Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Mjällby AIF
BLI MEDLEM
Mjällby AIF korttidspermitterar personal
2020-03-31 08:00

Hela samhället befinner sig i en tuff tid på grund av Coronapandemin och Mjällby AIF är en del av samhället. Detta påverkar såklart även oss och vi tvingas nu vidta åtgärder för att säkerhetsställa klubbens ekonomi.


Vad Coronapandemin kommer få för konsekvenser vet vi ännu inte. Vi kan i detta läge enbart ställa prognoser på resultatet, både hälsomässiga och ekonomiska. Dessa prognoser är såklart oerhört svåra att göra och de innebär en stor grad av osäkerhet. Vi måste dock göra dem för att ge oss vägledning i vilka beslut vi behöver fatta här och nu.


Mjällby AIF har sedan Corona kom arbetat aktivt med att ställa prognoser på hur detta kommer påverka vår ekonomi och utifrån dessa vidta åtgärder allt eftersom. Vi är nu i ett läge där vi tror att detta kommer påverka oss på ett sätt som får betydande negativa ekonomiska effekter på intäktssidan även om matcherna kommer igång som planerat i juni. De två stora delarna handlar om uteblivna sponsorintäkter samt intäkter i samband med hemmamatcher. 


Detta tvingar oss nu att vidta nödvändiga åtgärder på kostnadssidan för att minimera de negativa effekterna från de minskade intäkterna. Vi tar ansvar för vår ekonomi och agerar nu genom att korttidspermittera spelare och ledare i A-trupp samt personal på marknad/kansli, klubbchef och sportchef. Detta görs initialt 1 april – 31 maj.


Samtidigt tittar vi på nya möjligheter på intäktssidan för att kunna få in intäkter och där kommer våra supportrars och sponsorers hjälp bli helt avgörande. Detta kommer vi att återkomma till.


Fredrik Danielsson, klubbchef:

- Vi behöver alla hjälpa till i denna utsatta situation som vi nu hamnat i. Det är en högst osäker tid vi lever i och vi behöver ta höjd för de effekter som Coronapandemin kan få. Vi har haft en mycket god dialog med spelare, ledare och personal som har stor förståelse för den uppkomna situationen och alla vill hjälpa till för att bidra till att hjälpa Mjällby AIF. Det är fantastiskt att se den solidaritet som har präglat samtalen vi haft. Vi har bestämt oss för att ta oss igenom detta tillsammans vilket vi nu gör. I Mjällby AIF gör vi det omöjliga möjligt, det har vi visat många gånger. Nu har vi hamnat i en situation där vi alla behöver gå samman och besegra en ny motståndare, vilket vi också ska göra.

 

David Löfqvist, lagkapten:

- För oss spelare har det varit en självklarhet att hjälpa till i den situation som nu råder. Hela samhället har en tuff tid framför sig och det finns dem som är betydligt mer drabbade än vi. Vi i Mjällby AIF har i flera år slitit hårt för att komma dit vi är och vi tänker inte låta Corona ta detta ifrån oss. Tillsammans hjälps vi åt för att vi snart ska spela allsvensk fotboll på Strandvallen igen.  

 

Stötta MAIF genom att köpa dina lotter - vi skickar hem lotterna till dig
2020-03-29 09:00
För någon vecka sedan meddelade Mjällby AIF att försäljningen av Bingolotter på Extra pausade tills vidare. Anledningen var att klubben inte ville utsätta de ideella eldsjälar som står för försäljningen för någon onödig risk. 

Men klubben är oerhört glad och tacksam över att många fortsatt att fråga och visat en vilja att stötta oss med att köpa lotter. Därför inför vi en ny rutin för att du fortsatt skall kunna stötta MAIF genom köp av Bingolotter varje vecka.

Såhär köper du en Bingolott genom Mjällby AIF:
OBS - Beställningen måste in senast under onsdagen då lotterna skickas på torsdag!

1. Ring din beställning till Thomas på 0708-23 05 66.

Eller...

