Tillsammans tillbaka
2015-11-25 14:24

Artikel från 2009 - Mjällby bäst i världen på reklam.

Om rekordet står fast än idag är oklart, men synligheten från flertalet företagsloggor på vår matchtröja symboliserar det engagemang och hjärta som finns för klubben.


Vi har ingen stor central sponsor som går in och köper ensam exponeringsrätt. Däremot har vi många otroligt viktiga samarbetspartners som stöttat klubben genom åren till att göra det omöjliga möjligt.


Vi har alltid gjort det tillsammans, i både med- och motgång, men det är nu ordet tillsammans har sin verkliga betydelse.


Mjällby AIF både tror och hoppas på samma fantastiska stöttning år 2016, tillsammans på resan tillbaka till Svensk Elitfotboll!

Priser - Uppropet
2015-11-24 10:14
Vi vill tacka alla er som varit med och bidragit till stöttningen gällande uppropet!

Lottningen är nu slutförd och följande personer får ta del av prisbordet:

Signerad matchtröja
Thomas Bergstaf

Säsongskort 2016
Peter Jeppsson

Signerad fotboll
Göran Knutsson

Signerad jubileumsbok
Ulf Nilsson, Anders Lindbladh, Börje Kallenberg, Magnus Jönsson, Andreas Larsen, Tobias Malmström, 
Douglas Nordenbelt, Josefine Larsson, David Berggren

Vinsterna hämtas ut på Mjällby AIF:s kansli.

 
Ligacupen avslutad
2015-11-23 11:38

Ligacupen är avslutad för U16, U17 och U19. För Mjällbys talanger och en del inbjudna spelare har det varit en möjlighet att förlänga tävlingssäsongen. När vi nu sammanfattar veckorna kan vi konstatera att 60 spelare och 6 ledare har bedrivit tio träningar, nio matcher och samtliga tre lag har presterat så pass bra att möjligheten till a-slutspel i mars finns.


U19

Mjällbys U19 lottades i grupp 12 med följande lag Kalmar FF , Öster IF och Kristianstad FF. Under dom här tre matcherna i höst har vi rullat runt på 28 spelare som just nu tillhör U19-truppen .


Kalmar FF - Mjällby AIF U19 2-1 (2-0)

Målskytt :Adam Larsson

 

Första matchen för vår del spelades på Gastens konstgräs i Kalmar . Kalmar började matchen mycket bättre än oss och har rättvist 2-0 ledning i paus .

Andra halvlek spelar vi upp oss gör 1-2 och har bud på kvittering bl.a. stolpskott med minuten kvar .

 

Mjällby AIF - Kristianstad FF 6-2 (3-1 )

Målskyttar :Rasmus Olsson 2, Adi Nalic 1, Erlind Halili 1, Axel Rydén 1 och Fabian Sandgren 1.

 

Andra matchen stod Kristianstad FF för motståndet på Strandvallens konstgräsplan . En match där Mjällby gör en kanonmatch med ett extra plus för dom första 45 min där vi håller ett högt bolltempo och rörelse.

 

Öster IF - Mjällby AIF  3-4  (2-1) 

Målskyttar :Adi Nalic 2, Rasmus Olsson 1, Jakob Gummesson 1

 

Tredje matchen gick bussarna till Växjö för ännu en tuff match som brukligt mellan dessa två lag , segrande lag har stor chans till A-slutspel i vår .

Vi vann matchen efter att ha visat upp en stor fantasi och skapade väldigt många kvalitativa målchanser.

 

Vi slutar tvåa i gruppen efter Kalmar FF. 10 av de 14 bästa tvåorna går vidare och vi tror att med en bra målskillnad och sex poäng så kommer vi få återuppta ligacupen i mars med ett a-slutspel.


/Håkan & Jonas


U17

Ligacupens gruppspel har spelats i november genom tre matcher för U17 mot Trelleborgs FF, Kristianstads FF o Malmö FF. Det har givit oss möjlighet till att våra spelare fått mer fotboll och fler matcher än vad som är brukligt under en säsong. 

Vi har haft en grupp bestående av dels av egna spelare, men även ett 15-tal inbjuda spelare som Mjällby AIF anser vara särskilt intressanta.


