Vinpresentation för Damklubben!
2017-06-28 17:01
Då var det dags för Castello DI Roncade, med representant Thomas Persson, att besöka Strandvallen. Ikväll presenteras deras vinslott i Veneto i Italien för vår fantastiska Damklubb.
Tuff bortamatch på lördag!
2017-06-28 10:33
På lördag ska vårt sammansvetsade gäng besöka söderettans starkaste hemmalag. Oskarshamns AIK har än så länge full pott på Arena Oskarshamn. Men detta ska våra Mjällby-grabbar nu sätta stop för!  
#BlekingesStolthet
U19 | Förlust mot Sveriges bästa lag
2017-06-27 09:18

Vi möter serieledaren Elfsborg i Juniorallsvenskan som är ett av Sveriges bästa lag och förlorar med 4-0 (2-0) på ett blåsigt Strandvallen. Vi följer vår strategi inför matchen på ett bra sätt och har möjligheter att påverka matchbilden positivt genom att peta in bollen i motståndarmålet, men tyvärr har vi svårt att välja rätt sista alternativ på de 7-8 möjligheter som vi skapar under matchen för att kunna störa motståndarna. Vi gör så gott vi kan och spelar med en hög verkningsgrad, men det räcker inte till mot Elfsborg.


0-1    2 min

0-2   34 min

0-3   66 min

0-4   77 min


Elfsborg hade ett starkt lag med 8 sista års juniorer i laget vilket syntes i de avgörande lägena, fem målchanser och fyra mål är nästan kliniskt. Det som är lite tråkigt är att vi får börja jobba i uppförsbacke redan efter 2 minuter där vi gör rätt till en början och försöker spela upp bollen via marken men sista passningen blir inte riktigt som vi tänkt oss då en Elfsborgare hinner i mellan och rundar Linus Eriksson i hemmamålet. Vi repar dock mod och spelar som vi kom överens om med ett lite lägre försvarsspel och en aggressiv press viket leder till att vi kommer in i matchen snabbt igen på ett mycket bra sätt.


Vi får möjligheter att kontra då Elfsborg för spelet, vi gör det bra emellanåt då vi skapar några möjligheter. Kassem Elhaaj har ett bra läge när han kommer runt på utsidan, men bollen stryker bortre stolpen i avslutsmomentet. Jakob Ottosson har ett genombrott där han är igenom men rivs ner två gånger, men det blir en utflyttad frispark från 16 meter i muren istället för en straff från 9 meter. Istället kommer ett Elfsborgs-mål i minut 34 efter en spelvändning från vänster till höger.


Andra halvlek är bra, spelet mitt på plan är till belåtenhet. Vi skapar fler möjligheter dels genom en aggressiv press som lag men även individuellt vinner många spelare boll på offensiv planhalva. Tycker även vi har ett väl fungerande eget spel de gånger vi äger bollen, vi försöker utnyttja ytorna hos Elfsborg vi pratade om inför matchen. Det leder till fler målchanser från hemmaspelarna men vi lyckas inte fullt ut i sista delen i avslutsmomenten vilket tär på oss för andra matchen i rad nu.


Från ingenstans när det känns som vi har kontroll på händelserna, kommer genom ett djupledsspel till 3-0 målet. En löpning bakom vår backlinje så kommer Elfsborg igenom och punkterar matchen. 4-0 på en högerhörna som nickskarvas i mål från främre ytan.  


Vi gör många saker som är bra idag, det är viktigt att vi tar med oss det framöver. Vi är bra med i matchen långa stunder och 4-0 svider rejält hos alla inblandande ikväll. Vi möter ett av Sveriges bästa lag med spelare som har spelat på hög nivå i många år och förlorar stort och blir hårt straffade när målchanser skapas emot oss, det är så det är. Förhoppningsvis lärorikt och utvecklande för killarna, det är små marginaler i fotboll och det gäller att minimera dessa för att inte förlora matcher.

 

Trevlig semester killar och vi har trots allt 19 poäng att ta med oss in i höstomgången, det är klart godkänt hittills för Mjällby AIF U19 2017.


Laget!

                                Linus Eriksson
Pontus Jonsson Jacob Karlsson 65 Axel Jidorf Måns Nilsson
           Melker Johansson Karl Truedsson
Kessem Elhaaj Jakob Ottosson Saif Shallal 70
                  Hampus Holgersson 77


Erolind Shabani 25
Lukas S-H 20
Linus Andersson 13
Kevin Lysell
Khaled Yousuf
Oskar Ekman - Mv

U17 | En tuff vårsäsong avslutades med förlust
2017-06-27 08:52
Förmodligen våra bästa 70-75 min i år och vi förlorar med 4-0. (0-1, 0-4). 
Logiskt? Nej?
Rättvist? Ja!
Enkla förutsättningar i sporten fotboll. Gör fler mål än motståndaren och du åker hem med 3 poäng.

Idag spelar vi helt fantastiskt många gånger, bra försvarsspel.
Fina kombinationer framåt massvis med gånger.
Tyvärr för vår del, är vi inte tillräckligt vassa i sista tredjedelen.
Och det som då brukar straffa oss, straffade oss idag också. En omställning i 37:e min med instick mellan ytterback/mittback som resulterar i mål. HBK gjorde det både bra och snabbt.
HBK hade sina spelvändningar hela första, men inte många gånger det blev så farligt. För att vi hjälptes åt i defensiven.

Andra halvlek är killarna så förbannat bra och skapar ständigt tryck på HBK som även de försvarar sig stabilt. Men vi kommer ändå inte till de där solklara chanserna. Vi gör något för mycket ibland och något för lite ibland. Känslan var ändå bra, eftersom vi spelade fin fotboll.

I 71:a min kommer vi i ett 6 mot 3 läge och här tänkte man ju att nu får HBK göra ngt overkligt för att vi inte ska göra mål.
Nu stressade vi i denna situation och får istället ännu en omställning på oss och 0-2 i protokollet.
Frispark i ribban, skott precis över krysset, nick nere vid stolproten hjälper tyvärr inte.

Den sista kvarten idag ska vi helst glömma, det var inte bra alls och HBK gör ytterligare två mål denna period.
Det sägs att det bara är att bryta ihop å komma igen, just nu känns det som att det är lättare sagt än gjort.
Men visst är det så vi ska göra, slicka såren ett par veckor nu med sol och bad och såklart egenträning som killarna kör på hemmaplan.

Idag var killarna värda 3 poäng, men allt är inte logiskt och livet inte alltid rättvist!
Men vi kommer igen va så säkra.
Sist men inte minst, tack för stödet på läktaren ni är fantastiska!!

Statistik:
Mjällby 

Skott utanför 
l l l l l l l l l l l l 
Skott på mål 
l l l l l 
Offside 
l l 
Hörnor 
l l 
Gula kort 
l Dahl 
Röda kort 

Halmstad 

Skott utanför 
l l l 
Skott på mål 
l l l l 
Offside 
l l 
Hörnor 
l l l l 
Gula kort 
Röda kort 

Minut för minut 
1 matchstart 
30 gult kort Halmstad 
36 mål Halmstad 
45+1 halvtid (0-1) 
67 gult kort Halmstad 
65 byte ut krafft , Erik in 
69 gult kort Halmstad 
71 mål Halmstad 
75 byte Eldin ut , Strömberg in 
80 byte Halmstad
86 mål Halmstad   
86 byte hägg ut , Liam in 
87 byte Filip ut , Robert in 
90 mål Halmstad 
92 byte AP ut , Eldin in 
93 gult kort Dahl 
94 match slut (0-4)