Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Mjällby AIF
BLI MEDLEM
Mjällby AIF inleder Allsvenskan mot Malmö FF
2020-05-29 17:00
Allsvenskans tre första omgångar är lottade. Det blev inte Östersunds FK som första motståndare, som den ursprungliga lottningen betydde. Det blev istället Malmö FF på Eleda Stadion.

Eftersom förutsättningarna är speciella så lottas till en början endast de tre första omgångarna i Allsvenskan. Lottningen är gjord, och det betyder att Mjällby AIF kommer åka till Malmö och match mot Malmö FF. Matchen ligger preliminärt 14 juni.

De övriga två omgångarna för Mjällby AIF:s del är Falkenbergs FF på Strandvallen i omgång 2 samt IFK Göteborg på bortaplan i omgång 3.  Samtliga matcher kommer att spelas utan publik.

När tiderna för matcherna är bestämda kommer klubben kommunicera ut det.
Viktor Agardius klar för Mjällby AIF
2020-05-29 15:02
Mjällby AIF kan med den största glädje meddela att Viktor Agardius är tillbaka i Mjällby AIF efter flera år i Allsvenskan och Serie B. Försvararen har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 2020. 

Agardius kom till Mjällby AIF första gången inför säsongen 2012, vänsterbacken gjorde då tre säsonger på Listerlandet och 77 allsvenska matcher innan han lämnade för spel i Kalmar FF. Under fem säsonger i Småland samlade Agardius på sig ytterligare 102 allsvenska matcher där han även under en period var lagkapten.

Efter säsongen 2019 lämnade 30-åringen Sverige och valde istället spel i italienska Livorno som denna säsongen spelar i Serie B. Agardius hann dessvärre endast göra en match innan Covid-19 satte stopp. På grund av svåra omständigheter med familj beslöt Agardius sig därför att åter flytta hem till Sverige.

Nu står det klart att Viktor kommer spela säsongen 2020 med Mjällby AIF. Kontraktet börjar gälla från och med 14 juni och klubben jobbar nu för att han skall vara spelklar till detta datum. 

Under rådande omständigheter så hade denna värvning inte kunnat bli möjlig utan externa finansiärer. Mjällby AIF tackar för den hjälp som gjort att MAIF:s ekonomiska situation inte påverkats av värvningen.
Allsvenskan sparkar igång igen den 14 juni
2020-05-29 08:29
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni.

Beslutet innebär att klubbarna i Allsvenskan och Superettan kan köra för fullt om de följer de protokoll för träning respektive match som Svensk Elitfotboll gemensamt tagit fram. Samtliga matcher kommer att spelas utan publik.


– Det blir inte en optimal försäsong men det är lika för alla. Det här året blir speciellt hur man än vänder och vrider på det och det är något vi alla får acceptera, menar Mats Enquist och fortsätter.


En viktig kugge i det fortsatta arbetet för att kunna spela Allsvenskan och Superettan är de protokoll för träning och match som Svensk Elitfotboll tagit fram för att visa att fotbollen inte bidrar till att öka smittspridningen i samhället.


– Coronaviruset finns fortfarande bland oss och detta är inte över ännu. Det viktigaste är att vi tillsammans tar ansvar för att inte bidra till ökad smittspridning, avslutar Mats Enquist.


Hur det blir med spelordningen och spelschemat för Allsvenskan och Superettan samt spel i Svenska Cupen är ännu inte fastställt. Svensk Elitfotboll för en dialog med Svenska Fotbollförbundet. Parterna återkommer så snart de kan i frågan.


Hela artikeln från SEF hittar ni HÄR

Här ser du livesändningen 19.00
2020-05-28 17:52

Livesändningen "Uppsnack Allsvenskan" startar 19.00. Gäster från seniorlaget och andra profiler i klubben skall tillsammans prata upp den Allsvenska starten som förhoppningsvis drar igång i juni. 

Länken till sändningen har ni HÄR. 

Har du inte köpt några lotter till kvällens livesändning? Ingen fara, du har till 19.10 på torsdagen på dig. Lotter köper du genom att swisha till ‪123 473 09 74‬. En lott 100 kronor , resterande belopp över så kostar varje lott 50 kronor (ex 200 kronor = 3 lotter)
"Uppsnack Allsvenskan" ikväll 19.00 - missa inte!
2020-05-28 07:00
Ikväll smäller det -  Livesändningen "Uppsnack Allsvenskan" kommer sändas från klockan 19.00. Här kommer allt du behöver veta inför kvällen:

  • Cirka en halvtimme innan livesändningen startar kommer det komma en länk på hemsida och Facebook. Denna länk tar er till livesändningen som startar 19.00 torsdagen 28:onde maj.

  • Det är ett otroligt späckat schema vi har framför oss. Flera starka profiler kring i förening kommer synas i rutan.

  • Fyra spelare från seniortruppen kommer medverka, dessutom kommer fem av Sveriges kändaste fotbollsexperter synas i rutan... 

  • Under kvällen kommer det kontinuerligt lottas ut priser till ett värde upp emot 200.000 kronor. 19.10 kommer lottförsäljningen stanna - viktigt att ni köper er lott innan dess (se nedan)

  • Ni kommer ha möjlighet att vinna några unika priser under kvällen om ni har koll på siffror gällande Mjällby AIF. Viktigt att ha mobilen och swishen redo.

Har du inte köpt några lotter till kvällens livesändning? Ingen fara, du har till 19.10 på torsdagen på dig. Lotter köper du genom att swisha till ‪123 473 09 74‬. En lott 100 kronor , resterande belopp över så kostar varje lott 50 kronor (ex 200 kronor = 3 lotter)

Vi ses ikväll!
BLI MEDLEM