby som skapade de hetaste målchanserna och har flera lägen att göra 2-1 i matchens slutskede. Den bästa målchansen kommer ca 30 min in i halvleken då inbytta Loke Holmstedt och Adrian Sutalo snyggt väggar sig igenom och Loke kommer helt fri med målvakten som räddar med en benparad.


Sammantaget är 1-1 ett relativt rättvist resultat där lagen ägde var sin halvlek. Positiva saker att ta med sig är att spelarna i laget verkligen gav allt och jobbade hårt tillsammans där vi lyckades vända en matchbild och underläge till att ta poäng. Dessutom medför resultatet att vi fortfarande är obesegrade på hemmaplan. I veckan får vi jobba vidare med vårt press- och passningsspel så vi istället tar en trepoängare mot IFK Berga på bortaplan kommande helg. Då kan vi få häng på topplagen i serien och förhoppningsvis gå en spännande avslutning på hösten till mötes.


Startelva:

 

                                        Oliver Hedlund

Gustav Krafft       Oliver Andersson             Lukas Hansson         Anton Bure   

  

                            Viktor Persson              Julian Mattson


Tor Holmstedt                                                                         Felix Nilsson

                                Milan Stavljanin      Melvin Frkanec


Ersättare: Joel Wernersson, Olle Nilsson, Loke Holmstedt, Adrian Sutalo, Albin Andersson


Byte: Loke H/Tor H 60 min, Adrian S/Milan S 65 min, Anton B/Joel W 80 min, Gustav K/Olle N 82 min.

Seger i träningsmatchen mot ÄFF!
2018-08-11 08:10
MAIF vann lördagens träningsmatch borta mot Ängelholms FF med 2-1.
Gulsvarta målskyttar: Buba & Bergström!
Andreas Birgersson klar för MAIF!
2018-08-10 14:59

Vi hälsar Andreas Birgersson varmt välkommen till Mjällby AIF! Andreas Birgersson, 27 år, är en anfallare som tidigare representerat bl.a. Östers IF och Oskarshamns AIK men har under årets säsong spelat för seriekollegan Lunds BK där det blev 16 mål och 7 assist före uppehållet. Ett målfacit som innebär skytteligaledning efter vårsäsongen i söderettan. Andreas är en snabb & löpstark spelare med bra skott. Egenskaper som vi just sökt efter hos en anfallare och som vi tror starkt på inför hösten. Kontraktet är skrivit säsongen 2018 och 2019. Vi önskar Andreas stort lycka till i den gulsvarta dressen!