HÖSTENS TRÄNARFORTBILDNING I MAIF-REGI
2015-10-08 13:53
Dags för höstens tränarfortbildning, sista anmälningsdag den 23 oktober.

Ta chansen så ses vi!
VI FORTSÄTTER VÅRT VIKTIGA VÄRDEGRUNDSARBETE
2015-10-08 10:19

BOKA IN EN VÄRDEGRUNDSLEKTION TILL DIN KLASS.


FOKUS PÅ NOLLTOLERANS MOT KRÄNKANDE BEHANDLING!

 

Sölvesborgs kommun har i samarbete med Mjällby AIF tagit fram ett material som Anny Björk, handledare i värdegrundsarbetet i kommunen, varit med och skapat tillsammans med Mjällby AIF. Spelare i MAIF kommer gärna till Din klass för att visa och reflektera kring dessa frågor. Vi kommer att dela ut varsin T-shirt till alla barn med texten ”Va en vän – Få en vän”. Detta tack vare vår samarbetspartner Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

 

Vi erbjuder i första hand alla åk 5 elever i kommunen en värdegrundslektion under hösten 2015. Skicka ett mail till asper@maif.se och boka tid.

 

Finns det önskemål om specifika saker som ni vill att vi lägger extra vikt vid ber vi er berätta det för oss i samband med att ni bokar tid.

 

Vi räknar med att vara tillsammans med klassen i ca 2 timmar. Vi ser gärna att ni lägger det i samband med lunchen i skolan om det fungerar, då MAIF spelarna kan äta tillsammans med eleverna och på rasten efter spela lite fotboll. Vi bestämmer mer kring detta när vi hörs av.

 

Följande datum finns att boka mellan kl 09:30-11:30:


13/10, 15/10, 20/10, 22/10, 27/10, 29/10, 3/11, 10/11, 12/11, 17/11


VI SES!

LÖKEN HAR BRA TRYCK I HÖGERDOJAN
2015-10-07 17:36
Vem har hårdaste skottet i Allsvenskan och Superettan?

Under turnén Veckans Match avgjordes frågan och svaret blev David Löfquist, Mjällby AIF!

Testet är inte vetenskapligt bevisat och inte alla klubbar ställde upp i tävlingen. Men – av de som avlossade skott i Tipselits hastighetstält var det 29-årige David Löfquist som nådde högst hastighet med sin högerdoja.

Skottet mätte 116 kilometer i timmen!

Dock är han fortfarande en bit bakom Zlatan Ibrahimovic som drog iväg en pärla när PSG mötte Anderlecht på hela 150 km/h!
INBJUDAN TILL TRÄNING FÖR MÅLVAKTER 13-16 ÅR
2015-10-07 13:47

Vi har under säsongen 2015 genomfört målvaktsträningar här på strandvallen för ungdomar 13-16 år, det är ett tillfälle kvar. Det är den 3/11. Läs mer i texten nedan om hur det går till med anmälan mm. 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vi vill erbjuda ungdomsmålvakter extra stimulansträning. 

Vad: Träning för målvakter 

Varför: Under åren har vi byggt upp en erkänt bra mv.träning med duktiga instruktörer. Vi skulle vilja ge unga målvakter i regionen chans att få träna med dessa och få lära sig mer i de olika momenten av målvaktsspelet. Detta är en chans till extra träning.

Hur: Under fyra tillfällen under vår/höst kommer träning att erbjudas Strandvallen. Träningen planeras och genomförs av våra instruktörer Benny Johansson. Det kommer också under dessa tillfällen att vara en inbjuden gästinstruktör.

För vilka: Killar 13-16 år (födda 02-99)

När: Tisdagar: 14 april, 26 maj, 9 juni, 18 augusti, 1 september, 6 oktober
och 3 november.

Vid förändring av datum meddelas detta.

Upplägg:  18.00-19.30 mv.träning. Träningen kommer att nivå anpassas med tanke på åldersspridningen.

Efter träningen så blir det tillfälle att ställa frågor till instruktörerna. Ledare, tränare o föräldrar är självklart också välkomna att titta på träningen och sedan ställa frågor. 

Kostnad: Kostnadsfritt

Anmälan görs på mail senast söndagen före varje tillfälle till:

Benny Johansson  benny.johansson@maif.se   
Benny Johansson

Målvaktsansvarig i Mjällby AIF från A-laget till ungdom.  

                                                                       


MJÄLLBY AIF GÖR EN ORGANISATIONSFÖRÄNDRING INFÖR 2016
2015-10-06 18:13

Stefan Ekstrand kommer för klubbens räkning att på heltid ansvara för Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg och tillsammans med ytterligare en handfull instruktörer från vår organisation leda fotbollsutbildningen för de 3 årskurserna på Furulundskolan. Stefan kommer även fortsatt att vara delaktig i vår talangutveckling och bli ett stöd och en mentor till den som ersätter honom som tipselitansvarig under 2016. 


Stefan har under mer än 10 års tid ansvarat för uppbyggnaden av denna verksamhet från grunden med stort tålamod och stor kunskap. Vår talangutveckling rankas idag topp-10 i Sverige, vilket vi är mycket stolta över. Vi arbetar med att hitta rätt ersättare till Stefan Ekstrand som tipselitansvarig och återkommer när vi har mer information.


Vi önskar dessutom Stefan Ekstrand lycka till med sitt uppdrag som tränare för Asarums IF:s damlag.


/Jörgen Martinsson
 Klubbchef