Matchanalys | Husqvarna - Mjällby
2016-05-30 09:14

Vi gör trots allt en bra match under gårdagen. Vi kan givetvis bli bättre i sista tredjedelen av planen, och det är där matcherna avgörs. Denna matchen skapar vi återigen chanser till mål men vi måste jobba ännu hårdare kommande fighter för att skapa ännu fler målchanser, och på det sättet tillslut få bollen i kassen.

 

Husqvarna tar ledningen redan i minut 10. En hörna som vi inte lyckats få bort från eget straffområde trots möjligheter till det. Något enkelt och uppförsbacke direkt. Vi jobbar oss in i matchen från minut 20 och har kontroll på tillställningen. Vi har bollen och vi skapar ett par bra lägen främst genom Joel W och Joel N. Sammanfattningsvis en första halvlek som inte något av lagen har något övertag i chanser. En jämn halvlek sett till målchanser.

 

Vi fortsätter ha en bra speluppbyggnad i hela andra halvlek och kan spela oss igenom deras lagdelar. Vi får en straff efter en bra individuell prestation av Joel N. Han blir frilägesfälld och vi väntar på en utvisning men det röda kortet kommer inte upp från bröstfickan på domaren. Vi gör inte mål på straffen i 62 minuten och då är det givetvis svårt att ta poäng i matcherna. Vi kämpar verkligen till minut 95 idag. Vi fortsätter föra spelet men har förtvivlat svårt att utnyttja bollinnehavet till att skapa tillräckligt många chanser - för att kunna göra mål.


- Vi måste bli hetare i offensivt straffområde, måste plåga oss i antal meter och fylla på bättre med fler spelare. Just nu är vi lite för bekväma och bollen studsar verkligen inte vår väg över mållinjen på de chanser vi skapar.


Nya tag på söndag den 5 juni när Landskrona BoIS gästar Strandvallen!


/Patrik Rosengren 

Matchdag | Omg. 7
2016-05-29 08:40
Då var det dags för bortamatch i omgång sju av Division 1 Södra. Bussfärden tar A-truppen till Jönköping för att gästa formstarka Husqvarna FF. För dagen kommer vi till start utan Adi Terzic som är avstängd efter tre ostskivor.

För övrigt har grabbarna en bra träningsvecka med sig i bagaget - revanschsugna efter hemmaförlusten senast mot Oskarshamn. 

Åk gärna upp och stötta grabbarna under dagens 90 minuter. Finns inte möjligheten går det annars att se matchen på länken: https://hffplay.solidtango.com/live/husqvarna-ff-mjallby-aif-soderettan-omg-7

Startelvan läggs upp på FB och Twitter senare i eftermiddag.

Avspark på Vapenvallen kl. 17:00!
Veckans Match | Husqvarna - Mjällby
2016-05-27 11:09
I Division 1 Södra har Ettanfotboll valt att lyfta fram matchen mellan Husqvarna FF och Mjällby AIF. Hemmalaget fick igång lagmaskinen i den förra matchen och slog nykomlingarna Trollhättan med hela 4-1 hemma på Vapenvallen. Att man får ytterligare en hemmamatch i följd måste ses som en bra fördel för Husqvarna. Mjällby fick tre mål i nacken hemma mot Oskarshamn senast och lär vara revanschsugna, man har blandat och gett lite i inledningen men överlag en bra start på serien. Ett tufft möte som kommer att avgöras i de två straffområdena.

Bagarn inför matchen mot Husqvarna:

En blytung förlust mot Oskarshamn senast, vad har ni valt att ta med er från den matchen?

Jag tycker att det fanns många saker som var bra, framförallt de första 20-25 minuterna var helt klart godkända men vi får inte in bollen bara. Sedan fick vi straff- och frisparksmål emot oss och efter det orkade vi inte resa oss. Men prestationen var klart godkänd.


Hur viktigt blir det att studsa tillbaka från den insatsen så snart som möjligt?

Man ska inte jaga resultat, visst är det viktigt att komma in och få en bra känsla i laget igen men jag känner ingen panik över resultaten. Jag tror spelarna har en revanschlusta ändå så det är nog inga större bekymmer.


Det är en ung trupp ni förfogar över i år, vilka spelare tycker du man bör hålla ett öga på?

Det är väl svårt och svara på, men en skicklig mittback som är avstängd till helgen är Adi Terzic, sen tycker jag att Jesper Gustavsson på mitten har gjort det riktigt bra de här matcherna vi har spelat. Sedan finns där några andra skickliga spelare runt omkring honom också, men Jesper är väl den som har stuckit ut ur mängden här under inledningen av säsongen.


Den här omgången gästar ni Husqvarna på Vapenvallen, vad vet ni om dem?

Inte mer än att de vann mot Trollhättan med 4-1, jag såg en halvlek av den matchen och tycker väl det var en jämn första halvlek men sen rann det iväg resultatmässigt i andra. Det är en jämn serie, alla lag är jämnvärdiga så det gäller och göra det man är bra på. Det är små marginaler som avgör, det har vi sett i matcher vi har spelat att det har varit väldigt jämnt.


Avslutningsvis, kan du ge dig på och försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer bli en väldigt jämn match och det kommer vara tillfälligheter som avgör matchen. Givetvis hoppas jag vi kan göra mål och således också vinna. Men det är små marginaler som avgör i serien, jag hoppas såklart vi kan studsa tillbaka med en ny 3-poängare.


Matchen spelas nu på söndag den 29 maj klockan 17:00 på Vapenvallen!

Kom och köp din lott av oss!
2016-05-26
Nu sverigelott med extra vinstchans!
Vi finns på Extra i Mjällby idag torsdag kl. 11:00-17:00 och samma tid imorgon.
På lördag finns vi på plats mellan 11:00-13:30.
Ungdomsbonus till Mjällby AIF!
2016-05-24 15:58
Sex omgångar har spelats och förste delomgången är avgjord. Inte helt oväntat så gick Brommapojkarna vinnande ur delomgången med åtta poäng ner till tvåan Mjällby AIF.

Ungdomsbonusen är baserad på hur många talanger som lagen i Division 1 matchar i seniormatcherna. Mjällby AIF visar återigen (se tabell nedan) vilken styrka vår ungdomsverksamhet besitter.

1) IF Brommapojkarna, 30 poäng (15,000 kronor)

2) Mjällby AIF, 22 poäng (12,000 kronor)

3) Enskede IK, 18 poäng (9000 kronor)

4) Vasalunds IF, 16 poäng (6000 kronor)

5) KSF Prespa Birlik, 13 poäng (3000 kronor)


Nu fortsätter vi att släppa fram ungdomarna och därmed ökar poängskörden!