2. Skicka ett mail till thomas.carlsson@maif.se. Skriv ditt namn, adress och vilka lotter + antal.

Swisha totalbeloppet till 123 508 71 01 (50 kronor enkellott, 100 kronor dubbellott eller 5-lott för 250 kronor).


Vi skickar sedan hem era lotter. (MAIF betalar porto)


Inför påskhelgen finns vi dessutom på plats fysiskt på Extra med lämplig personal vid följande tider:


Torsdag 9 april 11-17                  

Fredag 10 april 11-14                  

Lördag 11 april 10-16
Söndag 12 april 12-16
Akademiträningen på påsklovet framflyttad
2020-03-29 08:00

Mjällby AIF har i rådande situation beslutat att skjuta fram den planerade akademiträningen på påsklovet.


Mjällby AIF vet att många barn sett fram emot dessa dagarna på Strandvallen tillsammans med kompisar, men restriktionerna som finns just nu gör att de enda rätta beslutet är att skjuta fram akademiträningen.


Vi siktar istället på att komma tillbaka med nya krafter med sommarlovsakademi.Preliminärt datum i sommar är 11-12/8 på Strandvallens härliga naturgräsplaner.


För frågor kontakta: 


Stefan Ekstrand                           Patrik Rosengren

0766-365702                                 0766-365712

ekstrand@maif.se                     patrik.rosengren@maif.se

”Det är en värdefull hjälp till oss”
2020-03-28 09:33

Mjällby AIF lanserade igår sin nya webbshop www.maifshop.se och det var väldigt många som passade på att handla. Webbshopen är i detta läget mer än bara en bra sätt att klä sig vackert - det hjälper även föreningen ekonomiskt. 


Jacob Lennartsson som arbetat från Mjällbys sida med årets souvenirer kommenterar såhär


- Det är en overklig verklighet alla människor just nu lever i. Fotbollen är inte viktigast, men en möjlighet att ge och hitta glädje i allt det tråkiga.


- Det finns en stor kraft från våra supportrar, faktiskt över stor del av landet, att stötta vår klubb i dessa tuffa tider. Att köpa souvenirer är viktigt del och värdefullt för oss, både ekonomiskt och för vårt varumärke. Vi vill verkligen tacka alla som handlar.


Har du inte handlat ännu?

Besök då gärna den nya webbshopen HÄR och klä dig som en MAIF-are. 


Mjällby AIF:s fysiska butiker på Strandvallen har renoverats och står redo för öppning - så fort klubben känner det är lämpligt för premiär kommer man kommunicera ut det.


På måndag öppnar Schack Matt i Sölvesborg en liten hörna med MAIF-souvenirer. Det är ett begränsat utbud och storlekar. Endast betalning via swish.

Då kan du köpa våra nya souvenirprylar
2020-03-26 10:15
Mjällby AIF kunde igår presentera föreningens nya samarbete med Sport Design Sweden om merchandise 2020. Det har skapat många frågor hur man kan köpa de nya produkterna, och här kommer svaren.

Imorgon fredagen 27:e mars 12.00 kommer den nya shoppen www.maifshop.se att lanseras. Webbshopen har fullt sortiment av de nya produkterna som Mjällby AIF kommer erbjuda till försäljning under året. Passa på! 

Mjällby AIF är också glada att kunna erbjuda från och med måndag 30:onde mars 10.00 försäljning av souvenirprodukterna på Schack Matt i Sölvesborg. Endast en begränsad del av sortimentet och storlekar kommer finnas på plats. Betalningen sker endast via swish. 

MAIF har även givit ett stort ansiktslyft till den fysiska souvenirbutiken på Strandvallen. Denna skulle invigts denna vecka, men eftersom omständigheterna är som den är så kommer denna premiär att skjutas fram. Klubben kommunicerar när den fysika butiken finns tillgänglig.

För frågor och funderingar kring souvenirer 2020 - maila Mjällby AIF på souvenirer@maif.se 
BLI MEDLEM