Sammanfattning av Gothia-äventyret!
2017-07-27 06:14
Vecka 29 är inom ungdomsfotbollen synonymt med Gothia Cup i Göteborg. Så även för Mjällbys spelare födda 01. Likt föregående år bjöd vi in kommande elever på Elitfotbollsgymnasiet och blandade med Mjällbyspelare för att skapa en slagkraftig trupp, och för att spelarna skulle lära känna varandra inför framtiden.

I gruppspelet hade vi följande lag: FC Bangkok (Thailand), Sarpsborg FK (Norge) och IK Oden (Sverige).

Mjällby AIF - Sarpsborg FK 2-0

En riktigt lovande premiärmatch av killarna som var väldigt synkroniserade i anfallet, trots endast 2 träningar inför turneringen. Vi förde spelet och var egentligt aldrig riktigt hotade och vann komfortabelt med 2-0. Målskyttar: Axel Atle, Max Beike

IK Oden - Mjällby AIF 1-5

I andra matchen mötte vi det svagaste laget i gruppen. Vi gjorde första målet redan efter 14 (!) sekunder och det vet i katten om det inte är rekordsnabbt i Gothia Cup. En alldeles förträffligt start som fylldes på med 2-0 efter mönsteranfall. VI faller ner lite i tempo och slarvar på defensiv hörna som gör att Oden kunde reducera. Vi tar dock snabbt tag i taktpinnen och gör processen kort och matchen slutar 5-1.
Målskyttar: Felix Nilsson, Max Beike, Axel Atle, Lukas Hansson, Eldin Kofrc

FC Bangkok - Mjällby AIF 0-0

I sista gruppspelsmatchen var förutsättningarna: att vid vinst eller oavgjort så skulle vi gå vidare som gruppetta. Vid förlust skulle vi sluta på andra plats i gruppen. FC Bangkok hade ett par individuellt skickliga spelare som var härliga och frejdiga offensivt. Ett organiserat lag som kontrollerar matchen utan att skapa några riktigt heta chanser. De få chanser de skrapade fram räddades av matchens spelare, Mjällby målvakt August Andersson. Matchen slutminuter var nervösa för vår del, men vi lyckades komma undan med 0-0 och blev vinnare av gruppen. 

1/32-final

Mjällby AIF - Ludvika FK 2-0

Efter en ledig eftermiddag på onsdagen så var det dags för A-slutspel på torsdagen. Första matchen stötte vi på Ludvika FK, som var bra organiserade i försvarsspelet. Dessvärre för deras del var Axel Atle på bra humör och snurrade gång på gång upp deras högerback. Första målet var enligt skolboken där Axel tar sig in från kanten, spelar en cut-back som Eldin enkelt kan rulla in. Magiskt! Målskytt: Eldin Kofrc 2.

1/16-final

Mjällby AIF - Lilleström SK 0-1

Bara några fåtal timmar efter matchen mot Ludvika var det dags att spela igen, denna gång mot det norska laget Lilleström. Dessvärre märktes det mer på våra killar än motståndarnas - att det spelats en match på förmiddagen. Lilleström var samspelta, fysiskt rappa och starkare och helt enkelt steget före på varje punkt. Jag vill dock tillskriva att vi var tröttare än vad de var - och inte att vi var vansinnigt mycket sämre fotbollsspelare. Resan på Gothia tog slut efter den här matchen, men killarnas resa mot elitfotbollen har bara börjat.
U19 | Vinst i höstpremiären mot GAIS
2017-07-25 06:21
Mjällby AIF U19 startade höstsäsongen på bästa sätt, det blev seger mot gästande GAIS med 3-1 (2-0) på Strandvallens B-plan. Det var de inledande 25 min av första halvlek som grundlade dagens seger, med ett stabilt försvarsspel matchen igenom och ett mycket bra omställningsspel skapade vi många fina avslutslägen som kunde gjort segern än större. GAIS hade mycket boll inom laget, men vi hade ett bra positionsförsvar matchen igenom. Det var under de sista 15 minuterna när energin hos hemmaspelarna började ta slut som motståndarna kunde reducera och skapa några målchanser på oss.


