Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Talangutvecklingen

Mjällby AIF ska ha ledare och tränare, från P16 till A-lag, som står sig väl i konkurrens med Svensk Elitfotboll. Vi vill inspirera spelare och ledare i andra klubbar inom vår region till att utvecklas. Detta ska vi göra genom att med stort engagemang och hög kompetens utbilda spelare och ledare, dels i deras egen hemmiljö men även på Strandvallen i elitmiljö.


I vår organisation för talangutveckling har vi meriterade och välutbildade instruktörer som formar den talangutveckling som idag rankas som topp-10 i Sverige. Detta i hård konkurrens av alla klubbar från större städer med betydligt bättre yttre förutsättningar för att bedriva elitfotboll. Vårt mål är att minst varannan spelare i A-truppen ska ha utvecklats genom den egna talangverksamheten, i A-laget är målet att minst fem spelare i startelvan ska ha utvecklats genom våra pojk- och juniorlag. Vid rekrytering av spelare till vår A-trupp ska alltid blicken först riktas mot vår egen talangutveckling, därefter vår region och senare Sverige och övriga världen.


Våra tipselitlag representerar P16, P17, P19 i landets högsta serie vilket är unikt för en landsortsklubb som Mjällby AIF. Vi strävar efter ett modernt träningsupplägg och följer trender i Europa. Högt värde läggs på satsningen av utbildning/fortbildning hos våra tränare för att ligga i framkant när det gäller träningsmetoder inom talangutveckling i Sverige.