Förlängt kontrakt med Jonas Andersson!
2017-09-21 21:32
Vår tränare Jonas Andersson fortsätter sin roll i Mjällby AIF nästa säsong. Jonas tog över ansvaret i A-truppen sommaren 2016 och var en stor bidragande anledning till att vi lyckades säkra kontraktet.

Med positiv och stark energi har Jonas i år coachat laget där vi nu är med och krigar om en topplacering. Klubbens tydliga målsättning, tillsammans med Jonas, är en återkomst till Superettan snabbast möjligt.

Vi önskar Jonas och laget stort lycka till avslutande höst samt kommande säsong!
Använd höstlovet som fotbollslov!
2017-09-21 12:46

Varför inte göra höstlovet till ett härligt fotbollslov?!

 

Mjällby AIF kör vår populära akademiträning på Strandvallen tisdagen den 31/10 för killar. På måndagen den 30/10 är det tjejer som gäller på Asarums IP i samverkan med Asarums IF. Detta är endagarscamper för 275kr inklusive lunch, frukt, instruktörer och planhyror. Det är en månad kvar att anmäla sig och glädjande nog så är redan över 50 killar och 20 tjejer anmälda. Passa på att säkra upp din plats med en anmälan. 

 

I vårt samarbete med Supercoachapp har det uppkommit ett unikt tillfälle till att genomföra en ”Supercamp” med inga mindre än världskända ”Skilltwins”. Supercoach kommer arrangera en tvådagarscamp och Mjällby AIF/Ifö Bromölla IF kommer vara medarrangörer. ”Skilltwins” har 8 miljoner följare på sociala medier och fotbollsungdomar inspireras av deras finter och tricks. Tanken på denna annorlunda camp blir att hitta inspiration från ”Skilltwins” och kombinera det med traditionell ”akademiträning”. Torsdag och fredag den 2-3/11 erbjuds killarna och tjejerna denna Supercamp med ”Skilltwins”, välutbildade instruktörer och Bromöllas grymma faciliteter med konstgräshall och uppvärmd konstgräs ute. All info och anmälan sker på webben på nedanstående länk:

 

https://supercamp.confetti.events

 

Hoppas vi att vi syns på höstlovet!

 

Med vänlig hälsning,

Stefan Ekstrand & Patrik Rosengren                

Krigarhjälmen!
2017-09-20 10:16
Några härliga krigare som fått äran att bära den prydliga hjälmen de senaste fyra fighterna. På lördag väntar ny bortamatch mot Husqvarna FF!
Bilder | Mjällby vs. Landskrona
2017-09-19 09:57

Fler bilder (+4) >>
Mjällby AIF - Landskrona BoIS 1-2 (1-2)
Matchvärd: Enkla Elbolaget
Publiksiffra: 2 744
Foto: Rejophoto
U17 | Viktig seger mot Trelleborg
2017-09-18 13:38
Mjällby AIF U17 - Trelleborgs FF U17 4-3 (2-1).

Ett soldränkt Strandvallen bjöd på en intensiv match på B-plan under lördagseftermiddagen.

Vi gick in i matchen med ett par skavanker plus 3 avstängningar pga ackumulerade gula kort, men vi kände att vi hade en slagkraftig trupp med oss till mötet mot TFF.

Första 20 minuterna följer vi riktlinjerna som tränarna hade givit spelarna och vi leder rättvist med 1-0 (Filip N) efter den perioden. Vi sätter pressen när vi ska och tvingar TFF till misstag tidigt i sin speluppbyggnad. Därefter så blir vi lite utspridda och lyckas inte riktigt fånga TFF som alldeles för enkelt kommer in bakom vårt mittfält och även bakom backlinjen. Vi ger motståndarna alldeles för många hörnor och frisparkar utanför vårt straffområde. TFF gör mål på en hörna där bollen agerar likt i flipperspel och till slut sitter bollen bakom Pontus Z (som hoppat in 5 minuter tidigare på grund av skada på August). TFF fortsätter trycka på och skapar många farligheter, främst på fasta situationer.

I slutet av halvleken lyckas Hampus Holgersson ge oss ledningen, kanske något orättvist sett till matchbilden, och vi fick med oss en 2-1-ledning in i paus. Vi gick igenom vår defensiv och fasta situationer i paus för att hitta tillbaka till våra första 20 minuter.

Inte ens en minut hade gått av andra halvlek när vi sätter en frispark på vår planhalva rakt i gapet på deras forward som lobbskjuter in 2-2 bakom Pontus som inte riktigt hann reagera. En tung start som gjorde att vi tappade lite momentum. Vi äter oss i matchen igen och från ingenstans lyckas Hampus göra sitt andra mål för dagen med sin vänsterfot då bollen åkte fram och tillbaka i TFFs straffområde. Kort därefter vinner vi boll på mitten, där en TFF-spelare faller till marken och tar sig för huvudet. Domaren släpper det och vi ställer om 4 mot 2 och Filip frispelar Hampus som fullbordar sitt hattrick. I samma veva blir en TFF-spelare utvisad plus att en av deras ledare blir avvisad från planen. Minst sagt rörigt efter målet. Pontus Z har också fått två rejäla smällar vilket gjorde att vi fick byta in Oliver som målvakt och gör lite förändringar i laguppställningen. TFF pressar på och vi fortsätter, lite slarvigt, ge bort onödiga frisparkar utanför vårt straffområde. Med ca 15 minuter kvar reducerar TFF just på en sådan frispark och det blir lite nerv i matchen. Vi lyckades dock hålla undan och eftersom Falkenberg slog Jönköping så ligger vi en poäng ovanför degraderingsstrecket. 

Med 4 matcher kvar så är det nästintill olidligt spännande och vi fortsätter kämpa vidare för att behålla allsvensk plats även 2018.

Nästa match är mot BK Häcken (borta) 24/9 kl 14.00.