Trelleborgs FF - Mjällby 1-1 (1-0)

Mål: Hampus Holgersson

 

Första matchen var mot Trelleborgs FF på bortaplan. TFF började matchen bäst och tog ledningen med 1-0 under första halvlek men MAIF-killarna spelade upp sig under matchens gång. Kvitteringen kommer så också välförtjänt i början på andra halvlek. Dock blir det inte fler mål trots ett flertal chanser. Vi vinner sedan den obligatoriska straffläggningen vid oavgjort resultat, detta för att skilja lagen åt om man skulle hamna på samma poäng och målskillnad.


Mjällby - Kristianstad FF: 6-0 (1-0)
Linus Andersson 2, Hampus Holgersson, Philip Persson, Seif Shallal och Alexander Calic.

 

Kristianstads FF stod för motståndet i andra gruppspelsmatchen, detta hemma på Strandvallens konstgräsplan. Denna match vanns ganska komfortabelt med 6-0. Efter 1-0 ledning i halvtid så skruvade MAIF upp tempot i andra halvlek och det gav utdelning genom hela fem mål som producerades.

 

Mjällby - Malmö FF: 1-6 (0-4)
Mål: Karl Truedsson


Sista gruppspelsmatchen spelades mot ett spelskickligt MFF. Matchen slutar 1-6, där MFF har kontroll på matchen från början till slut. Vi möter ett bra MFF lag som vinner matchen välförtjänt och vi hade inte möjlighet att för dagen störa detta lag. Vår åsikt är att dessa matcherna ger oss väldigt mycket och i längden, hos spelare med stora drömmar och målsättningar, så är dessa matcherna nödvändiga.

 

Dessa ligacupmatcher i november varit bra och utvecklande för killarna. Vi ligger för nuvarande tvåa i gruppen efter MFF men det återstår fortfarande matcher som ska spelas mellan de andra lagen. Oavsett hur det går så har killarna gjort bra insatser i dessa matcher. Det väntar sedan ett slutspel som genomförs till våren, en möjlighet för Mjällbys akademi att starta tävlingssäsongen tidigare än brukligt.

/Jörgen & Zlatan


U16

I år valde man i SVFF att lägga ligacupen i två delar. Gruppspelet i november 2015 och sedan slutspelet i mars-månad 2016. Mjällbys U16 hamnade i en grupp tillsammans med Kristianstads FF, Malmö FF och Trelleborgs FF.

I MAIF så har man även gjort som så att man har bjudit in andra spelare från andra klubbar för att stimulera flera duktiga spelare i regionen.  

 

Vår första match spelade man borta mot Kristianstads FF där slutresultatet blev 2-2.

Målskyttar: Ludwig Birgersson och Julius Holmstedt


Andra matchen mötte man Trelleborgs FF, där man stod som slutsegrare efter 80 minuter med slutresultatet 1-3.

Målskyttar: Filip Nilsson och Ludwig Birgersson x 2.


Tredje och sista match så mötte vi MFF hemma på Strandvallen, där vi förlorade med 0-3.

 

Det är en bra turnering med bra matcher. Vi tar fyra poäng mot bra motstånd, vilket kan räcka till en andraplats i gruppen. Vi får även möjlighet att möta den absoluta Sverigeeliten bland 16-åringar i Malmö FF som är utvecklande. Grabbarna har svarat upp bra och är välförtjänta av en semester under december.

 

/Johan & Tobbe

Ny Maif-spelare uttagen till landslagsläger
2015-11-19 18:28
Denna gången säger vi stort grattis till Mjällby-talangen Axel Norén som är uttagen till landslagsläger för P16/99 på Bosön den 3-6 december. Lycka till!
Magisk kväll med Arena Blekinge
2015-11-18 11:12

Gårdagen bjöd på en fantastisk kväll med Arena Blekinge på Ronneby Brunn! Beslutsfattare i hela Blekinge, från Mjällby i väst till Karlskrona i öst, lärde känna varandra lite bättre och affärsrelationer skapades.


Stort tack till våra professionella gästföreläsare som samtliga gjorde intryck med bravur:

- Swedish Speaker of the Year 2014, Stefan Hyttfors!
- Elitfriidrottaren från Karlskrona, Nadja Casadei!
- Kommunikations- och affärsrådgivaren, Antoni Lacinai!


Arena Blekinge är nu igång på riktigt och projektet har fått en magnifik start. Är just ditt företag intresserad att delta så kontakta: daniel.hjalmarsson@maif.se eller tel: 0704-14 56 88