1-0    8 min, Filip Nilsson

2-0    12 min, Seif Shalall

3-0    58 min, Hampus Holgersson

3-1    81 min      

 

Vi är väldigt nöjda med inledningen av matchen, visserligen vill vi alltid äga mer boll än vi lyckades med idag, men vi var desto effektivare när vi vann bollen lågt i planen och kunde hota motståndarna med ett par snabba offensiva passningar i lediga ytor på ett utmärkt sätt och på så vis skapa målchanser och göra mål. 


1-0 målet är en snabb omställning där Jakob Ottosson tar sig förbi en motståndare på högerkanten, spelar in bollen centralt mellan GAIS backlinje och målvakt till en framrusande Filip Nilsson som säkert bredsidar in 

bollen i mål, vackert! 


Vid 2-0 målet vinner vi bollen centralt i banan och hittar upp till Jakob Ottosson vid mittplan som avancerar med bollen framåt och serverar Seif Shalall i steget som utmanar och tar sig förbi motståndaren och placerar in 2-0 målet. 3-0 är en målvaktsretur som Hampus Holgersson är påpassligt framme på och stöter in bollen i mål.


En härlig seger och väldigt stark kollektiv insats av samtliga spelare, givetvis en fin start på hösten också. Nu gäller det att vara ödmjuka och jobba lika hårt som lag framöver. Nästa match spelas mot Falkenbergs FF på lördag kl. 14:00 på bortaplan.

 

                                     Oskar Ekman 

Axel Jidorf Jacob Karlsson Philip Persson Erland Veselji

           William Johansson Melker Johansson

Filip Nilsson 70    Jakob Ottosson 60    Seif Shallal 80

                              Hampus Holgersson 70


Lukas S-H 30
Erolind Shabani 20
Karl Truedsson 20
Khaled Yuosuf 10
Måns Nilsson
Kevin Lysell
Linus Eriksson - Mv

Trevlig helg alla Maifare!
2017-07-21 17:48
 
Tidernas MAIF-lag!
2017-07-20 11:46

Under gårdagens "Gubbaträff" fick våra viktiga ideell-arbetare uppdraget att ta fram tidernas MAIF-lag. Många av dem har följt Mjällby i över 50 år vilket gör uttagningen än mer aktuell.  


Resultatet såg till slut ut på följande sätt;


Tränare: Jan-Ove Jansson

Ass tränare: Anders Linderoth


Mv: Mattias Asper 


Hö back: Sven-Olof "Berka" Bergman

Mb: Patrik "Bagarn" Rosengren

Mb: Zoran Manovic

Vä back: William "Wille" Leandersson


Hö mf: Haris Radetinac

Inmf: Sven-Bertil "Svenne" Andersson

Inmf: Hans "Hasse" Larsson

Vä mf: Christian "Chippen" Wilhelmsson 


Fw: Flemming Persson

Fw: Marcus Ekenberg 

 

Avb.

Mv: Leif Persson

Backar: Lennart Weidenstolpe & Daniel Ivanovski

Mf: Tobias Grahn 

Forwards: Moestafa El Kabir & Lennart Johansson


Tidernas spelare i Mjällby AIF: Sven-Bertil "Svenne" Andersson & Patrik "Bagarn" Rosengren


Håller ni med om "Gubbarnas" laguttagning?

"Gubbaträff på vallen!"
2017-07-19 17:18
Då var det dags för "Gubbaträff" på Strandvallen! En kväll där vi presenterar det ekonomiska & sportsliga läget, genomför en klurig tipsrunda med MAIF-frågor samt njuter av god mat & dryck. 

Mjällby AIF är fantastiskt tacksamma för de ideella insatser som våra eldsjälar lägger ner i vår fina förening!