Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vårt samhällsengagemang

Mjällby AIF arbetar aktivt för att ta ett stort ansvar i samhället. Vår vision gällande ansvarstagande är att driva vår verksamhet på ett sätt som kännetecknar en god samhällsmedborgare, med hänsyn till hälsa och välbefinnande. Nedan beskrivs ett par av våra samhällsprojekt som är under ständig utveckling.


Värdegrundsarbete i mellanstadieskolor
Gemenskap och sammanhållning är ledorden för att bli starka tillsammans och utveckla vår laganda. Vi vill dela med oss av lagandan och tar därför hjälp av våra seniorspelare, med Jesper Johansson i spetsen, som är ute och föreläser om värdegrundsfrågor för elever på mellanstadieskolor. Mjällby AIF anser att detta projekt går i linje med föreningens stadgar och vill därför vara med och påvisa denna viktiga betydelse för ett aktivt ansvar i samhället.

Vi vill ge ökad förståelse för den skada som mobbing och rasism innebär för de drabbade. Dessutom skall lärarna uppmanas att kontinuerligt aktualisera och uppmärksamma mobbing/rasismproblematiken inte minst i våra sociala medier.
Projektets målsättning är att med MAIF-spelare som föredöme, ge information och ta diskussion. Avsikten är att få ungdomarna att inse hur viktigt kamratskap och laganda är, och att mobbing/rasism såväl fysiskt som psykiskt är förkastligt och ska motverkas. Projektet kommer även drivas år 2019.


MAIF genomför en insamling till Prostatacancerfonden

Söndagen, den 4 november 2018, spelade Mjällby AIF årets sista hemmamatch när Kristianstad FC gästade Strandvallen. En derbymatch där våra spelare för dagen spelade i ljusblåa tröjor för att symbolisera att Mjällby AIF stödjer det extremt viktiga arbetet som görs för att försöka besegra prostatacancern.


Såväl i världen som i Sverige är den vanligaste cancerdiagnosen bland män just prostatacancer och det är också den cancerform som orsakar flest dödsfall bland män i Sverige. Över 80% av de män som diagnostiseras med prostatacancer är över 70 år. I denna grupp befinner sig t. ex. många av Mjällby AIF:s hårt arbetande ideella eldsjälar!


Årligen drabbas nära & kära av denna hemska sjukdom, såväl inom Mjällby AIF som inom andra föreningar och verksamheter. Mjällby AIF vill, genom detta initiativ, bidra till ökad och förbättrad forskning & utveckling inom prostatacancerområdet. Vi hoppas i förlängningen att detta leder till tidigare upptäckt samt bättre vård och därigenom ett längre liv.


Mjällby AIF spelade som sagt i ljusblå matchtröja i hemmamatchen mot Kristianstad FC. Tröjorna auktionerades sedan ut till förmån för Prostatacancerfonden där hela behållningen av dessa auktioner oavkortat tillföll dem. 


Mjällby AIF besökte lekterapin på Centralsjukhuset i Kristianstad 

Onsdagen den 11/4 2018 visade några av våra senirorkillar upp ett gott MAIF-hjärta.

Jesper Löfgren, Axel Andersson, Mirza Halvadzic och Mohammed Mbye gjorde ett besök på Centralsjukhusets lekterapi. Ett uppskattat initiativ tyckte barnen & ungdomarna som aktiverade sig tillsammans med grabbarna.

Att se våra stjärnor leka med de sjuka barnen gör att man blir varm i hjärtat. Att ta ett stort ansvar ute på fotbollsplanen är givetvis viktigt, men det är minst lika viktigt utanför planen.

Vi från Mjällby AIF vill tacka för en givande eftermiddag där svåra omständigheter för stunden byttes ut mot skratt och glädje. Projektets målsättning är att fler besök kommer genomföras under år 2019.